Şimdi Ara

ati hd5850 ile nvidia gtx470 arasında kaldım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
4.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Father Torque

Konuyu açan arkadaş kusura bakamsın, şu forumda onca şeye denk geldim ama 550 ile 1000 TL arasında kalmayı da ilk kez duyuyorum.

• Dostum sen şimdi bombanın pimini çekip ortaya atmışsın bu soruyu sormakla. Aticiler atiden Nvidia cılar da kendi kartlarından bahsetmişler. Sen paran hangisine yeterse onu al. ikisi de her oyunu sorunsuz oynatacak güçte kartlar. O performans tablolarında yazanların çok önemi yok cepten çıkana bak sen.

@anni
    kardeş imzan çok manidar olmuş gerçekten...
  • CUDA , Physx , 32xAA nedir fazla fikrin yok gibi olsa zaten bu soruyu sormazdin.

1. Oyun oynayacaksan CUDAyi unut. CUDA nin saglayabilecegi butun avantajlar oyun benchmarklarina yansir eger varsa.

2. Physx Ageia ilk cikardigindada ilgimi cekmemisti hala cekmiyor. Oyun bilgisayarlarimizda korkunc islemciler var birakalim onlar yapsin fizik hesaplarini. Aegianin kartida gereksizdi Nvidia kartlarindada bu ozellik gereksiz oyun oynarken ucan kagit parcalari hosuna gitmiyorsa unut gitsin.

3. Bu kartlari Tam HD cozunurlukte oyun icin istiyoruz degil mi? Biri bana Tam HD de 2xAA ile 16xAA nin ve ya 16xAA ile 32xAA nin goze batan bir farkini gostersin lutfen. Oyunda cozunurlugu yukseltiyoruz cunku AAyi cok yukseltip GPUyu yormamak icin. Full HD cozunurlukte 4xAA dan fazlasi ... neyse

Sozun ozu bu ozellikler 200 TL ye degmez. Kisisel tercihlere gore bes kurus bile etmeyebilir ama 200 TL etmeyecegini sana her akli selim ve calisip para kazanan insan soyleyebilir. Hangisini daha ucuza bulursan onu al ya da tipi hosuna gideni.

Konuyla belki alakasiz ama sunu soylemek istiyorum su forumlara girip iki gun okuyan 5850 den asagi bi kartla oyun oynanmaz sanir. Herkes GTX 470 HD 5850 GTX 480 SLI pesinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erikakerstedt -- 11 Nisan 2010; 22:02:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erikakerstedt

CUDA , Physx , 32xAA nedir fazla fikrin yok gibi olsa zaten bu soruyu sormazdin.

1. Oyun oynayacaksan CUDAyi unut. CUDA nin saglayabilecegi butun avantajlar oyun benchmarklarina yansir eger varsa.

2. Physx Ageia ilk cikardigindada ilgimi cekmemisti hala cekmiyor. Oyun bilgisayarlarimizda korkunc islemciler var birakalim onlar yapsin fizik hesaplarini. Aegianin kartida gereksizdi Nvidia kartlarindada bu ozellik gereksiz oyun oynarken ucan kagit parcalari hosuna gitmiyorsa unut gitsin.

3. Bu kartlari Tam HD cozunurlukte oyun icin istiyoruz degil mi? Biri bana Tam HD de 2xAA ile 16xAA nin ve ya 16xAA ile 32xAA nin goze batan bir farkini gostersin lutfen. Oyunda cozunurlugu yukseltiyoruz cunku AAyi cok yukseltip GPUyu yormamak icin. Full HD cozunurlukte 4xAA dan fazlasi ... neyse

Sozun ozu bu ozellikler 200 TL ye degmez. Kisisel tercihlere gore bes kurus bile etmeyebilir ama 200 TL etmeyecegini sana her akli selim ve calisip para kazanan insan soyleyebilir. Hangisini daha ucuza bulursan onu al ya da tipi hosuna gideni.

Konuyla belki alakasiz ama sunu soylemek istiyorum su forumlara girip iki gun okuyan 5850 den asagi bi kartla oyun oynanmaz sanir. Herkes GTX 470 HD 5850 GTX 480 SLI pesinde...

Sozün özü... ile başlayan cümlenin başına "Bence" kelimesini koymayı unutmuşsun

• quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

gtx 470 fiyatlari hala net degil

kartlar yarin satisa cikiyor

aynen merak etttigim şey yarın Tr de kartlara dokunabilecekmiyiz
  • Kartların satışına başlanmasının 12 Nisan'da olmasına sebeb olarak Nvidia'nın kartlara bios güncellemesi yaptıracağı gösteriliyordu, ne kadar doğrudur bilemem. Bence üretim adedi olarak çoğaltmak istediler Newegg'de hala out of stock yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Kartların satışına başlanmasının 12 Nisan'da olmasına sebeb olarak Nvidia'nın kartlara bios güncellemesi yaptıracağı gösteriliyordu, ne kadar doğrudur bilemem. Bence üretim adedi olarak çoğaltmak istediler Newegg'de hala out of stock yazıyor.

İyi de forumdan cengiz_vga almış o nerden aldı ki o zaman gtx480 i ?
  • resmi olarak satısa yarın başlaması lazım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 11 Nisan 2010; 22:46:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

quote:

Kartların satışına başlanmasının 12 Nisan'da olmasına sebeb olarak Nvidia'nın kartlara bios güncellemesi yaptıracağı gösteriliyordu, ne kadar doğrudur bilemem. Bence üretim adedi olarak çoğaltmak istediler Newegg'de hala out of stock yazıyor.

Ona sorabilirsin.
  • quote:

quote:

inanmadınız di mi ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

quote:

inanmadınız di mi ona

İyi de adam ciddi ciddi açmış ben inanmıştım yurtdışından felan almış olabilir diye..O zaman elinde olmayan ürün için ilan açtığından dolayı ceza almaz mı?

• ben bu forumda 437 tane ekran karti satmis nicki vga yapmis biri olsam bir kart satisi yuzunden itibari cizdirmem.dh'ye vermediler mi incelensin diye oyle bir dalga olabilir.adam son 2 demis ilk actiginda yoktu boyle bir ibare.satilmis mi yani bir miktar alan bu forumdan aliyor niye bu bolume aldim ettim diye baslik acmiyor?acan oldu ama gpuz bile koymadi.alan olsa da su soba geyigi neymis ilk agizdan duysak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator
    quote:

quote:

inanmadınız di mi ona

kesin konusmayalim o uye daha millet gtx 295 ne zaman turkiyeye gelicek diye geyik yaparken gtx 295 satiyordu ve o uyeden gtx 295 i satin alan kisi de arkadasimdi. benim garantili 4870x2 imin ustune 500 lira talep etmisti hatta
    eger yalansa kotu bir yalan buraya gelip bir aciklama yapmasi lazim bu konu hakkinda. yalan oldugunu sanmiyorum ama yalansa uyeligi kapatsin gitsin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İyi de kart yarın satışa çıkıyormuş o nerden bulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 12 Nisan 2010; 16:03:23 >
  • dostum dedigim gibi gtx 295 te satisa cikmadan once o uyenin elinde vardi unutmam mumkun degil 4870x2 min ustune 500 lira talep etti diyorum
    ama o uye gtx 295 satarken yurt disinda kart satilmaya baslanmisti guzel guzel su anki gibi bir cesit stok sikintisi yoktu. bu da bir gercek.

ayrica gpu z fln ss ini koymamasinin nedeni kutusunun acmayip en kucuk bir deger kaybina izin vermemesi olabilir bilmiyorum gelsin aciklasin.

yalansa buyuk yalan. konuyu acan arkadasin sorusunun cevabi yukarda verilmis su anki fiyatlarla nvidia kartlar ati kartlara rakip olamaz. 23 eylulden beri yeni kart almayi bekleyen arkadaslar bi zahmet biraz daha beklesin hehe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 12 Nisan 2010; 2:10:36 >
  • yarın kart satısa cıkarsa bu durumda kapanır böylece...
  • Hiç olmazsa kutusunun bir fotosunu koyabilirdi diye düşünüyorum..
  • sanal ortamda birilerine iftira atmak, yalancı demek ne kadar da tatlı geliyor bazı insanlara. ben anlamıyorum, birisine iftira atmak ya da yalancı demekle elinize ne geçiyor? nasıl bir ruh yapısına sahipsiniz de böyle bir işe kalkışabiliyorsunuz? çocuk yapmaz sizin yaptığınızı, ancak psikolojik sorunları olanlar yapar.

cengiz_vga'yı falan tanımıyorum fakat bildiğim bir şey var, 6 yıldır bu forumdayım ve 2.el bölümünün en eski üyelerinden biriyim. bu forumda resmi çıkış tarihinden 15 gün önce bile ürünler satıldı, aldıklarım da oldu. dünyada eşi az bulunan ne cpu'lar, ne ram'ler de ürünler gitti bu forumda. hatta yanılmıyorsam bir EE işlemcinin ilanı için yabancı forumlarda konusu bile açıldı ("bu adam nereden bulmuş" babında). dünyada çok sınırlı sayıda üretilen ve 2.elini bulmak, ebay gibi sitelerde bile imkansıza yakın olan ürünler de gitti bu forumda.

ayıp, gerçekten ayıp. klavye arkasında yazınca, sanal ortamda olunca ne değişiyor?

uzakdoğu felsefelerinde yaygın bir laf vardır ; "iyi insan ya da vicdanlı insan yoktur, korkak ve utanan insan vardır. çok iyi olarak bildiğiniz birisi bile korkularından ve utançlarından kurtulursa bir canavara dönüşür" gibi bir cümleden oluşuyordu. bazen hak veriyorum bu söze. insanlar klavye arkasında, sanal ortamda olduklarında gerçek yüzlerini gösteriyorlar.

• Şimdi bütün mesajları okuyamadım kusura kalmayın ama konuyu açan arkadaşa da yardımcı olmadan geçemeyeceğim...

1-) Just Cause 2 dışında(ki o da tartışılır) CUDA'nın bir oyun bilgisayarında ne tür bir fayda sağlayacağını sorabilir miyim ? HD(mkv) filmler için ise aynı şey ATI ile de yapılıyor, amaç video convert ise ATI'de de Stream var gene aynı işi yapıyor... Cuda'nın bizim için başka bir getirisi yok ve bu konuda 2 firma da eşit durumda... Ha ilerde CUDA destekli başka oyunlar çıkar çıkmaz ama inanın sadece bir ihtimal için değmez... Bir ekran kartının kullanım ömrü artık günümüzde 2 Yıl'a düştüğü düşünülürse, 2 yılda çıkabilecek(-ecek, -acak) CUDA destekli oyun sayısını tahmin etmek çok güç değil sanırım... Ha planda 1 kart alıp 2 sene kullanıp sonra 2. kartı alıp CF ya da SLI yapıp 1-2 sene daha idare etmek olabilir tamam ama tekrar söylüyorum bizim gibi bilgisayarı eğlence-oyun için kullanan bir kullanıcı kitlesi için CUDA kadar gereksiz birşey yok...

2-) 32xAA kadar gereksiz birşey yok... 1920x1080'i yani Full HD'yi bırakın 1680x1050 çözünürlükte bile 4xAA ile 8xAA arasında fark görebiliyorum diyen kişi yalan söylüyordur, kendisiyle hemen irtibatı kesin bence... 32xAA'nın eğer 800x600 çözünürlükte oyun oynamayacaksınız görüntü kalitesi açısından hiçbir getirisi yoktur(o da ayrı bir tartışma konusu tabiki) ki zaten o çözünürlükte oyun oynayacaksanız GT220 ya da 5450 falan alın fazlasıyla yeter...

3-) Gelelim PhysX'e... İşte bunu kişinin keyfi bilir, kimse tercihine karışamaz... Ha ama şu var, PhysX'i elde etmek çok kolay ve sırf PhysX için high-end kart almaya gerek yoktur, paraya yazıktır...

4-) Fiyat olayına gelelim... GTX470 yerine 5850CF(yani 2 adet 5850) alırsınız, hem 470'i hem de 480'i performans bazında geçersiniz, yetmediği yerde kartlara overclock yaparsınız daha da abartırsınız herşeyi... Yanına 100-150TL'lik de ucuz bir PhysX destekli Nvidia kart alırsınız paşa paşa hem performans + hem ATI Stream + hem de PhysX sahibi olursunuz...

Yukarıdaki seçenek pahalı mı geldi ? Ya da anakartınızda 3. PCIe slotu yok mu ? O zaman da 5870 + PhysX kartı yaparsınız, 470 ücretinden alacağınız yere göre ya 50-75TL daha ucuza gelir ya da en kötü ihtimalle 470 ile aynı fiyata gelir ki bu gene 470'den daha iyi bir seçenek... 470+oc=5870 diyen arkadaşlar var, bazı durumlarda da haklılar ama 5870 de OC oluyor ama bu işi sidik yarışına çevirmeye gerek yok... Amaç performanslı bir şekilde, her oyunu max. ayarda kasmadan oynamak ise 5850CF ya da 5870 ZATEN fazlasıyla yeterli, fazlası israftır-gereksizdir...

PhysX için hangi oyun var ki şuanda Batman Arkham Asylum gibi "PhsyX'siz olmaz!" dedirten... 5850CF ya da 5870 alın, PhysX kartını sonradan alsanız da olur...

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

sanal ortamda birilerine iftira atmak, yalancı demek ne kadar da tatlı geliyor bazı insanlara. ben anlamıyorum, birisine iftira atmak ya da yalancı demekle elinize ne geçiyor? nasıl bir ruh yapısına sahipsiniz de böyle bir işe kalkışabiliyorsunuz? çocuk yapmaz sizin yaptığınızı, ancak psikolojik sorunları olanlar yapar.

cengiz_vga'yı falan tanımıyorum fakat bildiğim bir şey var, 6 yıldır bu forumdayım ve 2.el bölümünün en eski üyelerinden biriyim. bu forumda resmi çıkış tarihinden 15 gün önce bile ürünler satıldı, aldıklarım da oldu. dünyada eşi az bulunan ne cpu'lar, ne ram'ler de ürünler gitti bu forumda. hatta yanılmıyorsam bir EE işlemcinin ilanı için yabancı forumlarda konusu bile açıldı ("bu adam nereden bulmuş" babında). dünyada çok sınırlı sayıda üretilen ve 2.elini bulmak, ebay gibi sitelerde bile imkansıza yakın olan ürünler de gitti bu forumda.

ayıp, gerçekten ayıp. klavye arkasında yazınca, sanal ortamda olunca ne değişiyor?

uzakdoğu felsefelerinde yaygın bir laf vardır ; "iyi insan ya da vicdanlı insan yoktur, korkak ve utanan insan vardır. çok iyi olarak bildiğiniz birisi bile korkularından ve utançlarından kurtulursa bir canavara dönüşür" gibi bir cümleden oluşuyordu. bazen hak veriyorum bu söze. insanlar klavye arkasında, sanal ortamda olduklarında gerçek yüzlerini gösteriyorlar.

Kardeş kimseyi kötülemedik kimseye yalancı demedik merak etme.Bulmuş olabilir o ayrı ama biz sadece 12 Nisan resmi satışlı olan bir kartı nerden buldu dedik o kadar? Bunu sormak suçsa evet suçluyuz.Ona bakarsan aynı kart exada da var belki arkadaşta kart çıkmadan önce sipariş listesi alıp ona göre kart getirtecek olabilir biz dedikki eğer elinde varsa nerden buldu acaba ? dedik..İftira atmışız senin deyiminle.Senden bu lafından dolayı özür bekliyorum.Kimseye iftira atmadık.Bu arada milletin yanlışları ve ruh yapısı sizi ilgilendirmez.Ben 30 yaşında devlet memuru bir insanım.Benim doğru ve yanlışlarımı değil siz,sizin feriştahınız bile sorgulamaya cüret gösteremez.Bizim için önemli olan fikir paylaşmak ve bu fikirleri irdelemektir,sizin gibi kimseyi sorgulamak değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 12 Nisan 2010; 0:41:29 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.