Şimdi Ara

ATI Kartı Olanlar Çok Ucuza PhysX ile CUDA ya sahip olun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
6.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fizik destekli oyunlarda fizik desteğini kapatıp açarak fps karşılaştırması için SS alabilirmisin.
  • simdi 2. karti nereye taktin
    senin anakart nasil bisi
    crossfire mi destekliyor
    yoksa sli mi
    yoksa hybird mi nasil bisi anakartin
    modeli ney
  • ha birde sunu yazayim
    sen 3870+ 8400 aldin kaca aldin bilmiyorum

buda benim 8800 gtx 2. el 240 a aldim

benimki

ATI Kartı Olanlar Çok Ucuza PhysX ile CUDA ya sahip olun

senin 3870+ 8400

genede yontem guzel eline saglik aciklamalar icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 24 Aralık 2008; 15:38:46 >

• Nurion Demoyu Test Ettim İşlemcim Q6600 Ekran Kartım 3870 Fizik Lartım 8500GT

Ekran Kartım 3870 Fizik Lartım 8500GT

Q6600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoysoft -- 24 Aralık 2008; 19:28:56 >

• 8500gt ne yazıkki physx için yetersiz kalır adam akıllı bundan yaralanmak için en az 8600gt gibi bir kart şart o zamanda zaten ati + nvidia kullanmanın bir anlamı kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Aralık 2008; 19:31:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

8500gt ne yazıkki physx için yetersiz kalır adam akıllı bundan yaralanmak için 100$'lık bir kart şart o zamanda zaten physx'den yaralanmak için ati + nvidia kullanmanın bir anlamı kalmıyor

Ama Q6600'dan 2.5 Kat Hızlı Hesaplamasıda ortada.
    Ben bu kartı 70 YTL ye almıştım ve benim asıl amacım 3870 Takılı iken 8500GT yi CUDA hesaplamalarında kullanmaktı.

ValouR'un dediklerin doğru ama piyasada ATI 3000 ve 4000 serisi kart alanlar var onlarında bu işten ucuza faydalanması lazımdı, çünkü sırf PhysX-CUDA için ATI kartlarını satıp Nvidia Kart kimse kolay kolay almaz buda onlara bi çözüm yolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoysoft -- 24 Aralık 2008; 19:37:44 >
  • Tabi orası kesin zaten bakalım şu mirror's edge, bionic commando, cryostasis çıksında görelim marifetlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Aralık 2008; 19:34:19 >
  • buda 8800gt de ki sonuç, fikir verir diye koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 24 Aralık 2008; 21:30:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crauser

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

physx yada cuda nın farkını gören var mı? 1 ay öncesine kadar 8800gts kullanıyordum ve hiçbir oyunda, filmde grafik açısından farklılık olmadı. Bu bir mucize ,yazılımla görüntüler coştu diyen varsa koysun ss herkes nvidiaya geçsin. 180 bilmemne numaralı sürücüsüyle bigbang yapacaktı pc si efektlerden performanstan patlayan var mı forumda Ati bunun üzerine zıpladı 8.12 de steam teknolojisi bilemem ne yapıyoruz coşacaksınız dedi millet hala daha sürücü kurma sorunlarıyla uğraşıyor.

Sözün özü: Her seferinde önümüze sunulan "mucizevi yazılımlara" o kadarda itibar etmeyin.Her iki firmada teknolojiye yada insanlığa katkı için değil para kazanmak için çalışıyorlar

Physx artısı fizik işlemlerindedir görüntü kalitesine etki etmez.
    Cuda programlama dilidir görüntünüze faydası olmaz.
    Filmlerin görüntü kalitesinde farklılık olmayacaktı sadece çevirme işlemlerini gpu yapacaktı ve çok daha hızlı olacaktı...
    İsterseniz önce konu hakkında bilgi sahibi olun sonra yorum yapın.

Mesajımda sana ne battı anlamadım.Bana karşı neyi savunuyorsun? Bilgi sahibi olmadığıma karar verme konumunda birisi olduğunu da sanmıyorum. Madem o kadar bilgin var bana söyler misin forumda pc yi oyun oynamak ve film izlemek için kullananlara bu programların faydası nedir? Pc de physx yüklü olması içini rahatlayorsa onu bilemem ama ben gözümle bu programın veya sürücülerin getirisini görmek istiyorum.

• Arkadaşlar bu PhysX FluidMark pek işe yarar bir test programı değil işlemcinin sadece tek çekirdeğini %100 olarak kullanıyor ortaya çıkan puanları karşılaştırmak pek doğru olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

physx yada cuda nın farkını gören var mı? 1 ay öncesine kadar 8800gts kullanıyordum ve hiçbir oyunda, filmde grafik açısından farklılık olmadı. Bu bir mucize ,yazılımla görüntüler coştu diyen varsa koysun ss herkes nvidiaya geçsin. 180 bilmemne numaralı sürücüsüyle bigbang yapacaktı pc si efektlerden performanstan patlayan var mı forumda Ati bunun üzerine zıpladı 8.12 de steam teknolojisi bilemem ne yapıyoruz coşacaksınız dedi millet hala daha sürücü kurma sorunlarıyla uğraşıyor.

Sözün özü: Her seferinde önümüze sunulan "mucizevi yazılımlara" o kadarda itibar etmeyin.Her iki firmada teknolojiye yada insanlığa katkı için değil para kazanmak için çalışıyorlar

Filmlerin görüntü kalitesinde farklılık olmayacaktı sadece çevirme işlemlerini gpu yapacaktı ve çok daha hızlı olacaktı...

Mesajımda sana ne battı anlamadım.Bana karşı neyi savunuyorsun? Bilgi sahibi olmadığıma karar verme konumunda birisi olduğunu da sanmıyorum. Madem o kadar bilgin var bana söyler misin forumda pc yi oyun oynamak ve film izlemek için kullananlara bu programların faydası nedir? Pc de physx yüklü olması içini rahatlayorsa onu bilemem ama ben gözümle bu programın veya sürücülerin getirisini görmek istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=V_B3_upOvmc gözünle görmek istiyorsan izle...
    İnan konumunu belirleyecek kadar bilgi sahibiyim bu konuda ha sende bilgi varsa lütfen sustur beni !
    Ben sana yukarıda açıklama yaptım teşekkür edeceğine anlamadığım bir şekilde laf sokmaya çalışıyorsun...

film izlemek için kullananlara bu programların faydası nedir?
    Faydası video dönüştürme işlemlerini cuda sayesinde ekran kartına çok hızlı bir şekilde yaptırabiliyorsun...
    Physx ise oyunlarla alakalı birşey yukarıda verdiğim videoda yararlarını görebilirisn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauser -- 24 Aralık 2008; 23:50:06 >

• quote:

Arkadaşlar bu PhysX FluidMark pek işe yarar bir test programı değil işlemcinin sadece tek çekirdeğini %100 olarak kullanıyor ortaya çıkan puanları karşılaştırmak pek doğru olmaz.
    Belliki program bilerek bu şekilde hazırlanmış.Tersi durumda 4 çekirdekli bir işlemci ile rezil olurdu physx
  • Anakartın SLI destekli mi olması gerekiyor yoksa herhangi çift slot veya fazlasını içeren bir anakart yeterli mi?
  • SLI desteklemesi şart değil

2 Adet PCI-E Olsun olacaktır büyük ihtimal.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=V_B3_upOvmc gözünle görmek istiyorsan izle...
    İnan konumunu belirleyecek kadar bilgi sahibiyim bu konuda ha sende bilgi varsa lütfen sustur beni !
    Ben sana yukarıda açıklama yaptım teşekkür edeceğine anlamadığım bir şekilde laf sokmaya çalışıyorsun...

film izlemek için kullananlara bu programların faydası nedir?
    Faydası video dönüştürme işlemlerini cuda sayesinde ekran kartına çok hızlı bir şekilde yaptırabiliyorsun...
    Physx ise oyunlarla alakalı birşey yukarıda verdiğim videoda yararlarını görebilirisn

Bana kafayı durup dururken neden taktın anlamadım ama ben seni susturmaya gücümün yetmeyeceğini anladım.Senin tipindeki üyelerle sidik yarışına girilmemesi gerektiğini de bilecek kadar uzun zamandır forumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 25 Aralık 2008; 9:26:32 >

• Bi sorum olucak..

Physx destekli her kart Physx uygulamalarında aynı performansı verirmi? Uçuk bi örnek olucak fakat 8800GT ile GTX280'in Physx hesaplama hızları aynımıdır? Bu aralar kafayı Physx'le bozmuş durumdayım ve ATi kullanıyorum. Tam e-bay'den physx kartı sipariş vermeyi düşünürken bu konu yardımıma koştu resmen. Bide şu performans konusunda daha fazla bilgi alabilirsem şahane olucak.
  • quote:

quote:

bu çok yanlış bir yargı. physx tabi ki görüntü kalitesine etki eder. physx parçacıkların fiziksel hareketlerini cpunun değil gpunun yapmasını sağlar. tabiki cpunun yapabileceğinden daha fazla fiziksel hareket işleyebildiği için oyunlarda daha fazla etki-tepkiyi görebilmenizi sağlar ve bu da görüntü kalitesini arttırır.
    cuda ise tam olarak bir programlama dili değildir. aslında c/c++ tabanlı bir apidir. gpu bazlı programları kodlamaya yarar.

• Physx'in görüntü kalitesi ile uzaktan yakından alakası yoktur sadece parçalanma dalgalanma gibi hesaplamaları yaptırmaya yarayan bir api'dir görüntü kalitesi ise aa, af ve volumetric lightning ile alakalı ilgili bir konudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Aralık 2008; 12:41:43 >
  • bence physx insanın kendine yakışanı giymesidir asjdkasdhf

@valenciaendoor
    katılıyorum

@VaLoUr
    Dediğin gibi parçalanma dalgalanma gibi hesaplamaları yaptırmaya yarayan bir api'dir ve bu api doğru kullanıldığında oyuna gerçekçilik katar, görüntü kalitesini arttırır, oynadığımız oyundan daha çok zevk almamızı sağlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

Physx'in görüntü kalitesi ile uzaktan yakından alakası yoktur sadece parçalanma dalgalanma gibi hesaplamaları yaptırmaya yarayan bir api'dir görüntü kalitesi ise aa, af ve volumetric lightning ile alakalı ilgili bir konudur

bir oyunda ateş ettiğiniz arabanın sadece yanmasının yerine patlayıp tuzla buz olması ve parçalarının etrafa saçılması görüntü kalitesiyle ilgili değilse kullanıcı açısından neyle ilgilidir? cevabı sizde biliyorsunuz ama işti mevzu laf atmak.
    verdiğiniz açıklama kullanıcıyı alakadar etmeyen bir açıklamadır. kullanıcıyı alakadar edeni ise artık parçacıkların dağılması, suların akması daha ayrıntı olacağıdır. siz buna görüntü kalitesinin artması demiyorsanız ne diyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.