Şimdi Ara

ATI Radeon HD 5970 VS Nvidia GeForce GTX 770

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sa arkadaşlar ben kendime yeni bilgisayar toplamak istiyorum da ekran kartı benim için çok önemli dir yüksek bi pc toplıcam herşeyim hazır yani kafamdaki pc hazır sadece ekran kartında takıldım sizce hangisini almalıyım??
    Toplamak istediğim pc : CPU: intel core i7 4770k
    CPU fanı : noctua NH-U14s
    Anakart : Asus z87-pro
    Ram : G.Skill ripjaws f3-12800CL9D 8 gb DDR3
    Sabit disk: samsung 840 pro 256 gb SSD
    Kasa : carsair Carbide 400r 750 watt

ncidia nın bu anakart a uyduğunu biliyorum fakat hd 5970 uyarmı bilmiyorum sizden ricam hangi anakartı seçmem gerekir ve bu anakarta hd 5970 uyumlu olurmu??

• 5970 mi

Abicim makara geçme bizle yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

5970 mi

neden böyle düşünüyorsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: systemled

quote:

5970 mi

Sen 770 al o soruyu da sormamış gibi davran

• quote:

quote:

quote:

5970 mi

Sen 770 al o soruyu da sormamış gibi davran

+1

• 5970 mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5970 eski nesil bir kart GTX770 ile kıyaslamak çok yanlış olur. DÜşündüğün sistemi GTX770 ile toplamak çok daha mantıklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Camdan aşağı at kendini
  • gtx770, 5970'den kat ve kat üstündür.
  • çok teşekkür ederm herkese böyle forumlar olduğu sürece kimse sıkıntıya düşmez iyiki varsınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

Bazı arkadaşlar hangi dayanağa göre yanıt veriyorlar bilmiyorum ama gerçek ölçüm değerleri vardır.

Hwcompare sitesinden alınmış bu bilgilere göre HD5970 770 ten 4 kat hızlı bir karttır. Pixel fillrate değerleri ile texture değerlerinin bir oyunda toplam performansı hesaba katıldığında HD5970'in değerlerine ulaşabilmek neredeyse imkansızdır.
    KAYNAK
    http://www.hwcompare.com/14656/geforce-gtx-770-vs-radeon-hd-5970/

haydaaaa hocam şimdi sen benim kafamı karıştırdın 2 sindede yüksek performans var belliki ama hangisini alacağımı bilemedim :)

• quote:

quote:

quote:

Bazı arkadaşlar hangi dayanağa göre yanıt veriyorlar bilmiyorum ama gerçek ölçüm değerleri vardır.

Hwcompare sitesinden alınmış bu bilgilere göre HD5970 770 ten 4 kat hızlı bir karttır. Pixel fillrate değerleri ile texture değerlerinin bir oyunda toplam performansı hesaba katıldığında HD5970'in değerlerine ulaşabilmek neredeyse imkansızdır.
    KAYNAK

haydaaaa hocam şimdi sen benim kafamı karıştırdın 2 sindede yüksek performans var belliki ama hangisini alacağımı bilemedim :)

Bunda kafa karıştıracak bir unsur yok.
    5970 oldukça hızlı bir kart. Çok fazla güç harcaması var ve eski nesildir.
    Almayı düşündüğün İ7 4770K bile tek başına böyle bir kartın hızına yetişemeyecektir.
    92800MP lik bir nokta çizim kabiliyetine her işlemci ile ulaşamazsın. Özellikle ucuz işlemcilerle zor biraz.
    Eğer bu kartı tam performans ile kullanabilmek istiyorsan tavsiyem çift işlemcili anakartları soruşturmandır.

hocam seninle ayrıtılı bi görüşme yapabilirmiyiz anlaşılan sen bu işlerde baya prof sun bana senin gibi bi kişi lazım her konuda yardımcı olabilecek birisi :) profilden yazmak istedim fakat göremedim eğer e mail adresini werirsen daha seri konuşabilirz eğer bana yardımcı olmak istersen.. kabul edersen çok memnun olurum

• quote:

quote:

quote:

Dalga mı geçiyorsunuz siz bilmeden insanlara tavsiye vermeyin bu değerlerin oyunlara etkisi yok denecek kadar azdır

/>

bu da 5870 6870 karşılaştırması ; bu arada 5870 cf 5970 demektir bu yüzden bu tabloları koydum

http://www.techspot.com/review/325-amd-radeon-6870/page4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 7 Eylül 2013; 14:09:53 >

• Mr_YAMYAM kullanıcısına yanıt
    HD5970 çok iyi karttır ve hala da gideri var ama yapmayın! GTx770 ile aralarında 2 nesil fark var en azından. Bu forumda kimse GTX 770 almak varken 5970 önermez. Bir kere 5000 serisinin driver desteği kesilmek üzere. Tavsiye verirken bir kaç test tablosundaki istisnai durumu göstererek insanlara yanlış bilgi vermeyelim.

http://www.anandtech.com/bench/product/587?vs=555

Şu testleri de incelemenizi öneririm.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

KAYNAK

Bunda kafa karıştıracak bir unsur yok.
    5970 oldukça hızlı bir kart. Çok fazla güç harcaması var ve eski nesildir.
    Almayı düşündüğün İ7 4770K bile tek başına böyle bir kartın hızına yetişemeyecektir.
    92800MP lik bir nokta çizim kabiliyetine her işlemci ile ulaşamazsın. Özellikle ucuz işlemcilerle zor biraz.
    Eğer bu kartı tam performans ile kullanabilmek istiyorsan tavsiyem çift işlemcili anakartları soruşturmandır.

hocam seninle ayrıtılı bi görüşme yapabilirmiyiz anlaşılan sen bu işlerde baya prof sun bana senin gibi bi kişi lazım her konuda yardımcı olabilecek birisi :) profilden yazmak istedim fakat göremedim eğer e mail adresini werirsen daha seri konuşabilirz eğer bana yardımcı olmak istersen.. kabul edersen çok memnun olurum

teknik özelliklere bakarak kart alırsan çok büyük yanlış yaparsın o arkadaş prof. olsa zaten kartların o özelliklerine bakılarak kıyaslanamayacağını bilirdi, senide yanlış yönlendiriyor.5970 şuan için kesinlikle alınmaması gereken bir kart.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

quote:

Dalga mı geçiyorsunuz siz bilmeden insanlara tavsiye vermeyin bu değerlerin oyunlara etkisi yok denecek kadar azdır

/>

bu da 5870 6870 karşılaştırması ; bu arada 5870 cf 5970 demektir bu yüzden bu tabloları koydum

Arkadaşım.
    Bir ekran kartında texture ve pixel fillrate değerlerinin ne olduğunu bilmeden relative (göreceli) kıyaslama yapılmış abuk bir sonuçla gelmeyiniz.
    Sunduğunuz bu sonuçlar relatif sonuçlar gösterir bir siteden alınmıştır ve asla gerçek sonuçları yansıtmazlar.
    Tamamen reklam amaçlıdır.
    HWcompare sitesinde ölçülen değerler çok az bir hata payı ile ilgililere sunulmaktadır. Şimdiye kadar test etmiş olduğum onlarca ekran kartı değerlerinin birebir uyuştuğu ve doğru sonuçları aldığım tek site HWcompare'dir.

HD 5970 kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu. Tamam güçlü bir karttır fakat 1GB ın artık yetersizliği ve Full HD deki anlık frame çakılmalarından bahsetmiyorum bile. Sizin verdiğiniz tabloya göre bir iş yapılsaydı AMD yıllardır NVIDIA yı geçerdi. Farklı işlem motorlarında farklı driver destekleriyle birleşmedikçe o teorik güç teorik olark kalır.Single precision da yıllardır AMD öndedir fakat NVIDIA yı bir kere bile amiral gemilerde geçememiştir. Neys eyazmak istemiyorum daha. Uzun lafın kısası insanları yanlış bilgilerinizle yönlendirmeyin. OYUN İÇİN ALINACAK KART OYUNLARDAKİ FPS DEĞERLERİNE GÖRE ALINMALIDIR. TEORİK HESAPLAMA PERFORMANSINA GÖRE DEĞİL

• arkadaşlar güzel bi konuşma paneli oluşturmuş durumdayız fakat benim bu konuda kafam harbi çok karıştı şimdi ben bu pc de hız ve oyun içi grafik yüksekliğine bakıcam çizim tarzı işlerde uğraşmıcam sadece isteğim beni bi 5 6 sene götürmesi hemde çok iyi bir konumda. bunun için bana ne önerceksiniz dediğim gibi genellikle oyun oynamak için alıyorum en yüksek performans ve kalite lazım yorumlarınızı gerçekten çok beğendim çok yardım seversiniz :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

quote:

/>

Arkadaşım.
    Bir ekran kartında texture ve pixel fillrate değerlerinin ne olduğunu bilmeden relative (göreceli) kıyaslama yapılmış abuk bir sonuçla gelmeyiniz.
    Sunduğunuz bu sonuçlar relatif sonuçlar gösterir bir siteden alınmıştır ve asla gerçek sonuçları yansıtmazlar.
    Tamamen reklam amaçlıdır.
    HWcompare sitesinde ölçülen değerler çok az bir hata payı ile ilgililere sunulmaktadır. Şimdiye kadar test etmiş olduğum onlarca ekran kartı değerlerinin birebir uyuştuğu ve doğru sonuçları aldığım tek site HWcompare'dir.

ah arkadasim ne yaptiniz siz...

amdnin hd 5xxx serisi gpulari ozelliklede yaz aylarinda bosta 65 C de calisan kartlar :) ve guc tuketimiyle 1 binayı beslersiniz :) oyun oynanmasi cok zor. ve siz 4770knin 5970 gibi hic para etmeyen bir karti besliyemeyecegini ve cift islemciyle zor besleyecegini iddia etmissiniz. 4770k gucundeki cpu 4x gtx titani besliyebilecek kapasiteye sahip.

6970 bile 150 tlden satilamazken siz 5970 in iyi.kart oldugunu iddia etmissiniz test sonuclarinda bile 770 vs 5970 karsilastirmasi yapilmamis. tahminimce 770,5970 in 4 kati gucunde :)

gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-5970-vs-GeForce-GTX-770

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

KAYNAK

Hocam siz bakmayın GFLOPS veya Bit değeri falan da oyundaki FPS'yi belirler zaten

4770K hangi karta darboğaz yapacak merak ettim Titan SLİ bile kaldırır bence

• Wolftired kullanıcısına yanıt
    Bu kez katılıyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.