Şimdi Ara

ATI HD5650 1GB ayrılmış video belleği (ekran kartı) 512 mb a düştü, Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
8.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşağıdaki sistemde bir laptop'um var;

Marka: Dell
    Model: Inspiron 5010-G74F45

Ekran 15.6in High Definition (1366X768) WLED
    CPU Intel® Core i7 740QM 1.73GHz
    RAM 4096MB (2x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel
    HDD 500GB Serial ATA (5400RPM)
    VGA 1GB ATI Mobility Radeon HD 5650

Isınma Sorunum olduğu gerekçesiyle garanti servisini aradım cihaz ısınıp kapanıyordu. Gelip fanı ve Anakartı değiştirmişler.
    Anakart değiştikten sonra ekran kartı gibi driverları tekrar tanıtmam gerektiğinden driverları tekrar tanıttım ancak daha once 1gb olan ayrılmış video belleği şimdi 512 mb gözüküyor. driverları defalarca silip tekrar yukledim sorunum duzelmedi. oyunlarda performans dusuklugune sebep oluyor. Hiç kasmadan full sistemde oynadığım oyunda hafif teklemeler oluyor FPS dusuklugu bariz göze çarpıyor. 1.5 senedir böyle bir sorun yoktu anakart değiştikten sonra oldu muhtemelen. Anakart'ın modelide 6V89F öncekiyle aynı sanırım. BIOS güncellemesi yaptım A15 surumune ancak bir etkisi olmadı.
    Aşağıya maxpayne3 te ekran kartının 503 mb gozuktugu ve sistem ozellikleri SS lerini koyuyorum. Yardım edebilirseniz çok memnun kallırım bu sorun beni deli etti. Şimdiden teşekkürler. iyi forumlar..

ATI HD5650 1GB ayrılmış video belleği (ekran kartı) 512 mb a düştü, Ekran Kartı Sorunu

Edit: Model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garandiru -- 1 Ağustos 2012; 15:48:57 >

• driverda hata var gıbı duruyor cunku 5600 series yazması lazım 5000 yazıyor
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx
    bu atinin auto driver bulmaya yarayan programcıgı bi denersen sorunun cozulebılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaY_aKSi

driverda hata var gıbı duruyor cunku 5600 series yazması lazım 5000 yazıyor
    bu atinin auto driver bulmaya yarayan programcıgı bi denersen sorunun cozulebılır

ne kadar aradıysam bu 5650 nin kendi tam driverını bulamadım ki zaten. AMD nin sitesinden 5650 driver die indiriyorum bunlar cıkıyor iste defalarca driver silip yukledim ama sorun aynen devam ediyor. otomatik driver bulmayı da bi denerim ama mb arttırma konusunda yardımcı olacağını sanmıyorum cunku daha oncedende yukledim driver seri olarak baska gozukuyordu ancak 1024 mb ayrılmış video belleğim vardı ve boyle sorunlar yaşamıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: garandiru

quote:

Orijinalden alıntı: HaY_aKSi

driverda hata var gıbı duruyor cunku 5600 series yazması lazım 5000 yazıyor

ne kadar aradıysam bu 5650 nin kendi tam driverını bulamadım ki zaten. AMD nin sitesinden 5650 driver die indiriyorum bunlar cıkıyor iste defalarca driver silip yukledim ama sorun aynen devam ediyor. otomatik driver bulmayı da bi denerim ama mb arttırma konusunda yardımcı olacağını sanmıyorum cunku daha oncedende yukledim driver seri olarak baska gozukuyordu ancak 1024 mb ayrılmış video belleğim vardı ve boyle sorunlar yaşamıyordum.

yinede bir dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dell in kendi sitesinde de ati sürücüleri mevcut

meselahttp://www.dell.com/support/drivers/us/en/19

video driver kısmında var

sizin laptop modeli linkteki mi
  • O karttan bi cacık olmaz zaten.
  • evet dell in sitesinden o driver ı da yukledim ama sorun driverla alakalı değil bence. 1gb ekran kartını neden 512 gorsun ki?
    dell in sitesinden servise tag ile kendi driverını da indirdim amd nin sitesinden tum driverları da denedim sıraylan ama driverlık bisi deil gibi duruyor. Ayrılmış video beleğini 1024 mb gormesi gerekirken 512 goruyor. Driverların hepsini denedim. Bu otomatik driver bulma olayıda çalışmıyor heralde bende, kac saat bekledim hic bi ilerleme olmadı yazılarda hangi dilde belli deil zaten. Nasıl cozulur bu ya kafayı yiyeceğim..
    //Bu arada khanjui kartla ilgili fikrini sormadık yardımcı olabileceksen olursun olamayacaksan laf kalabalığı yapma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakart ile birlikte ekran kartı da değiştirilmiş olabilir mi? sonuçta o sürücüler bütün kartlar için aynı paket oluyor, karta uyumlu olan sürücü yükleniyor.
  • Önce program ekle kaldırdan amd ile ilgili herşeyi kaldır sonra driversweep ile amd yi kaldır sonra res at tekrar amd nin sitesinden en güncelini kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunaya

anakart ile birlikte ekran kartı da değiştirilmiş olabilir mi? sonuçta o sürücüler bütün kartlar için aynı paket oluyor, karta uyumlu olan sürücü yükleniyor.

evet bencede bir suru kart için aynı paket ooluyor o yusden driverla pek alakası oldugunu sanmıyorum zaten hemn hepsinide denedim suruculerin ancak ekran kartını nasıl değiştirebilirki garanti servisi oyle sacma sey mi olur 1 gb alıp 512 yi habersiz takamazlar heralde. Nasıl cıkacam bu isin icinden anlamadım ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Önce program ekle kaldırdan amd ile ilgili herşeyi kaldır sonra driversweep ile amd yi kaldır sonra res at tekrar amd nin sitesinden en güncelini kur.

herseyi kaldırıp yeniden surucu kurmayı defalarca denedim ama driversweep kullanmadım tabi bide oyle deneyeyim sanmıyorum faydası olacağını ama deneyeceğim. nasıl bir program bilmiyorum driversweep umarım işimi gorur..
  • sadece bır fıkır olarak soyluyorum anakartı değiştirirken ekran kartını değiştirmiş olamazlar mı orda 5000 series yazıyor 5xxx ama ne hangısı 5650 değil 5550 taktılarsa hadi mesela boyle birşey olamaz mı ?
  • quote:

quote:

anakart ile birlikte ekran kartı da değiştirilmiş olabilir mi? sonuçta o sürücüler bütün kartlar için aynı paket oluyor, karta uyumlu olan sürücü yükleniyor.

evet bencede bir suru kart için aynı paket ooluyor o yusden driverla pek alakası oldugunu sanmıyorum zaten hemn hepsinide denedim suruculerin ancak ekran kartını nasıl değiştirebilirki garanti servisi oyle sacma sey mi olur 1 gb alıp 512 yi habersiz takamazlar heralde. Nasıl cıkacam bu isin icinden anlamadım ya..

GPU Z indirip kartinizin tam adina bir bakabilir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

hocam cpu-z de yuklediğim drivver ne ise onu kart olarak onu gosteriyor. 4000 series driver yukleyince bu sefer o yazıyor mesela şimdi bi driversweep ile silip tekrar yuklemeyi deneyeceğim arkadaş soylemişti yukarıda anca deneme fırsatım olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

sadece bır fıkır olarak soyluyorum anakartı değiştirirken ekran kartını değiştirmiş olamazlar mı orda 5000 series yazıyor 5xxx ama ne hangısı 5650 değil 5550 taktılarsa hadi mesela boyle birşey olamaz mı ?

hocam oyle bişey yaptılarsa tukurrum dell servisiinin icine 1gb alıp 512 taktılarsa yani. nitekim bilmiyorum telefonla tekrar aradım bıos guncelletti sorun devam ederse arayın dedi ekran kartınızın 1gb olması gerekiyor oyle yazmasa bile sorun olmaması lazım fln dedi. yani onlar sadece anakart ve fan değişti diyor geçiştiriyor ama bnm bariz performans dusuklugum var bu boyle olmaz..
  • Gpu-Z ile bakın tam olarak yazması lazım. Yazmıyorsa amd control center den bakın orada mutlaka yazar oradada yazmıyorsa ben bu işleri bırakıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

sadece bır fıkır olarak soyluyorum anakartı değiştirirken ekran kartını değiştirmiş olamazlar mı orda 5000 series yazıyor 5xxx ama ne hangısı 5650 değil 5550 taktılarsa hadi mesela boyle birşey olamaz mı ?

hocam oyle bişey yaptılarsa tukurrum dell servisiinin icine 1gb alıp 512 taktılarsa yani. nitekim bilmiyorum telefonla tekrar aradım bıos guncelletti sorun devam ederse arayın dedi ekran kartınızın 1gb olması gerekiyor oyle yazmasa bile sorun olmaması lazım fln dedi. yani onlar sadece anakart ve fan değişti diyor geçiştiriyor ama bnm bariz performans dusuklugum var bu boyle olmaz..

sen peşini bırakma olur mu olur yani bılgısayarındakı ek. kartın orjınali oldugundan emın olmalısın veya anakartın sokulen anakart ıle aynı model mı bunları arastırmalısın

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam cpu-z de yuklediğim drivver ne ise onu kart olarak onu gosteriyor. 4000 series driver yukleyince bu sefer o yazıyor mesela şimdi bi driversweep ile silip tekrar yuklemeyi deneyeceğim arkadaş soylemişti yukarıda anca deneme fırsatım olacak...

Adamım GPU Z ile bak CPU Z ile değil , sen bak oradan öyle yardımcı olayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adamım GPU Z ile bak CPU Z ile değil , sen bak oradan öyle yardımcı olayım.

sanırsam istediğiniz SS bu.. yardımcı olursanız cok memnun olacağım. driver sweep yemedi pc açılmadı win7 ekranında kalıyordu sistem geri yukledim başka çözüm lütfenn

• GPU-Z SS

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.