Şimdi Ara

Ati Radeon R9 290 (Soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Bir kaç sorum olacaktı benim. Ben yeni çıkan oyunlarda yüksek performans almak için yeni ekran kartı alacağım. R9 290 olarak belirledim.

Ancak hangi modelini almamı önerirsiniz? Bu ekran kartı bilgisayarımda sıkıntı ve ya herhangi bir uyumsuzluk yapar mı? Kaç watt güç kaynağı almam gerekir? Birde GTX 970'i tercih etmem halinde güç kaynağı o ne kadar ister ve fiyat ne kadar oynar ortalama?

Biraz fazla soru sordum kusura bakmayın ama aldıktan sonra problem çıkmasını istemem. :)

• dkutluturk6 D kullanıcısına yanıt
    ati radeon diye birşey yok artık amd radeon var sadece model olarak msi veya asus tercih edebilirsin bu arada bütün sistemi yazarsan uyum konusunda yardımcı olabilirim darboğaz konusunda falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 16 Haziran 2015; 19:03:04 >
  • Ati alışkanlıktan kalmış bir durum artık.

Sistemi tam olarak detaylı bilmiyorum bilgisayarın başında olmadığım için programdan şuan bakamam ancak.

8 GB Ram ve Core i7 2600 3.40 Ghz işlemcisi var. Şuanki ekran kartı da HD 6750

@neophronTR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkutluturk6 -- 16 Haziran 2015; 19:29:34 >
    hiçbir sorun olmaması gerekiyor alacağın ekran kartı max 300 watt civarı güç tüketiyor o değerede kolay kolay ulaşamazsın güzelinden 80 plus sertfikası olan 600 watt güç kaynağı tavsiye ederim markaları everest yada frisby olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkutluturk6

Ati alışkanlıktan kalmış bir durum artık.

Sistemi tam olarak detaylı bilmiyorum bilgisayarın başında olmadığım için programdan şuan bakamam ancak.

8 GB Ram ve Core i7 2600 3.40 Ghz işlemcisi var. Şuanki ekran kartı da HD 6750

@neophronTR

Sapphire ve Msi r9 290 larda en sorunsuz diye biliyorum zaten sapphire fiyatlar genelde daha uygun oluyor.

Psu olarakta şu anki psunuzun 12v 5v 500-600w neyse yazan kısımlarını çekip konuya eklerseniz belki sağlam psunuz varsa değiştirmezsiniz tabi pc hazır bilgisayar değilse.Psu yeni alacaksanız gtx970 550w pauda çalışsa r9 290 650w alınsa arada 40-50 tl civarı oynar heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan bilgisayar başında değilim 2-3 gün içinde resmini çekip koyacağım. Hazır PC olarak almıştım. Peki GTX970 almamı önerir misiniz 290 yerine? MSI markası olarak. Yani o ekran kartında darboğaz sorunu olur mu ona 750 watt mı almalıyım gene?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkutluturk6 -- 16 Haziran 2015; 20:38:53 >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx970-gaming-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html#ozellikler

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-v750-gold-80plus-750w-moduler-guc-kaynagi.html

Şu ikisini alsam herhangi bir sorun çıkmaz değil mi bilgisayarlarda? Yeni nesil oyunlardan tam performans alabilir miyim? Yanında eski işlemcim ve ramim ile?

@neophronTR @qaanx

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R9 290 Sapphire
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    gtx 970 de herkeste olmasada coil whine sorunu ve 3.5 gb ramden sonra kartın hantallaşması sorunları oluyor yerinde olsam 970 almazdım tabi senin kararın bu arada güç kaynağı süper 750 watt yazıp 744 watt veren gerçekten verimli bir psu
  • Hmm öyle olduğunu bilmiyordum. Bana çok yüksek performans göstereceği söylendiği için cazip gelmişti 200 lira fark ödemek ama sıkıntı çıkartabilir mi o zaman yeni nesil oyunlarda?
  • @neophronTR @qaanx

Arkadaşlar GTX 970 ekran kartını Pcı 3.0 girişi varmış, ancak benim anakartımhttp://motherboard.hw-specs.com/Pegatron_IPXSBH61/ ve girişlerinde 1xPCI-E x16 / 1xPCI-E x1 gözüküyor acaba sıkıntı çıkartır mı?
    hiçbir sorun olmaz kafana takma benim kartta pci express 3 ama anakart 2.0 sorunsuz çalışıyor
  • Benim anakart üstteki yazılanlara göre galiba 2.0'da değil. Tam olarak anlamadım yani. :)

x16 da ve x1'de demi sorun olmaz :D

@neophronTR
    anakartta birden fazla pci express varsa ilk slota takmalısın ilk slottan daha çok performans alırsın ancak başka bir ekran kartını 2. slota takarsan ve aynı anda çalıştırırsam x16 bölünür x8 olur siz crossfire yapmayacaksanız ilk slota takın yeter
  • @neophronTR

İlk slot derken en üst tarafta işlemciye en yakın olanı diyorsun sanırsam. Birde x16 yazdığı PCı 3.0'ı desteklemediği anlamına gelmez değil mi? Yani 16 ve 1 şeklinde gösteriyor.
    sen takma pci express 3 - 2 konularına 1 olsa bile rahat açar x1 16 gibi birşeyse ilk slottan tam hızda tam performans alırsın ama başka bir ekran kartınıda takarsan yani 2 tane pci express i meşgul edersen veriyolunu hızının düşeceği anlamına geliyor
  • Tamamdır çok teşekkür ederim. Çok soru sordum ama ekran kartı çalıştı diyelim. Herhangi bir özelliğinden faydalanamama fps düşüşleri gibi bir sorunla karşılaşır mıyım?

@neophronTR
    işlemcin dandik olsaydı yaşardın darboğaz sorunu gibi benimde şuan cebelleştiğim bir sorun driverları eksik yada kurmadan oyun oynarsan fps düşüşü yaşarsın şimdilik aklıma gelen bunlar
  • Ama Core i7 2600 3.40 Ghz yeterli olduğu için ve driverları kuracağım zaman sadece bu PCı yüzünden sorun yaşamayacağım o zaman?
    bilader kaç kere söyleyeceğim ya YAŞAMAYACAKSIN tak istediğin gibi kullan niye dert ettin bu kadar anlamıyorumki
  • Ya şimdi o kadar para verince çöp çıkmasın diye emin olayım. Yardımların için çok teşekkürler, kızmana gerek yoktu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.