Bilgisayar oyunları alanında sıra tabanlı olarak tabir edilen oyunlar, geçmiş dönem konsol oyunlarından bu yana halen yoğun ilgi gören ve pek çok başarılı yapımda oyun severlerin karşısına çıkan bir sistemdir. Ortaya çıktığı yıllarda mevcut olan sınırlı grafiksel öğe ve hızlı oynanış imkânı açısından kolaylık sağlasa da, günümüzdeki gelişmiş imkânlar neticesinde bile hala keyif veren ve Turn-Based olarak adlandırılan bu yapımlar, gerek türün takipçileri gerekse ilk defa tecrübe eden kişiler için üstün eğlence ve süreklilik içermektedir. Çok oyunculu çevirim içi rol yapma oyunlarının günümüzde sahip olduğu yoğun popülerlik düzeyi nedeni ile bu alanda çalışmalarını sürdüren yapımcılar, Atlantica oyunu ile MMORPG’leri standart olarak sunulan gerçek zamanlı oyun modundan çıkararak sıralı sisteme döndürmüş durumdalar. İlk anda oldukça uyumsuz olarak düşünülebilen bu iki kavram, başarılı şekilde harmanlanıp üstün grafik ve ses öğeleri ile birleştirildiğinde, dünya genelinde yüz binlerce kişiyi peşinden sürükleyen bir çalışmaya ulaşılmış..
Atlantica herhangi bir ücret ödenmesi gerekmeden süresiz olarak oynanabiliyor. Bu sayede kullandığı oyunlara başlangıç veya aylık düzenli ücret ödemekten kaçınan kişiler de bu başarılı yapımı diledikleri süre zarfında tecrübe ederek keyifli ve nitelikli zaman geçirebiliyorlar. Buna ek olarak arzu eden kişiler DurmaPlay üzerinden temin edebilecekleri Nexon Cash’ler ile birlikte oyun içerisinde kullanılabilecek pek çok ek özelliğe de erişim şansı elde edebiliyorlar. Atlantica Nexon Cash’leri uygun ücretler karşılığında edinen deneyimli oyun severler, site üzerinden kolaylıkla aktive ettikleri bu NX Cash'ler sayesinde gerek görsel gerekse işlevsel özelliklere sahip olarak oyundan aldıkları zevki doruk noktasına çıkarabiliyorlar.
Oldukça orijinal bir hikâyeye sahip olan Atlantica, her ne kadar çevirim içi bir oyun olup kişinin kendi yaşantısını şekillendirmesini sağlasa da, içerisinde yaşadığı ortamın geçmişinin zengin ve araştırılabilir olması, oyuncunun karakterine ve dünyaya olan bağlılığını arttırıyor. Karakter yaratım sürecinde seçilebilecek yedi farklı sınıf ve bu sınıfların içerdiği pek çok ayrıntılı gelişim ağacı ile birlikte kendi zevk ve istekleri doğrultusunda bir sanal karaktere hükmedebilen oyun severler, gerek savaşlarda gerekse normal yaşantıları boyunca karakterleri ile manevi bir bağ kurabiliyorlar. Oyunun kullanıcılar ile buluşmasını sağlayan Nexon firması, sık aralıklar ile düzenlediği aktivite ve güncellemeler ile birlikte Atlanticadünyasının canlı ve değişken kalmasını da mümkün kılıyor. Gerçek dünyadaki gelişmelere ve özel günlere bağlı olarak yetkililer tarafından meydana getirilen toplu veya kişisel aktiviteler ile birlikte Atlantica oyuncuları kelimenin tam anlamı ile nefes alan bir dünyanın parçası olduklarını hissedebiliyorlar.
oynayan varsa anlatabilirmi biraz. oynamayı dusunuyorum
Hiç başlamayin derim.Oyun tamamen p2w hemde çok pahalı.Az level aldiktan sonya MERC almak gerçek para ( örneğin bir şerif 69dolar....) birçok güclü merc hep item mallde satiliyor ve bunlarin upgrade olmasi için gerekli malzemelerde item mallde...Ha oyun içinde bu askerlerede merclerede sahip olunabilir ama her asker için 1-2 ay para kasmak lazım bunun skilli-upgradesini saymiyorm :)
Açıkçası bu oyun oynanabilecek ve eskimeyen yegane oyunlardan. Farklı tarzıyla genel ve her gün gördüğümüz MMORPG'lerden fazlasıyla sıyrılabiliyor. Evet, iyi bir karakter için fazla farm yapmak ya da item mall'ı ister istemez kullanmak gerekebiliyor. Ama her oyunda illa zirveye oynamanın alemi yok, oyunu 2009 başından beri oynuyorum ara ara ve tüm oyunları geride bırakabilmeme rağmen, Atlantica'yı hep özlüyorum ve dönüyorum. Şimdi yeni firma çatısı altına geçti ve güzel işler çıkaracaklarını düşünüyorum. İlk günlerinde bile olmayan bir kalabalık ve sosyal çevre var şu an oyunda, özellikle Alexandria serverında. Tek sorun oyunda fazla Türk olmaması, olanların da kendilerini çok fazla belli etmemesi, hep karşımdakilerin Türk olduğunu şans eseri anlıyorum.
Oyun fazla odak istemiyor, auto battle sistemi sağ olsun; o büyük avantaj her saniyesini ekrana odaklanarak geçirmek istemeyenler için.
Yeni, kaliteli bir online oyun arayanlara her daim önerebileceğim bir oyundur. MMORPG piyasasının bana göre durgun olduğu ve kaliteli işlerin çıkmadığı bu zamanlarda uzun vadede daha aktif olacak Atlantica'yı tercih edebilirsiniz.Herhangi bir sorunuz varsa da sorabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sirkiller17
Açıkçası bu oyun oynanabilecek ve eskimeyen yegane oyunlardan. Farklı tarzıyla genel ve her gün gördüğümüz MMORPG'lerden fazlasıyla sıyrılabiliyor. Evet, iyi bir karakter için fazla farm yapmak ya da item mall'ı ister istemez kullanmak gerekebiliyor. Ama her oyunda illa zirveye oynamanın alemi yok, oyunu 2009 başından beri oynuyorum ara ara ve tüm oyunları geride bırakabilmeme rağmen, Atlantica'yı hep özlüyorum ve dönüyorum. Şimdi yeni firma çatısı altına geçti ve güzel işler çıkaracaklarını düşünüyorum. İlk günlerinde bile olmayan bir kalabalık ve sosyal çevre var şu an oyunda, özellikle Alexandria serverında. Tek sorun oyunda fazla Türk olmaması, olanların da kendilerini çok fazla belli etmemesi, hep karşımdakilerin Türk olduğunu şans eseri anlıyorum.
Oyun fazla odak istemiyor, auto battle sistemi sağ olsun; o büyük avantaj her saniyesini ekrana odaklanarak geçirmek istemeyenler için.
Yeni, kaliteli bir online oyun arayanlara her daim önerebileceğim bir oyundur. MMORPG piyasasının bana göre durgun olduğu ve kaliteli işlerin çıkmadığı bu zamanlarda uzun vadede daha aktif olacak Atlantica'yı tercih edebilirsiniz.Herhangi bir sorunuz varsa da sorabilirsiniz.
2010 yılında biraz oynamıştım bu oyunu yazınızı okuyunca bir daha indiresim geldi bu oyunu fazla türkün bildiğini sanmıyorum