Şimdi Ara

ATİKER TSİ MONTAJI YAPTIRAN VAR MI? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
8
Favori
52.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sizin lpg/benzin tüketim oranınız nedir? Modül öncesi ve sonrası farkları yazabilirmisiniz lütfen
  • ageofali A kullanıcısına yanıt
    ben 2 yıldır atiker atikfast di kullanıyorum. Ek modul u taktıralı yaklaşık 2 ay oldu. Ben benzin tüketimi arasında öyle aman aman bir fark göremedim. Benim lpg simit ve 54 lt lik. 40 lt max. lpg alıyor. Modül takılmadan önce ve sonrası arasında pek öyle aman aman bir benzin tüketim fark ı olmadı. Önceden benzin ve lpg full doluyken lpg bittiginde 4/3 benzin kalıyordu. modul takıldıktan sonra bir diş daha çok benzin kalıyor. yani 4/3 + 1 diş benzin tüketimi. 2 kere yazılım güncelleme oldu son yazılım güncelleme 2 hafta önce oldu. benim kullanımım hızlı ve agresif degil. 1 depo lpg ile 550-600 km arası gidiyorken şimdi 500-550 km arasına düştü. anladıgım kadarı ile lpg tüketimi biraz artmış oldu.
  • sessiz_avci S kullanıcısına yanıt
    Modül taktırmanın mantiği nedir ki o zaman. Benim tüketim de hemen hemen sizinkine yakın. 42 lt simit tank 34-35lt max lpg aliyor + 50tl civari benzin tüketiyor. 500-550 km yol yapiyor. Diğer düzenleme yaptıran forum kullanıcıları yorumlarına göre benzin tüketimi çok düşmüş, --4000kmde 90TL lik benzin yakan varmış-- banada taktırırken öyle dedi, %45 lere varan yakıt tasarrufu vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ageofali -- 3 Ağustos 2018; 13:1:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ageofali A kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bende anlamadım. Sanırım tsi araçlarda bu tüketim azlığı olmuyor.Gdi motorlarda yani hyundailerde az benzin tüketim konusu var. Ben candan mühendisliğe whatsapp dan msj yazdım tsi araç için modül çıktı mı diye.Tsi motor için şu anda modul un yazılımı yok demişlerdi.bende Ankaradan buldum ve taktırdım.Ama pek bir fark da yok.
  • Volvo 850 t5 lpg takılacak. Atiker sıkıntı çıkarır mı? Herkes prins den başkası olmaz demiş ama eski yorumlar. Atiker kendini geliştirdi mi? Yoksa riske girmeyip, olmayan paraya kıyıp prins mi taktıralım? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• ebulkenan E kullanıcısına yanıt
    Prinse o para verilir mi hocam
    Atikerin bir çok ürünü mevcut yeni sistemleri çok iyi.
    iyi bir usta bulun işinde uzman başınız ağrımaz.
    hangi ilde ikamet ediyorsunuz ?
  • kkamsiz K kullanıcısına yanıt
    Ankara dayım. Eski yorumlarda araç turbo olduğu için prinsten başkası düzen tutmaz diye yazmışlardı. Şimdiki durumu bilmediğim için yorum rica etmiştim.
  • Merhabalar. Hyundai ix35 otomatik gdi aracıma bende 3 ağustos tarihinde atiker atikfast di + tasarruf modülü taktırdım 53 litrelik tankı var 40-41 litre aralığında lpg alıyor şu an. 1.000 km'lik deneme süresinde birazdan bahsetceğim değerlere biraz uzaktım. fakat 1000 km kontrolüne gittiğimde söylediklerime binayen sanırım güncelledikleri yazılım ve değişikliklerle şehir içi + dışı karışık çok da dikkatli olmayan (yol bilgisayarı 9,5 gösteriyordu) 395 km yaptığım yolda ;

40,5 litre lpg

4,7 litre benzin kullandım.

yuvarlarsak (ki dikkatli kullanımda sanırım daha da altına düşücem) ;

100 km'de = 10 litre lpg + 1 litre benzin kullanıyor araç. lpg 3.50tl benzin 6.90 dersek bu araç için 42-43 kuruş çok çok makul bir değer şu anki yakıt fiyatlarıyla(ki bahsettiğim montaj kontrol bu ölçümün 150-200 km'sinden sonra oldu)

Montajı 2500 tl'ye yaptırdığım ve aynı tarihte diğer ünlü karma sistemlerin 7500tl , ve ünlü sıvı sistemlerin 13000tl olduğu düşünülürse bence bu sistemden başkasına 5.000 , 10.000tl gibi fazladan paralar vermek çokda akıl karı değil artık.. farzedelim tasarrufları benden 5 yada 10 kuruş daha iyi olsun ( ki değildir) kilometrede hesaplarsanız aradaki fiyat farkı 50.000 yada 100.000km'lerde kapanıyor...

Bu arada tekrar hesaplama yaparsam paylaşırım ama şu anki güncel kullanımım ; lpg tankını ve benzini fullemiştim tekrar. 360 km'deyim ve 12 ibreden oluşan benzin göstergesi hala full :)

Not: ölçüm boyunca klima hiç kapanmadı malum yaz..

• Bu kiti taktıran arkadaştan güncel yakıt tüketimlerini yazmalarını rica ediyorum.

• Yakıt sarfiyatı ve montaj maliyetine ilave olarak bakım maliyetleri de belirtilirse çok iyi olur.

• TSI 2017 superb ye atiker taktırdım 2.600 TL ye ama şuan fiyatları artmış sanırım tasarruf konusunda rakam veremeyeceğim ama ciddi oranda yakıt tüketimim düştü.
    bakım masrafı da 50 tl civarında olması lazım.
  • 2010 Passat tsi var senede 10-15 bin km yapıyorum 100 km de ortalama 7.5-8 litre sarfiyat oluyor.

Atikerin sistemi ciddi bir tasarrufa yol acacaksa ben de düşünüyorum.

• 1.4 tsi tiguan için önerebilir mi? kullananlar yorum yaparsa cok iyi olur

• yavuz2844 Y kullanıcısına yanıt
    Bende 2012 model Tiguan Sport & Style modeli var. Mayıs sonunda taktırdım. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Yakıt tasarrufu sağlıyor tabiiki.
  • Cfxroyal01 C kullanıcısına yanıt
    2250 euroya lpg takacan tasarruf etmek için.16 bin tl ediyor yuvarlak hesap...kah kah kah...

• x15 kullanıcısına yanıt
    Bence siz gülmeyin...🤔Arabayi sevmek için alanlar veya sandalye atip seyredenler anlamaz yilda 40 bin km yapan insanin halini 😉

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen_033

Merhabalar. Hyundai ix35 otomatik gdi aracıma bende 3 ağustos tarihinde atiker atikfast di + tasarruf modülü taktırdım 53 litrelik tankı var 40-41 litre aralığında lpg alıyor şu an. 1.000 km'lik deneme süresinde birazdan bahsetceğim değerlere biraz uzaktım. fakat 1000 km kontrolüne gittiğimde söylediklerime binayen sanırım güncelledikleri yazılım ve değişikliklerle şehir içi + dışı karışık çok da dikkatli olmayan (yol bilgisayarı 9,5 gösteriyordu) 395 km yaptığım yolda ;

40,5 litre lpg

4,7 litre benzin kullandım.

yuvarlarsak (ki dikkatli kullanımda sanırım daha da altına düşücem) ;

100 km'de = 10 litre lpg + 1 litre benzin kullanıyor araç. lpg 3.50tl benzin 6.90 dersek bu araç için 42-43 kuruş çok çok makul bir değer şu anki yakıt fiyatlarıyla(ki bahsettiğim montaj kontrol bu ölçümün 150-200 km'sinden sonra oldu)

Montajı 2500 tl'ye yaptırdığım ve aynı tarihte diğer ünlü karma sistemlerin 7500tl , ve ünlü sıvı sistemlerin 13000tl olduğu düşünülürse bence bu sistemden başkasına 5.000 , 10.000tl gibi fazladan paralar vermek çokda akıl karı değil artık.. farzedelim tasarrufları benden 5 yada 10 kuruş daha iyi olsun ( ki değildir) kilometrede hesaplarsanız aradaki fiyat farkı 50.000 yada 100.000km'lerde kapanıyor...

Bu arada tekrar hesaplama yaparsam paylaşırım ama şu anki güncel kullanımım ; lpg tankını ve benzini fullemiştim tekrar. 360 km'deyim ve 12 ibreden oluşan benzin göstergesi hala full :)

Not: ölçüm boyunca klima hiç kapanmadı malum yaz..
    MODÜL ne kadar bende atiker taktırdım modül ustam zararlı dedi , benim aracımda ix 35 manuel

• boreas06 B kullanıcısına yanıt
    350 tl civarı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar şu modülde son durum nedir bazı yerler takmıyorlar zararlı diye. modülsüz tüketimleriniz ne civardadır.
  • son zamanlarda modülün takılmadığını okudum doğru mu? modül taktıran arkadaşlar deneyimlerini yazabilir mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.