Şimdi Ara

ATi HD 4850 512 MB 256 BİT Aşırı Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze Merhabalar Öncelikle Kullanmış olduğum Sistemimi Belirtiyim

Monitör Samsung syncMasterp2250 2m sn HD
    Anakart Asus M3A-78-CM
    psu Termaltek TR2-470W (ATX 12V 2.0)
    Ram Kingston 2 GB 667MHZ DDR 2 + 2 GB 667MHZ DDR 2 + 1 GB 667 MHZ DDR 2 Toplamda 5 GB ram Bulunmakta
    İşlemci AMD Pehenom x3 8450
    Ekranakrtı Ati Radeon Hd 4850 512 MB 256 BİT
    Kasa Normal Standart bir kasa 2 Arkada 1 de yanda olmak üzere 3 soğutucu mevcut

Evet Arkadaşlar Sorunum Ati Radeon 4850 Bu aletin Masa üstünde yüksüz hali hali 77 C Fan hızı otomatik oldugundan % 55 le çalışıyor Buna eyw alıştık artık fakat ( Grid 1 )( Grid 2 ) ( NFS ) ( most-wanted ) ( Call Of Duty )
    1920x1080p Çöznürlüğünde Hig yada Very hig seçeneklerinde 60 fps ve üstü çalıştırıyorum GTA 4 ise çözünürlük 1920x1080p Medium Ayarlarda oynuyorum Performas bakımından Kartımdan çok memnunum hemen hemen 5 sene oldu sanırım
    Bu aralar Isınma sorunu bardağı taşırdı Grid Nfs gibi oyunların menülerinde Karta aşırı bir yüklenme oluyor Örnek veriyim Aracımızı Modifiye ederken Oyuna baslama ayarlarında iken Kartın ısı oranı 100 C aşıyor Fan tam yükte çalışıyor çıkan
    sesten oyun sesleri bile duyulmuyor bir örnek daha vermek isterim Online oyunlarda ID pasword bölümünde aynı sorunlar karta aşırı bir yük biniyor Aktivite oranı 99 çıkıyor sıcaklık fan tavan yapıyo yani sorunu oyunların Menülerinde yaşamaya
    başladım en sonunda ise C9 adlı online oyunda 1920x1080 hig ayarlarda oynadığım sırada Kartın 110 derece olduğunu gördüm ısrarla bekledim cıkmadım oyundan tabi cataliyst control center dan bakıyorum bu degerlere arka planda sürekli kontrol
    ediyorum öle böle derken 2-3 dk sonra anakartmı desem ekrankartımı desem pc kapattı. reset falanda atmadı direk kapattı bir hatada gelemdi ekrana tekrar açtım pc yi normal acıldı ama tabi kart hararetliydi hala masa üstünde 10 dk bekledim
    kartım normal degerlere indi 75 -77 yüksüz tabi bana göre normal biz 5 senedir alışmışız :D tekrar oyuna giridm aynı ayarlarda Control center actım ve bekledim kartın derecesi 5 dk içersinde 117 cıktı 120 görmeden pc kendini gene kapattı
    Termal macununu degiştirdim tekrar denedim bu sefer masa üstünde 70 c indi fakat oyunda tekrar 120 yaklaşınca sisteme zarar gelmesin diye çıktım ve oyunu endüşük ayarlarda açtım 1024x768 low grafik menülerde değişen birşey olmadı
    menüde kaldıgım zaman kart otomatikman 100 c görüyor neyse hemen oyuna geçiyorum kartım oyudna 80-85 c seyrediyor sonuc olarak ben bu oyunu 3-4 aydır yüksek degerlerde oynuyordum 3 gün önce anakartımın biosunu günceledim başlarılı bi
    şekilde ekrankartım oyundaki her ayrıntıya aşırı tepki veriyor birden yük biniyor bunun sebebi son yüklemiş olduğum bios olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler biraz uzun oldu ama kusurabakmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: sohoro

Herkeze Merhabalar Öncelikle Kullanmış olduğum Sistemimi Belirtiyim

Monitör Samsung syncMasterp2250 2m sn HD
    Anakart Asus M3A-78-CM
    psu Termaltek TR2-470W (ATX 12V 2.0)
    Ram Kingston 2 GB 667MHZ DDR 2 + 2 GB 667MHZ DDR 2 + 1 GB 667 MHZ DDR 2 Toplamda 5 GB ram Bulunmakta
    İşlemci AMD Pehenom x3 8450
    Ekranakrtı Ati Radeon Hd 4850 512 MB 256 BİT
    Kasa Normal Standart bir kasa 2 Arkada 1 de yanda olmak üzere 3 soğutucu mevcut

Evet Arkadaşlar Sorunum Ati Radeon 4850 Bu aletin Masa üstünde yüksüz hali hali 77 C Fan hızı otomatik oldugundan % 55 le çalışıyor Buna eyw alıştık artık fakat ( Grid 1 )( Grid 2 ) ( NFS ) ( most-wanted ) ( Call Of Duty )
    1920x1080p Çöznürlüğünde Hig yada Very hig seçeneklerinde 60 fps ve üstü çalıştırıyorum GTA 4 ise çözünürlük 1920x1080p Medium Ayarlarda oynuyorum Performas bakımından Kartımdan çok memnunum hemen hemen 5 sene oldu sanırım
    Bu aralar Isınma sorunu bardağı taşırdı Grid Nfs gibi oyunların menülerinde Karta aşırı bir yüklenme oluyor Örnek veriyim Aracımızı Modifiye ederken Oyuna baslama ayarlarında iken Kartın ısı oranı 100 C aşıyor Fan tam yükte çalışıyor çıkan
    sesten oyun sesleri bile duyulmuyor bir örnek daha vermek isterim Online oyunlarda ID pasword bölümünde aynı sorunlar karta aşırı bir yük biniyor Aktivite oranı 99 çıkıyor sıcaklık fan tavan yapıyo yani sorunu oyunların Menülerinde yaşamaya
    başladım en sonunda ise C9 adlı online oyunda 1920x1080 hig ayarlarda oynadığım sırada Kartın 110 derece olduğunu gördüm ısrarla bekledim cıkmadım oyundan tabi cataliyst control center dan bakıyorum bu degerlere arka planda sürekli kontrol
    ediyorum öle böle derken 2-3 dk sonra anakartmı desem ekrankartımı desem pc kapattı. reset falanda atmadı direk kapattı bir hatada gelemdi ekrana tekrar açtım pc yi normal acıldı ama tabi kart hararetliydi hala masa üstünde 10 dk bekledim
    kartım normal degerlere indi 75 -77 yüksüz tabi bana göre normal biz 5 senedir alışmışız :D tekrar oyuna giridm aynı ayarlarda Control center actım ve bekledim kartın derecesi 5 dk içersinde 117 cıktı 120 görmeden pc kendini gene kapattı
    Termal macununu degiştirdim tekrar denedim bu sefer masa üstünde 70 c indi fakat oyunda tekrar 120 yaklaşınca sisteme zarar gelmesin diye çıktım ve oyunu endüşük ayarlarda açtım 1024x768 low grafik menülerde değişen birşey olmadı
    menüde kaldıgım zaman kart otomatikman 100 c görüyor neyse hemen oyuna geçiyorum kartım oyudna 80-85 c seyrediyor sonuc olarak ben bu oyunu 3-4 aydır yüksek degerlerde oynuyordum 3 gün önce anakartımın biosunu günceledim başlarılı bi
    şekilde ekrankartım oyundaki her ayrıntıya aşırı tepki veriyor birden yük biniyor bunun sebebi son yüklemiş olduğum bios olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler biraz uzun oldu ama kusurabakmayın..

Bios sebep olabiliyor, eski Biosa dönüp kontrol edebilirsiniz. Stabil çalışan sistemde bios güncellemesi önerdiğim bişey değildir zaten.

• termal macun problemi de olabilir. ya da fan biryerlere sürtüyodur hızı kesiliyodur. gerçi öyle olsa sesinden anlardınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sohoro

Forumdaki Arkadaşalrdan aldığım öneriler doğrultusunda Ram leri Dual olarak taktım ve 1 gb olan remi çıkarttım şuan 2gb+2gb dual sulot olarak taktım ve karttın ısınma sorunu % 20 düzelme gösterdi 77-82 C yüklü halinde çalışma gösterdi bu derece 117 çıkıyordu eskiden remleri kafamıza göre takmıyalım aynı sorunu yaşıyan arkadaşalr varsa :D ilgi gösteren arkadaşalra teşekürler tek bir sorunum kadı eski biosa dönemiyorum ne yaparsam yapayım biosun pilini çıkarttım 15 sn sonra gene taktım sadece biostaki bulunan ayarlar fabrika ayarına döndü fakat bios versiyonu düşmedi ben bios versiyonunu düşürmek istiyorum cd den düşüremedim yeni bios yüklü eski biosu yükletmiyor makine flashtanda denedim aynısını diyor yardım ve önerilerinizi bekliyorum çünkü yeni biosu yüklediğimden beri kurumların hepsinde hata alıyorum oyun kurulumu program vs hepsinde %20 %30 da illaki eksik bir dosya diyor onlarca açlışan setup denedim hepsinde illaki eksik dosya uyarısyla karşılaşıyorum yükleme iptal ediliyor bölece.

Eski Bios'a döndürme olayı Burada ingilizce olarak tarif edilmiş. Eğer işlem sırasında PC resetlerse bios temenli uçabilir. Riski göze alabiliyorsan işlemi uygulayabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.