Şimdi Ara

ATİ HD 2600XT AGP SORUNSALI VE ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir süredir 2600 xt ekran kartımla ilgili bir sürü sorunlarla boğuşuyordum.Forumu titizlikle takip ediyorum ve önerilen bütün çözüm yollarını denememe rağmen bir türlü çözüm bulamamıştım. Sorunlar genel olarak herkesin yaşadığını varsaydığım oyunlarda donma problemleri ve exe hataları gibi sorunlardı. Ancak bugün itibarıyla bu sorunlara bir çözüm bulduğumu düşünüyorum. Sorunun çözümünü şu şekilde yaptım...

İlk olarak ati nin yayınlamış olduğu resmi 8.5 driverını kurdum fakat ccc ( Catalyst Control Center) kurmadım.Ardından Ati Tray Tools isimli programı kurdum. Böylece sınırlı bilgilerimle sorunun atinin catalyst control center arayüzünde olduğu kanaatine vardım. Şu an sistem çok kararlı çalışmakta ve herhangi bir sorun yaşamamaktayım. FPS değerleri gayet tatmin edici düzeylerde (Forumda okuduğum yorumlar ve örnek fps değerleri baz alındığında) Bu konudaki yorumlarınızı önemsiyorum arkadaşlar belki sorunu olan diğer arkadaşlara yardımcı olabiliriz. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosunpasha26 -- 1 Haziran 2008; 0:27:17 >

• Sorunu çözdüğüne sevindim.Senin sorunu büyük ihtimal ccc den kaynaklanıyormuş.Çünki Ati Tray Tools isimli programın herhangi bir etkisi bence olamaz.Esas ayarlar ccc den yapılıyordu.Aynı sorunu yaşayanlar varsa senin yolu uygulasınlar belki onlarında düzelir
  • Söylediklerinden anladığım şu hata varsa lütfen düzelt... Ati Tray Tools programıyla ekran kartının ince ayarlarına müdahale edemiyoruz (Anistrophic filtering , antialiasing v.b)
    Ancak ben programla yaptığım ayarlar neticesinde fps değerlerinde değişmeler söz konusu olmakta.Örneğin bir oyunda aa 8x yaptığımda fps değerleri doğal olarak 4-5 değer arasında düşmekte. Bu da programla ekran kartına müdahale edebildiğim anlamına gelmez mi?
  • çözdüğünüze sevindim benim yaşadığım problemde de catalyst sorunu vardı. tabi ki his in sürücüsünde :) ati nin orjinal sürücüsü kartı tanımıyordu diye hatırlıyorum. neyse sürücü problemini atlatmışsınız ama catalyst gerçekten performansı arttırıyor ayarlasanızda ayarlamasanız da. benim o sıkıntılı günlerimde catalystsiz oynuyordum ve yavaşlık fark ediliyordu. ati tray tools ayarları ise işe yaramıştı diye hatırlıyorum.
  • evet bende 2600 pro sahibi iken ccc de sorunlar yaşıyodum ve ati tray tools u kllandım gerçektende nerdeyse ccc kadar etkili catalyst a.ı. yı bile açabiliyosunuz ayrıca uygulamalarda fps değerini göstermeside cabası
  • Ya ati nin nefret ettiren bu driver sorunu nedir anlamıyorum.Sırf bu driver problemleri yüzünden insanlar geforce u tercih ediyorlar.Bilinen gerçek geforcun performans bakımından ati yi yakalayamadığı ama gel gelelim driver sorunları insanı çileden çıkarıyor...
  • Yapabilceğimiz birşey yok.Belki yeni seri ekran kartları ile ati güzel driver lar çıkarırı piyasaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.