Şimdi Ara

Ati radeon x1950 Ekran kartı boşta 70 Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ati Redeon x1950 pro ekran kartı kullanıyorum (256mb veriyolu hızlı) Ram:2gb HDD:320 Anakart: Gigabyte

öncelikle sorunum : Ekran kartımın ısısı çok yüksek BOŞTA 70-85 arasında geziyor.

-Fanlarım gayet iyi Yanda tam ekran kartının karşısında kocaman arkada toplam 5-6 adet fan var. Fakat Ekran kartının ısısını geçiremiyor.
    -kasanın daha dün tozunu aldım pırıl pırıl içi
    -Fanlarda sorun yok soğutması iyi büyük fanlar
    -şu an 70derece bir fotoğraf ekleyeceğim :
     Ati radeon x1950 Ekran kartı boşta 70 Derece

-EN ÖNEMLİSİ :Oyun oynarken örneğin(Gta San. Farcry2 Crysis falan) 15 kimi zaman 1saat (oyundan oyuna) falan sonra ekran gidiyor . Ramlerin yerini değiştirdim onlarda sorun yok

BU EKRAN KARTIMIN ISINMASINA NASIL ÇARE BULABİLİRİM ? NEDEN KAYNAKLANIR? HANGİ PROGRAMLA GEÇİREBİLİRİM?

Ati Catayls Control Center(CCC) de Overdriver'i biraz kurcalamıştım ve ekran kartının Çok ısındığını farkettim. değerleri aşağıya çektim gene değişmedi tam olarak OverDriver den kaynaklandığından da emin değilim.

-OverDriverde (otomatik saat donatısını çalıştır) a tıklıyorum fakat ekran gidiyor ışık yanıp sönüyor.

• Sadece everest ile mi baktın yoksa başka programlar denedin mi? Bir de Gpu-z ile bak.
  • Catayls Control Center ile de baktım Gpu-z ile de baktım değişmiyor Aynı
  • O halde sen o kartı çıkart bir güzel temizle daha sonra başka slot varsa bir de orda dene.
  • malesef çıkaramıyorum o çıkartmadan önce kaldırdığımız şeyler var ya benimkinde 1 tane ve kalkmıyor çok zorladım kaldıramadım ucu kırıkmış yani çıkmıyor Çıkarmanın yolu varmı başka?
  • Çözüm kartı çıkarmakta değil havaların ne kadar ısındığı ortada ve bu ısılarla karta atanmış ısı-fan hızı eğrisi başa çıkamıyor yapacağın şey aşağıda verdiğim programı çekmek kullanması son derece kolay olan bu programla ısı-fan devri eğrisini istediğin gibi şekillendirebilirsin belki biraz kafa şişirir ancak ısı düşer.

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm program marka fark etmeksizin nvidia her kartta başarı ile çalışıyor ancak konu ati olunca denemek lazım.
    Çalışırsa buraya yazki programın ati üzerindeki durumunu görelim.
  • arkadaşım bendede oluyor. Bende x1950 gt var ve sürekli çizgiler çıkıp duruyor. Yalnız çok garip gpu-z den bakıyorum sıcaklık (oyundayken) 70 derece civarı. oyunda değilken de 55 falan oluyor. AMA bendede çizgi sorunu var. Oyunda ekran kararıyor ve ilginç şeyler çıkıyor.
  • garantisi var sa gönderbilirsiniz yoksa termal macunun yenileyebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.