Şimdi Ara

Ati Radeon X1800GTO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir sorunum var çözüm bekleyen...
    His Ati Radeon X1800 GTO ekran kartım var.
    Normal ram hızı 1 Ghz olması gerekirken 495 mhz olarak çalışıyor.
    Pek çok benchmark programı ile ölçüm yaptım, bunlara Ati tarafından yayınlanan programlarda dahil.
    550 Watt Atrix marka PSU kullanıyorum ve bunun ekran katını beslemede gayet yeterli bir PSU olduğundan şüphem yok.
    Bu sorunu yaşayan ve ya herhangi bir yerden bilgi edinmiş olan arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum.

• ram ddr olduğundan 495*2=990Mhz olması lazım bir sorun yok gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 27 Şubat 2007; 19:13:21 >
  • Evet bende de öyle gözüküyor.
  • Öncelikler cevap yazdığın için sağol dostum. Ama kafama takılan bazı şeyler var.

1- Ram ddr olduğundan 495*2=990 mhz olur demişsin de neyi kastettiğini anlamdım.

2- Yapılan işlem kartı zorladıkça mı ram hızı otomatik olarak artıyor acaba. Olabilir mi böyle birşey.

3- Ayrıca mümessil firmadan da bu hususta teknik destek istedim ama senin bahsettiğin gibi 495*2=990 olur bu da normaldir gibi bir cevap vermediler. Daha doğrusu herhangi bir cevap veremediler bile...
  • Dostum ddr ramler iki veriyoluna sahiptirler, gidiş-geliş olarak düşün. Gidiş 495 mhz geliş 495 mhz toplamda 990 mhz oluyor anlayacağın. Yani aslında efektif olarak ramin hızı 990 mhz fakat gerçekte 495 mhz oluyor. Kullandığımız normal ramlerde böyle farkındaysan. DDR400 diyor ama aslında 200 mhz, ama efektif olarak 400 mhz.

Benim x1950 pro'da 700 mhz ram hızı gözüküyor o dediğin programlar ile. Ama bunu ikiyle çarpıyorsun efektif ram hızı 1400 mhz çıkıyor.

Umarım yardımcı olabilmişizdir.
  • http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20060908/orta_seviye_ekran_karti_gosterisi-03.html

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/leadtek-geforce-ddr

Yukarıdaki linklerde ddr ram hakkında basit bilgiler var ,tabii ddr ramlerin ddr,ddr2 ve ddr3 olarak çeşitleri var birde ddr4 ram var gelecek ekran kartlarındaki ddr2 ile 3 arasındaki tek fark güç tüketimi kabaca (normal ddr2 ve 3 ramlerlele karışmasın orda fark var)

Mümessil firmanın cevap vermemesine gelince birşey diyeceğim ayıp olacak ,bir sürü takoz piyasada bilgisayarcıyım diye dolaşıyor malesef his iyidir hoşturda yerni mümessili goldun yan şirketi yani cevap alamaman normal
    quote:

Orjinalden alıntı: DieForYouu

Öncelikler cevap yazdığın için sağol dostum. Ama kafama takılan bazı şeyler var.öyle birşey.

3- Ayrıca mümessil firmadan da bu hususta teknik destek istedim ama senin bahsettiğin gibi 495*2=990 olur bu da normaldir gibi bir cevap vermediler. Daha doğrusu herhangi bir cevap veremediler bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 28 Şubat 2007; 12:59:45 >

• o firma bişeyden çakmayan birini dikmiştir oraya!!!

yine iyi olanı yapmış bilmiyorsan susacaksın o da susmuş

bazıları gibi bilmediği ortaya çıkacak diye yalandan sıkmamış senide yanıltmamış bu sayede
  • Çok sağolun arkadaşlar.
    Sabah foruma göz attıktan sonra, TomsHrdware sitesinde de aynen sizin bahsettiğiniz bilgilere ulaştım.
    İlginize teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.