Şimdi Ara

ATi Radeon HD 4870 X2 (R700) & Nvidia GTX 280 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ZOTAC GTX 280 Amp Edition olarak, tek GPU 'ya sahip bir kartın ancak 2 GPU 'lu bir kartla kıyaslanıyor oluşundan dolayı çok mutluyum. GTX 280 Amp Edition kullanıyorum ve sonuna kadar bu karta güveniyorum. Tek GPU'dan henüz vazgeçmek için erken diye düşünüyorum. Çünkü Microshuttering olayı henüz tam olarak çözülmüş gibi görülmüyor 4870X2 'de bile... 1950XTX, 2900XT'de kullandım bu karttan önce. ATI karşıtı bir kullanıcı olmadığım belli oluyordur ama bu karttaki GPU Score'unun çok işe yarayacağını yakında göreceğiz... 55nm GTX280'ler daha hızlı ve ucuz olacak diye düşünüyorum. Ancak ekim sonu, kasım başı piyasada olurlar sanırım, bunu da unutma. Soruların olursa yanıtlamaya çalışırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ademsx1

quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

resmen videosu vardı be ve böyle bi sorunda ezelden vardı ne ati delisiymişsin sen bilader roman yazdın resmen yok rüşvet verdiler yok onu yaptılar yok bunu hey allahımyA

kardeşim ben nekadar ati delisiysem sizde en az okadar nvidia delisisiniz bu bir
    o değerlerde nasıl oynanabilirlik bekliyordun bence 10 küsürlük bi fps yeterli o değerlerde, gt280 slı bile .ıçar sen neden bahsediyosun biz burda crysis gibi lanet bi oyundan bahsediyoruz ama hala anlamak istemiyosunuz

anasını satıım bu sayfada ne kadar post kasmısın farkında mısın bu kadarda Ati fanatiği görmedim yaff..

1)Fettah(damlar birazdan buraya)
    2)Senn

cidden sen bu forumlarda harcanıyorsun arkadasım git Atinin reklamlarını yap etrafta

Boyundan büyük yorumlar yapma. Fettah ne zaman fanatik oldu? Adam 4800 serisi çıkmadan önce atiyi yerden yere vuruyordu. Önce kendine bak sonra insanlar hakkında yorum yap. iktyas'ın asistanımısın nesin

• annihilator arkadaşım, sen sinirlerini bozma. Forumda amaç bilgi paylaşımından çıkıp, tartışmaya gidiyor her zaman. Microstuttering sadece 4870X2'ye has bir sorun değil, tüm SLI, CF, GX2 ve X2 (yani 2 veya daha çok GPU'lu) grafik çözümlerinde olan bir sorun. Hala Tek GPU'da ve GTX 280 Amp Edition'da ısrarcıyım. Bunu ilk aldığım gün bana çok gülen arkadaşlar olmuştu. Ama anlayanlarda olmuştu Annihilator arkadaşım gibi... ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaysel -- 31 Temmuz 2008; 4:30:02 >
  • yaşasın 2 expander'imiz oldu

Expander X2
  • 1- MS hem SLi hem CF ile ilfili bir sorundur. Bazılarının (reason666 vs..) sandığı gibi sadece Ati kartlarda görünen bir sorun değildir.
    2- SLi ve CF sistemler genelde yüksek FPS değerleri verdiğinden MS pek belirleyici olmaz.
    3- Verilen linkte sırf sorunu gösterebilmek adına devasa çözünürlük ve ayarlarda Crysis gibi bir grafik canavarı oyun kullanılmış.
    4- Sonuçta site: İleride ekran kartını çok daha zorlayabilecek oyunlar çıktığında normal çözünürlük ve kalite ayarlarında bu kartlar çok can sıkabilir demeye getirmiş. Haklıda.

Sonuç olarak ben olsam 4870X2 almam, Ama güncel fiyatlara GTX280 veya GTX260 da almam. MAntık dahilinde alınabilecek kartlar gelirse 9800GTX+ HD4850 ve HD4870 tir.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaanaysel

annihilator arkadaşım, sen sinirlerini bozma. Forumda amaç bilgi paylaşımından çıkıp, tartışmaya gidiyor her zaman. Microstuttering sadece 4870X2'ye has bir sorun değil, tüm SLI, CF, GX2 ve X2 (yani 2 veya daha çok GPU'lu) grafik çözümlerinde olan bir sorun. Hala Tek GPU'da ve GTX 280 Amp Edition'da ısrarcıyım. Bunu ilk aldığım gün bana çok gülen arkadaşlar olmuştu. Ama anlayanlarda olmuştu Annihilator arkadaşım gibi... ;)

Sana kimse o karta 1100YTL verdin diye gülmez. Ama sen hiç rahatsızlık duymadın mı? Neredeyse senin kartının 3 de biri fiyatına sadece %10-20 daha düşük performans veren bir kartın olması seni hiç rahatsız etmedi mi? Ben cidden çok rahatsız olurdum. Bu işin para ile de alakası yok. Tamamen boşa giden bir 700YTL var ortada.

Tabii para senin zevk senin.. Buna kimsenin gülmeye ne hakkı var ne haddi.

• Fuzuli tartışmayın , GTX200b serisi ve çift çekirdekli ATİ GPU ları çıkana kadar bu keşmekeş sürer heralde

Benimde aklımda şuanda kadar hep HD4870 X2 vardı... Eğer X2 de malüm sorun halen devam etmekteyse , GTX200b serisinden bir kart edinmek daha mantıklı bencede ...

Tabii bu durumda fiyatlarında çok etkisi olacaktır ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darcyn

quote:

Orjinalden alıntı: Ademsx1

quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

resmen videosu vardı be ve böyle bi sorunda ezelden vardı ne ati delisiymişsin sen bilader roman yazdın resmen yok rüşvet verdiler yok onu yaptılar yok bunu hey allahımyA

kardeşim ben nekadar ati delisiysem sizde en az okadar nvidia delisisiniz bu bir
    o değerlerde nasıl oynanabilirlik bekliyordun bence 10 küsürlük bi fps yeterli o değerlerde, gt280 slı bile .ıçar sen neden bahsediyosun biz burda crysis gibi lanet bi oyundan bahsediyoruz ama hala anlamak istemiyosunuz

anasını satıım bu sayfada ne kadar post kasmısın farkında mısın bu kadarda Ati fanatiği görmedim yaff..

1)Fettah(damlar birazdan buraya)
    2)Senn

cidden sen bu forumlarda harcanıyorsun arkadasım git Atinin reklamlarını yap etrafta

Boyundan büyük yorumlar yapma. Fettah ne zaman fanatik oldu? Adam 4800 serisi çıkmadan önce atiyi yerden yere vuruyordu. Önce kendine bak sonra insanlar hakkında yorum yap. iktyas'ın asistanımısın nesin

senin yasın kaç boyun kaç pehh

şimdi bişiy derdimde..sonu sınırsızz

• Arkadaşlar kart daha çıkmadı kartı öldürdünüz yaw bu ne iştir... ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fuckara99

Arkadaşlar kart daha çıkmadı kartı öldürdünüz yaw bu ne iştir... ?

MS varsa öldür gitsin! Sakıncası yok.
    MS yoksa tabii durum değişir. Biz yorumlarımız varmış gibi yapıyoruz
  • doğmamış çocuğa don biçin siz bakalım
  • bn artık garip garip fanatik tartışmalarıyla uuraşmayı bıraktım. korkuncun multıshuttering demesine yarıldım gülmekten ya ve hala bu topiğe mesaj atacak yüüzü buluyo...
  • kart çıksın görücez ak mı kara mı kart kapanıcakmı yoksa durmak yok yola devam mı dicek bakalım
  • HD 4870 X2 12 Ağustosta Çıkacak.
  • 4870 x2 BANKO
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Arkadaşım.Öncelikle forumumuzda sorup fikrimizi aldığın için teşekkür ederiz.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım.

Ben bir NVIDIA severiyim.Ama ASLA fanatiği değilim.ATi yi,kartlarının absürt problemlerinden bıktığım ve yakınan onca insan gördüğüm için tutmuyorum.Piyasaya sürdüğü kartlarda bios hatası olur,VPU recover sorunu verir en büyük ortağı olan SAPPHIRE firmasının kartlarının bir serisi komple piyasadan toplatılır,mis gibi kartları rezil sürücülerle resmen harcar vsvsvs...

ATi yi sevdiğim tek nokta 48xx serisiydi(DİKKAT 48xx X2 yani çift GPU lular değil)

Çift GPU olayına oldum olası sıcak bakmadım.Microstuttering i bazı arkadaşlar basit bir sorun sanıyor.Arkadaşlar bu NVIDIA nın alt tab ından beter bir sorun.Bunda sorun şu NVIDIA da FPS düşüyordu alt tab la geri geliyordu.Büyük çoğunlukla alt-tab düzeltildi yeni kartlarda görmek neredeyse imkansız(neredeyse).

ATi nin bu microstuttering i çok daha pis bir olay.stutter(kasılma,tıkanma,ilerleyememe olarak çevirebilirsin) micro küçük çaplı demek zatenn.Bu kasılmaları gözün asla görmez.Fakat gözünün nihai olarak gördüğü nokta 50FPS de oynadığın oyunda 20FPS de oynuyormuşçasına akıcılığın kaybolmuş olmasıdır.Bu yüzden alınmaz diyoruz.FRAPS da aldığın değerle gözünün aldığı değer bir değil.ATi nin her serisinde bir kulp çıkıyor bundan sevmiyorum işte ATi yi.2900XT ve 3xxx serilerinde ciddi AA ve AF sorunu,4xxx serisinde bunu giderdik derken çıkan çok ciddi microstuttering sorunu vs.

Ha ama 4850 veya 4870 alacaksan,durum farklı onları f/p sinden dolayı alabilirsin.

Fakat sana durumu şöyle özetlemek lazım gelir sanırım,

Bir Ferrari enzo ve bir porsche 911 turbo n var.Normal koşullarda enzo toz yutturmalı.Fakat durum şu ki turbo yu NVIDIA enzo yu ATi nin 4870 x2 si olarak düşün diğeri de GTX280 oluyor elbette.Enzo nun motoru daha çok güç veriyor,evet,fakat aksların bozuk paslı ve krıık.Dolayısıyla motorunun verdiği güçle yolda aldığın hız paralel değil.Turbo ise sorunsuz ilerleyen çalışan bir makina gibi.İşte durum bu.Sıkıntı ise ATi nin hep bir aksının kırık bozuk oluşu bundan sevmiyorum,yoksa teknoljide geri kalmış,hakettiği yeri alamamış bir firma olduğundan falan değil.Bu hataları görmeden kartları ufacık denemeden bu kartların piyasada yayılması...

Benim şahsi tercihim 4870 X2 den uzak durulması yönünde.Hatta her zaman çift GPU dan uzak dur da bu 4870 x2 den daha bir uzak dur.

kesinlikle x2 ler bencede şu an pek mantıklı değil daha aşama kaydetmesi gerek ve oyunlarda bu teknolojiyi tam desteklemesi gerek

• quote:

Orjinalden alıntı: eric13

gene bir çok kişi boş boş yorum yapmış o microstuttering sorunu bütün multi gpuların yani sadece 4870x2 de olabilecek sorun değil şuan bütün multi gpuların sorunu yani hem sli hem cfnin yani bundan öncede vardı ama kimseden ses çıkmıyordu demek ki ne zaman 4870x2 den fark yedi gtx280 millet bu sorunu hatırladı var mı yok mu belli değil 4850 cf kullanan adam ben öyle birşey görmüyorum diyor kart çıkınca görürüz ama belli olan birşey var ki beta driverla bile nerdeyse 2 kat fark atığı oyunlar var diğerlerinde de 60 70 fps ulaşıyor yüksek çözünürlükte onun için nvidia fanlarının tek sığınacağı şuan o sorun gibi ha birde var olmayan gtx200b

ahauhauah bu yorumu 3870x2 dede okuduk driver sorunu..driver sorunu..driver sorunu..kart kaliteli lafımız yok gtx 280den de çok iyi zaten gtx 280 alıcaksan tek almıyacaksın kartın gücü sli da çıkıyo şuan için gtx 280 sli çok performanslı 4870x2 quad cf nekadar fark olur bilemicem ama quad crossfire için çok iyi bir sürücü lazımki ati zaten sürücü özürlü bir firma birde üzerine 80 derece masaüstünde başlayan ve soğutmak için kulaklarınıza tıpa isteyen fan sistemiyle geldiğini düşünüce... gtx 280 sli> 4870 cf> 4870x2>gtx280>4780>gtx 260>4850..

sıralamaya bakıpta nerden bu kanıya vardın diyenler olucak:
    1.4870 gtx 260dan yüzde 5-10 performanslı ki gtx 280den düşük
    2.4870x2 4870cf dan daha düşük performansa sahip
    3.şu durumda kral gtx 280 sli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 31 Temmuz 2008; 23:01:47 >

• ATi Radeon HD 4870 X2
  • bir adet iyi soğutmalı 4870 8aa 16af de tüm oyunları 30 fps üstü hızlarda çalıştırır.600ytl niz cebinizde kalır
  • Hd 4870 X2 Tabikide
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.