Şimdi Ara

AtiTool Kullanım Kılavuzu Resim'li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
35.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • riva tuner ide anlatsan bi çok iyi olurdu
  • Arkadaşlar ben find maxcore dediğim zaman 3-5 dakika geçtikten sonra o 3d ekranında sarı benekler oluşmaya başladı ve pc restart attı
    açıldığında ''sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı'' diye uyarı geldi aynı şekilde find max memory dediğimde de aynı şey oluyo
    bu durumda ne yapılabilir yardıncı olursanız sevinirim
  • bir laptop kullanıcısı olarak o/c biraz ters bi olay ama yinede sotmak istyiorum x700 e 350/340 çalışıo o/c yapsam ne kadar kazanç sağlarım ayrıca risk oluştururmu
  • selam arkadaslar,
    gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş, hazırlayan arkadasların ellerine kollarına sağlık,
    yorum yapmak bile yanlış olur gerçekten;şimdiden bir iki yeri değiştirtim bilgisayarımda..

Benim burdaki arkadaslara iki tane sorum olacak;

1. ) Bende elinizden öper ati x700 pcı express 256mb bi ekran kartı var,güncelleştirmek istiyorum ama bi

türlü atinin sitesi olsun google de yaptığım aramalar olsun bi sonuca ulaşamadım,bilen varsa o meşhur ama

benim bulamadığım adresi bana yazabilirmi,,

2. )" airties " (TÜRK malı) usb modemim var.Su indirme programları için port istiyolar, bazı yerlerde

yazdığına göre " senin ki usb modem port acmaya gerek yok,(git kumda oyna gibilerinden laflar) " türden

yazılarla karşılaşmaktayım,gerekyok

ise tcp,udp yazan yere ne yazmalıyım.. İİ) var ise hapı yuttuk mu gerçekten ? teşekkür ederim,saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: serhat89

Arkadaşlar ben find maxcore dediğim zaman 3-5 dakika geçtikten sonra o 3d ekranında sarı benekler oluşmaya başladı ve pc restart attı
    açıldığında ''sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı'' diye uyarı geldi aynı şekilde find max memory dediğimde de aynı şey oluyo
    bu durumda ne yapılabilir yardıncı olursanız sevinirim

Arkadas as kalsın ekran kartını yakıyomusun restart atmasının nedenı ekran kartının fazla ısınmasıdır ''sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı'' hatasıda az kalsın ekran kartınız yanıyodu son anda kurtardık anlamına gelıyor

• arkadaşlar bu oc olayından yeniyim ati tool da hızları yavaş yavaş arttırdığımda ekranda karıncalanma gibi bişiy oluyor default değimide düzeliyor acaba kartı çok mu zorladım kartım msi rx9550 12bir 128mb bu kartın çok iyi bir oc performasnı var
  • süper olmuş hocam benim ekran kartı ati işime yarıyacak saol
  • güzel calisma eline saglik
  • Find Max Core çalıştırdığımdan 10 dk sonra fln ekranda görüntü bozulmaları basladı sonra tamamen karıncalandı bende reset attım baya bi bekledikten sonra acaba doğal mıdır yoksa bişi mi yaptım valla yeni yeni deniorm bu işleri pc yi yakmadan hayırlısıyla bişiler yapsam keşke
  • teşekkürler kısa bir süre sonra bana çok gerekicek artık overclock'a başlıyorum
  • bu ati tools un en iyi(stabil) sürümü hangisi ve en son sürümü hangisi download linkiye alabilirsek seviniriz.
  • bende v0.26 var ve temp monitor ve fan kontrol menüleri yok

burdaki orneklerdeki v0.25 beta olduğu için onu denedim onda da yok lütfen yardımcu olurmusunuz teşekkürler.

anakartım: asus p5pe-vm
    ekran kartı: agp 8x abit r9550 128 cdt (250/400@400/500mhz max stabil çalışıyor) msi marka kullanan arkadaşlar oc ile daha iyi sonuçlar almışlar bunun sebebi nedir?
  • saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 26 Temmuz 2007; 12:46:19 >
  • bende hd 2400 xt var onada overclock oluyomu
  • çok traş bir program cekirdek hızını arttırdığı dogru fakat pc yi yenıden başlatınca eski ayarlara geri dönüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdisarikaya

çok traş bir program cekirdek hızını arttırdığı dogru fakat pc yi yenıden başlatınca eski ayarlara geri dönüyor.

Yazılımın "startup" ayarlarından gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Ağustos 2007; 7:55:19 >
  • biraz daha acıklarsan işe yarayabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: erdisarikaya

çok traş bir program cekirdek hızını arttırdığı dogru fakat pc yi yenıden başlatınca eski ayarlara geri dönüyor.

Yazılımın "startup" ayarlarından gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

• quote:

biraz daha acıklarsan işe yarayabilir.

Hemen :)

Şimdi, öncelikle bir profil oluşturulması gerekiyor. Bunun için, yazılımdan herhangi bir değeri seçip bunu "set clock"la uyguluyoruz. Daha sonra üstten new'e basıyor, söz konusu değere bir isim veriyor ve kaydediyoruz.

Resimdeki örnekte 3dmark ismini verdim ve 661/1081.9x2 değerini kaydettim:

AtiTool Kullanım Kılavuzu Resim'li

Daha sonra, sağ alttaki settings bölümüne giriyor ve üstten "startup"u seçiyoruz. Karşımıza aşağıdaki ekran geliyor:

AtiTool Kullanım Kılavuzu Resim'li

Buradaki ilk iki seçenek önemli. İlk, "Every time" ile başlayan işlev, Atitool'u biz, elle açtığımızda ya da kendisi açıldığında hangi değerleri yükleyeceği. Görüldüğü gibi orada "3dmark" duruyor (elbet, istediğimiz profili seçebiliriz). Tik atıyoruz.

İkinci, "Load on" ile başlayan ise Atitool'un Windows açılırken başlayıp başlamayacağı. Tik atıp "Registry key"i seçiyoruz ve yazılımdan çıkıyoruz. Böylece Atitool'un başlamasını ve hâliyle ("Every time..." sayesinde) belli profili yüklemesini sağlıyoruz.
    Bilgisayarı başlatıp test ediyoruz:) 661/1081.9x2'in ayarlandığını görüyoruz. (Rivatuner, Everest gibi farklı bir yazılımla da satt hızları denetlenebilir. [Atitool'u açıp değere bakmak yanıltabilir, ne de olsa])

Alttaki seçeneklerden ilkini işaretlersek, Atitool'un Windows açılırken ilgili değeri yükleyip kendini kapatmasını sağlıyoruz. Boş bırakırsak, hem ilgili değeri yüklemesini hem de altta açık kalmasını sağlıyoruz. Değer yükleme açısından bir şey fark etmiyor yani.

En alttaki hakkında pek bir deneyimim yok. Ben 15'i seçtiğimde Windows tam açılmadan Atitool kısa bir süre gözüküp kapandı. Denediğimde 661/1081.9'u sorunsuz yüklemişti. Belki, süreyi arttırırsak daha geç yüklüyordur. Bu da, ilk açılışta bir sorun çıkmasını engelliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Ağustos 2007; 17:26:13 >

• teşekkür ederim tüğer.cekirdek hızının 400 hafızanın 250 sabit değer olduğu bir x550 de o.c oranı ne kadardır peki??
  • Eski X550'lerin çekirdek hızı olarak 500'ü geçebildiği kalmış aklımda. Bellek, duruma göre değişir tabii (kaç ns, desem, bu sefer de 9550'deki kastî yanlış paketleme olayı gelecek aklıma. Boş verelim ns'yi:).

Siz, 400'ü 430'a alın "artifact" testleri yapın (2-3 daikika). Baktınız sorun yok, 440 - 445'e alın, deneyin. Arada bir 3dmark 05 vs. yapın ve duruma bakın (değerler yükseldikçe denemeler arası mhz farkı düşsün tabii).

Daha sonra belleği 265(x2)'e getirip ağır ağır denemeler yapın. Zamanla bulursunuz.

Bu arada, işlemci ve belleği ayrı ayrı deneyin. İşlemci denemelerinde bellek, bellek denemelerinde işlemci, fabrika çıkışı değerlerde kalsın. İşlemci ve bellek için ayrı ayrı uç değerleri bulunca ikisini de bu uç değerlere getirir, uzun uzun test edersiniz (belki bildiğiniz şeyler bunlar:).

Düzenleme: Yazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Ağustos 2007; 17:37:01 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.