Şimdi Ara

Ati Tool ne kadar güvenilir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soruma özür dileyerek başlıyorum. Biliyorum hepiniz bıktınız ati 9550 sorularını cevaplamaya ama gerçekten tavsiyenize ihtiyacım var..
    Bende Asus A9550 GE/TD 128MB var. Üzerinde ne işlemci fanı ne heatsink ne de ramsink var. Sadece işlemcisinin üstünde bir pasif soğutucu. Geçenlerde ati tool (0.26 versiyonu) da overclock deneyim dedim. Find max core a tıkladım. 15 dk boyunca hiç hata vermeden 420ye kadar çıkardı. Ben de korkup abort dedim. Find max mem dedim. Onda da hiç hata vermeden 260 a kadar çıkardı. Ben yine korkup abort dedim. Daha sonra 360 500de Scan for artifacts dedim. 10-15 dk boyunca hiçbir sıradışı şey olmadı (Bu arada average fps 45 den 65 e çıktı). Fakat bunlar bana pek doğru gelmedi. Fansız bir 9550nin hatasız bu değerlere (core:420-450 ram:500-520) çıkması normal mi??
    Neyse daha sonra oblivion açıp 800x600 de low quality de 10-15 dk oynadım ve gözle görülür bir değişiklik hissettim. Hemen hemen hiçbir donma olmadı. Fakat ben yine de bu değerlere güvenmiyorum. Şu an 360 500 de stabil çalışıyor gibi. Fakat 400 ve üstüne çıkarmaya korkuyorum. Ekran kartım yanar diye korkuyorum. Bu konuda bana bir yorumda bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
    Sistemim: intel P4 2.4 Ghz 2x256MB Ram (bikaç gün içinde 4x256 olcak inş ) Asus A9550 GE/TD ve ekran kartının driveri ati catalyst 7.5

• kendi sorunun cevabını kendin vermişsin. oyunlardaki hızlanmadan ve average fps den bahsetmişsin zaten.

o ekran kartında aktif soğutma yok diye saat hızları azaltılmıştır zaten. ek bir soğutma olmadan yükseltmen doğru değil. soğutucuyu değiştirirsen yaklaşık olarak 500 core değerine ulaşman mümkün

ama bu şartlarda arttırma hızları
  • o pasif soğutmanın üstüne bir tane küçük fan tak. işlemcinin sıcaklığını alsın.
    zaten elindeki kart gamer edition yani o kadar overclock olması normal hatta daha yüksek değerlerde herhangi bir sorun çıkarmadan uzun süreler boyunca çalışabilir
    her ne kadar fanlısını kullansamda 450/550 de stabil çalıştırıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım
  • Çok saolun arkadaşlar. Anladığım kadarıyla aktif soğutucu takmadan daha fazla artırmamalyım core hızını. Şimdi iki şey daha sorucam:
    Birincisi benim kartın memorysinine ramsink takmadan en fazla kaçta bırakmalıyım. Şu an 501 de hiçbir sorun vermeden çalışıyor. Bide benim bellekler hynix. Acaba asus un bütün 9550 GE modellerinde ramlerin zamanlaması 5 ns mi???
    İkincisi ise size garip ve hatta saçma gelebilir ama benim eski ekran kartım olan Msi FX 5200 128bit 128 MB in fanını çıkarıp asus a monte edebilir miyim?? O kartı zaten kullanmayı veya satmayı düşünmüyorum. Bari fanı bi işe yarasın. Eğer 9550ye uyarsa sizce bu bi problem çıkarır mı???
    Son olarak ekran kartımın işlemcisinin sıcaklığını gösterebilen bir program var mı bildiğiniz. Ekran kartında böyle bir sensör olduğunu sanmıyorum ama ekran kartında sensör olmadan bu sıcaklığı öğrenmenin bi yolu yok mu???
    İki dedim ama dört soru oldu galiba Neyse kusura bakmayın şimdiden teşekkürler...

• ati tool'un eski yeni bir çok versiyonu nvidia'ın yeni seri ekran kartlarını bile overclock yapabiliyor bu sayede nvtune yada coolbits tarzı programcıklara ihtiyaç kalmıyor

artifact test kısmı biraz ürkütücü onun haricinde güvenli bir yazılım olduğunu düşünüyorum.
  • Sitede hardware sensor monitor diye bi program buldum fakat gpu nun sıcaklığını göstermiyor Bu sanırım ekran kartımda ısı sensörü bulunmamasından kaynaklanıyor. Yani ben şimdi ekran kartımın işlemcisinin sıcaklığını öğrenemeyecek miyim??
  • quote:

Orjinalden alıntı: hornyboi

Sitede hardware sensor monitor diye bi program buldum fakat gpu nun sıcaklığını göstermiyor Bu sanırım ekran kartımda ısı sensörü bulunmamasından kaynaklanıyor. Yani ben şimdi ekran kartımın işlemcisinin sıcaklığını öğrenemeyecek miyim??

hayır öğrenemeyeceksin. ramların 5ns ise fazla kasma 550mhz uygun olur. eğer soğutucu bloğun üzerine uyan bir fan bulup takarsan ekran kartının performansını olumlu yönde artırırsın.ama overclock'u arttırman mümkün gözükmüyor fan ile.
    voltaj vermediğin sürecede kartı yakman zor, o yüzden gittiği değere kadar götür(gpu ve ram) kaldığı yerde bırak ve o şekilde kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanKarakulak -- 3 Ekim 2007; 17:49:02 >

• İmzamdaki sistemdeki ekran kartına o.c. yapmak istiyorum, hangi programı kullanmalıyım ve kulllanım için herhengi bir anlatım linki verebilir misiniz? Bahsedildiği gibi qtı tool programı ile o.c.yapabilir miyim?
  • Bildiğim kadarıyla ati tool nvidia kartları da oc edebiliyor. Tüm nvidia modellerine tam destek veriyor mu?? Ben tam olarak bilmiyorum. Fakat kesinlikle kullanımı çok kolay ve pratik bir yazılım..
    Şu linke bir bak derimhttp://forum.donanimhaber.com/m_5783855/mpage_1/key_//tm.htm#5783855
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar baykal

İmzamdaki sistemdeki ekran kartına o.c. yapmak istiyorum, hangi programı kullanmalıyım ve kulllanım için herhengi bir anlatım linki verebilir misiniz? Bahsedildiği gibi qtı tool programı ile o.c.yapabilir miyim?

nvidia için genelde rivaturner programı kullanılır. anlatım olarak forumda arama yaparsan çok fazla içerik bulabilirsin.
  • ati tool işimi gördü teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.