ekran kartı sıcaklığını monitörün üst köşesinde sürekli nasıl görüyorduk? geçen gün rastlamıştım ama bulamıyorum şimdi
[simage][/simage]
quote:
Gerçekten güzel olmuş
ziver yararlı işler yapıyorsun seni kutluyorum ellerine sağlık
quote:
Orjinalden alıntı: ataruz
ziver yararlı işler yapıyorsun seni kutluyorum ellerine sağlık
Saol ahmet abi
3D Detection ayarlarını bi türlü uygulamaya geçiremiyorum.2d ayrı 3d ayrı frekanslarda çalışmasını istiyorum fakat olmuyo bi türlü.üstteki load profile kısmına defult değerleri yazıyorum alttaki load profile kısmına ise overklock lu frekansları girdiim halde bunu uygulatamıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: KRALL
3D Detection ayarlarını bi türlü uygulamaya geçiremiyorum.2d ayrı 3d ayrı frekanslarda çalışmasını istiyorum fakat olmuyo bi türlü.üstteki load profile kısmına defult değerleri yazıyorum alttaki load profile kısmına ise overklock lu frekansları girdiim halde bunu uygulatamıyorum.
sorunu buldum!sorun fraps ın açık olması.ati tool ile fraps çakışıyo.onun için 2d/3d yi ayarlıyamıyo.kapatınca sorun çözüldü.2d de düşük 3d de yüksek hızlara otomatik geçiş yapıyor.ancak fraps açık olmayacak.inşallah yeni sürümde bunlar düzelmiş olur.ancak bu gibi durumlariçi ati toolda exception (görmezden gel) diye bir çakışma önleyici bölüm hazırlamışlar 3D-Detection bölümünde fakat işe yaramıyor.tek çare yeni sürüm..bendeki 0,25 beta 14..
Ben Riva Turner da istiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: CanDostum
Ben Riva Turner da istiyorum
Onu Koray abiden istemek lazım
gercekten verimli bir calısma eline saglık
birde systool u deneyin derim !
diyelimki overclock yaptık bu durumda kart 2d de de overclocklu hızındaki gibimi çalışacak
ya da şöyle sorayım 2d hızını nereden ayarlıyoruz.
vallahi bravo. helal olsun işlemci bu seviyede bu sıcaklıkta çalışıyor... bunu sadece su soğutma ile mi başardınız... başka bir şeye ihtiyaç duymadan....
bu arada bana bir iki püf noktası verebilirmisiniz..... İşlemcim amd x2 4800,Asus A8N32-SLI,Corsair XMS XL pro RAM(2-2-2-5),Leadtek 7800 GT Extreme,Thermaltake kandalf,Western Dijital Sata 2 250 GB HDD,.....,Birde Güç Kaynağı Coolermaster REal Power 450 Watt,İşlemcinin Üzerinde Zalman Fatality 1 Fan Var....
Şu an Sİstem Asus Overclock programı ile %10 OVerclock edilmiş durumda. Yani işlemci 2600 de çalışıyor, ekran kartınıda riva tuner la otomatik seviyede(480/1150), İşlemciyi çarpan oranını düşürmeden fsb yi arttırdım, hypertransportla oynamadım, işlemsi windows u açtı fakat 3d mark ta kitlendi,(2800 MHZ de), Scaklıkla ilgili bir sorun yok sanırım çünkü 48 dereceyi geçmedi,voltajıda biraz yükselttim ama 1,5 seviyelerine olmadı..Ekran kartınıda riva tuner la overclock yaptım, 520/1300 gibi seviyelere çıkarttım, 3D mark testlerini bitirdi, güzel de puan aldım fakat NFSMW de kitlendi makina, Birde 3d mark 2006 da Canyon F. da görüntüde bozukluklar oldu. Bunun nedeni güç kaynağının yetersiz olması mı, yabancı bir web sitesinde psu hesaplattım 2 watt fazlalığım var ama. overclock yapınca ben voltaj değerini yükseltmesemde artıyor mu eletrik tüketimi.. ve Son bir ricam var 7800 GT Extreme kartımı bios güncelleme ile 7800 gtx yapabilir miyim. riva tuner la denedim ama olmadı. disable olan şeyler açılmıyor... bu konuda bana yardımcı olmanızı dilerim..
saygılar hepinize...
quote:
Orjinalden alıntı: ZİW®O
Find Max Core :Program kısa bir testten sonra kartınızın işlemcisinin calısabileceği en yüksek ve stabil değerleri belirler.
Find Max Memory :Find max core'da yapılan işlemleri uygulayarak kartın ramlerinin calısabileceği en yüksek ve stabil değerleri belirler.
arkadaşlar yanlış anlamayın fin max lar stabil değermi yoksa max değermi??
yani ben find max memory dedim takip etmeye başladım sarı lekeler vurmaya başladı sonra da restart...
demek istediğim stabil değeri yakalayıp bırakmıyor devam ediyor...
çıkabileceği maximum hızını gösteriyor stabil olanı bulmak sana kalıyor artifact testi bunun için birebir çok az noktalardan birşey olmaz ama bariz şeklilde çoksa ve sürekli eror veriyorsa değerleri düşürmenizde fayda var
Beyler Ben Bildim Bileli OmegaDrivers Kullanıyorum ve Onla Beraber Gelen Ati Tray Tool'u Kullanıyorum Anlatılan Herşey Ondada Mevcut ve Bence Daha Basit Kullanımı Daha Kolay Arada Çok bi Fark Varmı Yoksa Bildiğinden Şaşmamııı???
quote:
Orjinalden alıntı: weysex
Beyler Ben Bildim Bileli OmegaDrivers Kullanıyorum ve Onla Beraber Gelen Ati Tray Tool'u Kullanıyorum Anlatılan Herşey Ondada Mevcut ve Bence Daha Basit Kullanımı Daha Kolay Arada Çok bi Fark Varmı Yoksa Bildiğinden Şaşmamııı???
uzun süredir kullanıyorsanız sizde ati tray toolsu anlatabilirsiniz..alternatif arayanlar için iyi olur..mesela ben...
Emeğine sağlık ziwer Bunun gibi RivaTuner içinde bi döküman war mı?elinde eğer paylaşırsan sewinirim...
Ya ikisinide Karşılaştırdım pek bi farkı yok ama tray tool'un ara yüzü daha açık daha anlaşılır yani sağ alttan sağtuşla bütün işleri çok basit halledebiliyorum ikisininde bi artsı yada eksisi yok ama ama ben şunu fark ettim bende 64mb 9600/9700 kartı varken -diz üstü- orjinal sürücü ile omega arasında oyunlarda en az 2,3 kare fark ediyodu yani 3d03'de birinci o uçaklı ilk bölümde orjinal 96kareyi geçemezken omega ile 99-100 yakalıyodu falan filan herkeze tavsiye ederim yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum
ayarları yaptım ama set clock dedim görüntü bolzuldu nasıl düzelir bu yardım edermisiniz