atı radeonekran kartı 128mb ekran kartı taktım.ama gölge var harflerde ve resimlerde.driverının en son sürümünü sitesinden yükledim.yine düzelmedi.bu sorunu nasıl cözebilirim..ilginize şimdiden teşekkürler
bir resim cekip gömderirsen daha iyi anlarız. tam olarak ne olduğunu anlamadım :D
1-) Kart yuvaya tam oturmamış olabilir.
2-)Monitör kablosunun sıkıca ve düzgün bir şekilde bağlı bulunduğuna emin olun.
3-)Kendi orijinal driverı varsa onu kurmayı deneyin.
Kolay gelsin şimdiden
resim nasıl gönderilir bilemiyorum.örnek olarak mouse un okunda sagtarafın gölge oluşuyor.teşekkürler ilgin için
kablo baglantılarını ve ekran kartını kontrol ettim.üç kere söküp taktım.olmadı.ekranım hyundais570 crv.ekranım desteklemiyor olabilirmi?teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: alfa01
kablo baglantılarını ve ekran kartını kontrol ettim.üç kere söküp taktım.olmadı.ekranım hyundais570 crv.ekranım desteklemiyor olabilirmi?teşekkürler
Dostum monitörün başka bir bilgisayarda doğru çalışıyorsa bir problem olmaz . (Desteklememe gibi )
Anakartın agp girişinde veya ekran kartının kendisinde fiziksel veya farklı bir hasar olabilir.
Anakartınızda on-board vga varsa onu kullanmayı deneyin birde : )
en son sürümüde yükledim.ekran kartında arıza olabilirmi?
quote:
en son sürümüde yükledim.ekran kartında arıza olabilirmi?
Başka bir ekran kartı ile deneme şansınız varsa onu takın slota (farklı) deneyin eğer çalışırsa sorunsuz ,o zaman problem ekran kartınızdadur.
ilgin için teşekkürler.öyle bir şansım yok.herhalde bu gölgeyi kaldıramıyacagız ayarlardan filan vb.onboardda sorun yoktu.herhalde onboarda geri dönecegim:((
quote:
ilgin için teşekkürler.öyle bir şansım yok.herhalde bu gölgeyi kaldıramıyacagız ayarlardan filan vb.onboardda sorun yoktu.herhalde onboarda geri dönecegim:((
Elinizdeki ekran kartını başka bir bilgisayarda deneme şansınız olabilirmi peki , çünkü sorun ekran kartınızdamı yoksa anakarttamı o zaman ortaya çıkacaktır.
yarın arkadaşın pcde deneyeyim.yoksa bunun çözülecek bir yolu yok herhalde..
arkadaşlar atı radeon ekran kartı olan yokmu:(((yardımları bekliyorum
arkadasım işletim sistemini yeniden kur düzelir..
basıma söle bişi geldi ondna diyorum..
ati radeon x1550 ekran kartı vardı sistemde bu kart 1950 ile degiştirildi
pc driver yüklendi oyuna girildi oyunda grafikler illk basta normaldi sonradan kareler oılsumaya basadı ve kitlendi bazen donaım degişikliklerinde bu sorun ortaya cıkıyor..
format at kesin çözüm arıyorsan... egerki format attıktan sonrada sorun devam ederse kart arızalı..
xp format atarken kendi tanıyacaktır zaten driverini
formatta attım düzelmedi.:((bu gölge sorunu yaşayan başka arkadaş yokmu?
monitör ün herz leriyle oynamayı denedin mi normal de 60 herz dir pnu 75 yada 70 herz de dene bi öneri sadece yorumlardan anladığım kadarıyla ekran kartı problemli görünüyor ama bilgisayar bu . enteresan sorunlar ve entersan çözümleri oluyor
tüm ayarları denedim.lcd ekranda normal gösteriyor.crv ekrana taktıgımda gölgeli oluyor.teşekkürler
onboard ekran kartına kartıma geri döndüm.atı ekran kartını söktüm.anlayamadıgım atı radeon neden gölge yapıyor.arkadaşlar atı radeon ekran kartı kullanan var mı aranızda?
herhalde bu sorunda bilgisi olan yok:(((
Kardeş bende de aynı sorun var bende ati 9550 kullanıyorum ilk başlarda hiç bi sorun yoktu ati catalyst programının ekrabn konumu ve boyutu ayarlarını oyndaıktan sonra ekran sanki çift katmanlı renkli ve renksiz olarak renksiz kısım sağa kaymış gibi bi görüntü ortaya çıktı.
Sorunun ekran kartından olup olmadığını anlamak için kartı çıkarıp onboard olarak açtım. 6-7 dkk sonra yine aynı sorun meydana geldi. On board olarak açtıktan sonra biraz bekle derim. bakalım aynı sorun mu