Şimdi Ara

ATİ HD 5970 el yapımı soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde zamanında almış olduğum ati 5970 sapphire ekran kartım stok (orjinal fan) fanıyla sıcaklığı 69-70 derece civarında ve fan hızı %30 hızında işlem yapıyordu.

bu sıcaklık çok yüksek olmasıyla birlikte yüksek grafikli oyunlarda 85 derece ve %80 fan hızıyla çok ses + yüksek sıcaklıklara ulaşıyordu benim için sinir bozucu durumdu.

kendi fikirlerimle yeni bir soğutma sistemi yaptım.
    ekran kartı boşta sıcaklığı 49-50 dereceye düşürmeyi başardım, oyunlarda 75 derecede ve sessiz bir şekilde oynamayı başardım yaklaşık 1 saatlik oynayarak .

oyun olarak spec ops the line ve full ayarda oynadım.

2 adet cooler master sickle flow 120mm 2000rpm fan kullandım.

resimleri ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treamer -- 9 Temmuz 2012; 1:08:37 >

•  ATİ HD 5970 el yapımı soğutma

şimdide psu yu çevirip düz taktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treamer -- 9 Temmuz 2012; 0:25:37 >

•  ATİ HD 5970 el yapımı soğutma
  • O fanlar daha mı az ses çıkarıyor? 2x12cm 2000rpm..
  • evet 19 desibellik fanlar.
  • iyimiş ama o psuyu ters takmışsın dostum fanı aşşağıya gelecek şekilde takman daha iyi olacaktır zira kasanın içindeki sıcak hava yerine kasanın altından soğuk hava ile çalışacaktır hemde ekrna kartının önündeki 2 adet fanın daha iyi hava sirkülasyonu olmasını sağlamış olursun ama güzel düşünmüşsün helal olsun dediğimi yaparsan daha faydalı olacaktır iyi forumlar.
  • güzel olmuş dostum tebrikjler valla,bir zamanlar soğutmayla cok uğraşmıstım keşke o dönemde görseydim bu sistemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: glscgn

iyimiş ama o psuyu ters takmışsın dostum fanı aşşağıya gelecek şekilde takman daha iyi olacaktır zira kasanın içindeki sıcak hava yerine kasanın altından soğuk hava ile çalışacaktır hemde ekrna kartının önündeki 2 adet fanın daha iyi hava sirkülasyonu olmasını sağlamış olursun ama güzel düşünmüşsün helal olsun dediğimi yaparsan daha faydalı olacaktır iyi forumlar.

Teşekkür ederim hemen düzelttim psuyu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.