Şimdi Ara

Ati Radeon 9600 için soğutma önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar e.kartım için soğutucu alıcam ama karar veremiyorum. Sizin fikrinize göre DC den sipariş vereceğim.

Zalman Fansız Altın Kaplama Bakır Isı borulu VGA Soğutucu (Yeni versiyon)-ZM80D-HP
    http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=ZM80D-HP

Thermaltake Giant III Vantilatör Fanlı, 2 Isı Borulu Ekran Kartı Soğutucusu - A1919
    http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=%20A1919

Bu arada anakartım Asus P4V8X-X ... AGP slotunun yanındaki PCI slotu kullanmıyorum. Ürünü önerirken board un tasarımınıda dikkate alabilirseniz sevinirim.

• 9600 ün piyasa değerinin 100 ytl nin altında olduğunu varsayarsak ( tam bilmiyorum ama iyi 9600xt leri 120-130 ytlye , 9800proları 170-180 e satmaktalar....)
    bu tip bir karta biraz o/c yapma adına 30-40 ytl lik yatırımlar yapmak pekte akılcı değil bence.

sorduğun soğutuculara gelince ;
    zalman : gayet kaliteli ama montajı epey teferruatlı bir alet , 9600pro ya kadar fansız kullanırsın ama yandan üstüne üfleyen bir fan olması hararetle tavsiye edilir. ben opc fanını kullanıyorum bunun için , sende bunu seçebilirsin ama dediğim gibi maliyeti çok arttırmakta...

TT : bunuda kullandım , çok çok çok gürültücü , ve gürültüsü kadar iyi iş yapmıyor , iyi bir ürün değil bence.

alternatif önerlerim

pahalı : zalman 770 serisi ; bunun saf bakır , aliminyumlu ve fatality olarak 3 modeli var , hepside çok iyi , montajı kolay ve başarılı ürünler. ilerde daha iyi bir karta geçtiğindede bunu kullanmaya devam edebilirsin , zira 6600gt lerde bile bunları kullanıp çok verim alanlar var.

ucuz : kartının ekonomik ömrünün sonralarına yaklaştığını varsayarak radikal hareketlere soyunabilirsin , iyi bir p3 , yada soket A cpunun stok soğutucusunu direkman gpuya yapıştırabilirsin ; örneğin coolermaster dp5 yada cp5 (bunu koyarsan çok etkili ve sessiz olur ) , forumda bunu yapan ve iyi performans alan birçok arkadaş mevcut... Hatta kendi emeğinle yine eski bir stok headsinkini parçalayarak yada evde hurda bir psu'un varsa içindeki parçaları kullanarak ramsinkte yapabilirsin , yine bunun forumda birçok resimli örneği var , araştırabilirsin bunları...

kolay gelsin

• @therapeute verdiğin bilgiler için teşekkürler. bu arada ekran kartım 9600 pro ydu :) "pro" sunu yazmayı unutmuşum. uzun bir süre daha maalesef bu kartı kullanacağım ve bu nedenlede o/c nin gözüne vereceğim

quote:

ucuz : kartının ekonomik ömrünün sonralarına yaklaştığını varsayarak radikal hareketlere soyunabilirsin , iyi bir p3 , yada soket A cpunun stok soğutucusunu direkman gpuya yapıştırabilirsin ; örneğin coolermaster dp5 yada cp5 (bunu koyarsan çok etkili ve sessiz olur ) , forumda bunu yapan ve iyi performans alan birçok arkadaş mevcut... Hatta kendi emeğinle yine eski bir stok headsinkini parçalayarak yada evde hurda bir psu'un varsa içindeki parçaları kullanarak ramsinkte yapabilirsin , yine bunun forumda birçok resimli örneği var , araştırabilirsin bunları...

bu yöntem o/c lu 9600 pro da gerçekten işe yarayabilir mi? yoksa Zalman ı alayım. TT hakkında söylediklerinden sonra bu üründen vazgeçtim... Şimdi zalman düşünüyorum. Ama dediğin gibi böyle bir kart için bu para verilir mi??? Bu sefer daha da karasız kaldım

• Düzgün yaparsan zalman kadar iyi sonuç verir , biz bir his 9600pro'da denedik 400/600 dan 520/670 'e stabil çıktık ve sıcaklıklar (parmaklama yöntemi ile kontrol ) hiçte fena değildi , artık oyunlarda hep böyle kullanıyor arkadaş , fear'ı felan oynamakta artifactsiz...
  • Yakın zamanda ekran kartını değiştirmen gerekecek.Aldığın ürünü yeni ekran kartında kullanamayacaksın bir ihtimal.Değmez bence.Kullanan arkadaşlar 10-30 MHz hız artışı sağladığından bahsediyorlardı.Oyunlardaki saniyede geçen kare sayısını 1 fps bile arttırmayacağına göre bence hiç deneme.İstediğin kullanıcı yorumları verdiğin linklerde de var.

Yeni nesil ekran kartları üzerinde güzel soğutucularla geliyor.Performans artışı istiyorsan kartını satıp para ekle ve bir 9800 pro al.IceQ modeli oldukça iyi.256 mb olanını alırsan daha iyi olur.
    MSI 6600 Diamond diğer seçeneğin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: therapeute

Düzgün yaparsan zalman kadar iyi sonuç verir , biz bir his 9600pro'da denedik 400/600 dan 520/670 'e stabil çıktık ve sıcaklıklar (parmaklama yöntemi ile kontrol ) hiçte fena değildi , artık oyunlarda hep böyle kullanıyor arkadaş , fear'ı felan oynamakta artifactsiz...

huehue bn sizi geçtim o zmn 540/660 ile çalışıyo..+256mb lık....gerçi ramsink war...yoksa ram ler gitmiyo
  • iş başa düştü yani. dün akşam eski psu daki pasif soğutucuları söktüm. evde de kutuları araştırdım şansıma p3 stok soğutucu buldum. üzerindeki fanı e.kartındaki hs ye monte ettim. biraz uğraştırdı ama iyi oldu. şimdi geriye psu dan söktüğüm hs ve stok fandan elimde kalan hs nin kesilme işlemi. onuda nasıl yapıcam bilmiyorum. evde küçük bir demir testerem var ama mengene yok. birde bu yapacağım ramsinkleri ne ile parlatacağım (çizikleri içinde)... Kum zımpara mı yoksa su zımparası mı??? yapmışken birde uv boya alıp şekil mi yapsam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uv boyama bence , bi zararı vardı ama şu anda hatırlamıyorum , iletkenlikmi katıyordu neydi??
  • Uğraştığına değmez.10 dolara 8 tane ramsink al bak keyfine.Diğer heatsink leride sakla ileride kullanırsın.
  • evet bu daha pratik bir yöntem. C.tesi günü m.köyde bakmadığım bilgisayarcı kalmadı ramsink için.

Bu arada DC m.köy şubesi kapandı mı? sitedeki adres değişmiş ayrıca c.tesi günü gittiğimde sayım nedeni ile depoyu boşaltıyorlardı.

Ramsink leri alabileceğim bir yer var mı avrupa yakasında?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.