Şimdi Ara

ati hd5850 ile nvidia gtx470 arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
4.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar, bu iki kart arasında kaldım. performansları kafa kafaya bu iki kartın testlerde, dx11 konusunda nvidia biraz daha başarılı ama iş teknolojiye gelince ati çok altta kalıyor, nvidia physx cuda 32xAA gibi şeyler vaad ederken ati tarafında birşey yok. ama hd5850 gtx470'ten 200tl daha ucuz yaklaşık.

şimdi size sorum, sizce 200tl fark için cuda phsyx gibi teknolojileri almaya değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senko -- 11 Nisan 2010; 11:15:58 >

• Kesinlikle değer , o teknolojileri destekleyen oyunlarda farkı anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 11 Nisan 2010; 11:21:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senko

evet arkadaşlar, bu iki kart arasında kaldım. performansları kafa kafaya bu iki kartın testlerde, dx11 konusunda nvidia biraz daha başarılı ama iş teknolojiye gelince ati çok altta kalıyor, nvidia physx cuda 32xAA gibi şeyler vaad ederken ati tarafında birşey yok. ama hd5850 gtx470'ten 200tl daha ucuz yaklaşık.

şimdi size sorum, sizce 200tl fark için cuda phsyx gibi teknolojileri almaya değer mi?

"biraz daha" mı?
    Evet ATI yarım yıl daha erken çıkartmış olabilir dx11 destekli kartlarını fakat bence bu kadar performans kaybı yaşatıcağına nVidia gibi bekletseydi daha iyi olurdu
    Dx11 destekli oyunlar için kart alıcaksan yani tercih sebebin herşeyden önce bu konu olucaksa ben ATI'yi kafadan elerdim, ve hatta 1 - 2 ay daha bekler fiyatı daha alınabilir modeller beklerdim nVidia tarafından.
    Ama yok benim için önemli olan güç tüketimi ve az ısınma diyorsan da tercihin ATI olsun.
    Benim şahsi tercihim nVidia'dan yana olurdu, ve sorduğun soru için yanıtım "evet", cuda, phsyx 32xaa için aradaki farkı gözden çıkarırım...
    Sonuçta bunların hepsi biraz daha fazla görsel deneyim için ödenen farklar ve zaten bizler bütün bu paraları görsel ve deneysel haz almak için ödemiyor muyuz?
    Şimdi çok yorum gelicektir değmez o fiyata o teknolojiler vs die ama ATI de yapsın ATI'ye de harcayalım o paraları derim ben.
    Tekrarlıyorum, ŞAHSİ FİKRİM...

• gtx 470 satışa acaba nerde ve kaçtan girecek
  • arkadaşım fark 200 tl fln olmucak 349 dolar yerine 370 dolar olucak tabiki gtx 470 driver+oc+AA=5870 bunu bil
  • Performansı kafa kafa olması önemli değil ki, birbirine rakip ürünler değil biri 200 TL fazla hatta 886 TL GTX 470. O fiyata 5870 Lightning veya SOC alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Crosshair

gtx 470 satışa acaba nerde ve kaçtan girecek

http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_gtx470-334-10790.html
    Şu an için fiyatı yüksek geldi ama haftaya yaygın satışlar iyice oturdukça ve markaların çeşitliliği arttıkça fiyatlar az da olsa düşecektir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

arkadaşım fark 200 tl fln olmucak 349 dolar yerine 370 dolar olucak tabiki gtx 470 driver+oc+AA=5870 bunu bil

Budur
  • quote:

evet arkadaşlar, bu iki kart arasında kaldım. performansları kafa kafaya bu iki kartın testlerde, dx11 konusunda nvidia biraz daha başarılı ama iş teknolojiye gelince ati çok altta kalıyor, nvidia physx cuda 32xAA gibi şeyler vaad ederken ati tarafında birşey yok. ama hd5850 gtx470'ten 200tl daha ucuz yaklaşık.

Arkadaş senin neye inandığın belli. Sadece içini rahatlatmak için seni onaylamalarını bekliyorsun. Dur bende sana yardımcı olayım bari. CUDA ve PhysX için 200 değil 500 fazla vermeye değer. (Zaten yaklaşık 5850=500TL, GTX470=1000TL)

Eeee sana epey yardımcı oldum sanırım. GTX470 ini alınca CUDA ile yaptığın bilimsel çalışmalardan örneklerde koyarsın artık dimi.

• GTX 470, adam gibi fiyatlardan giriş yaparsa alınır. Şu anki fiyatlardan alınmaz.
  • Konuyu açan arkadaş kusura bakamsın, şu forumda onca şeye denk geldim ama 550 ile 1000 TL arasında kalmayı da ilk kez duyuyorum.
  • Aynen bende ya bunlar benzer performans veren kartlar 1000Tl verip gtx470 alıcağına tanesi 500Tl den 5850Cf yap.
  • Nvidia almak için daha zaman var diye düşünüyorum, ama bu Nvidia 'nın para etmez anlamına gelmez. 1000 lira bütçe varsa bence 5870 yada 5850 CF olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigteacher

quote:

Arkadaş senin neye inandığın belli. Sadece içini rahatlatmak için seni onaylamalarını bekliyorsun. Dur bende sana yardımcı olayım bari. CUDA ve PhysX için 200 değil 500 fazla vermeye değer. (Zaten yaklaşık 5850=500TL, GTX470=1000TL)

Eeee sana epey yardımcı oldum sanırım. GTX470 ini alınca CUDA ile yaptığın bilimsel çalışmalardan örneklerde koyarsın artık dimi.

Hele şükür adam gibi bir yorum geldi...

• karsılastırırken birinin fiyatı arttırıp 1000 tl deyip digerinin fiyatı 50-60 tlye yakın indirip 500 tl demeniz iyimis cidden
  • türkiye fiyatı 2 katı oldugu için kesinlikle alınmaz 470
    ati 5850 biraz oc alsana baba gibi kart yada o kadar para verilecekse cf yaparsın 470 ve 480 'de tarihe gömersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

karsılastırırken birinin fiyatı arttırıp 1000 tl deyip digerinin fiyatı 50-60 tlye yakın indirip 500 tl demeniz iyimis cidden

Bizim millet yuvarlak hesabı sever. Fiyatlar Allah ın emri değil ki. Kuruşu kuruşuna heryerde aynı fiyata satılmıyor. Ama bu fiyatlarının yaklaşık birbirlerinin iki katı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigteacher

quote:

Orijinalden alıntı: fod

karsılastırırken birinin fiyatı arttırıp 1000 tl deyip digerinin fiyatı 50-60 tlye yakın indirip 500 tl demeniz iyimis cidden

Bizim millet yuvarlak hesabı sever. Fiyatlar Allah ın emri değil ki. Kuruşu kuruşuna heryerde aynı fiyata satılmıyor. Ama bu fiyatlarının yaklaşık birbirlerinin iki katı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Ama bu yuvarlamalar nedense hep nVidia aleyhinde ATI leyhinde yapılır
  • quote:

Bu karşılaştırmadan ziyade öncelikle, kullanılacak sistemin diğer bileşenlerini de belirtmen de fayda var...

İşlemci, kasa güç kaynağı, anakart, monitör vs...

Şahsen 200 TL fark vermem, 2x HD5850 alırım.
  • şimdik
    evet ben fiyatlara yurtdışından bakmıştım türkiyede ucurum varmış hakikaten, 2 katı olduğunu bilmiyordum. 1milyar civarı para harcayacağıma hd5970 alırım zaten. Ben elimden geldiğince üst seviye f/p ürünlerini toplamaya çalışıyorum şu an.

işlemci olarak Phenom II 965BE alırım sanırsam, ram olarak 4gb 1600mhz düşünüyorum, markaya kadar vermedim daha. anakart yine daha karar veremedim. PSU olarakta 700watt üstü güzel birşey almayı planlıyorum, enermex veya xslience olabilir. Kasa konusunda da kararsızım.

arada 500tl'lik fiyat farkı varken hangisi demek absürt olur tabii ki de. peki hd5870 ile gtx470i karşılaştırırsak ne cevap verirdiniz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.