Şimdi Ara

Atlantis İnternet Esenyurt Baz İstasyonu ile çatıdan cihaz ile sağlanan internet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
7.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Atlantis diye özel bir internet aldım. Çatıya bir cihaz yerleştirdiler, kabloyu havalandırma kanalı ile aşağıda modeme bağlayacak şekilde düzenek kurdular. Onların baz istasyonundan gelen sinyali uydudan mı alıyor? Bir de sık sık nerdeyse 10-15 dk bir internet beş on saniyeliğine kesiliyor. Sinyal - 63 civarıymış. Uzak olduğu için mi böyle, yoksa bu tarz İnternetlerde olan genel bir sorun mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Valla hocam ilk defa duydum muhtemelen sinyal aldığı bi cihaz vardır o uzak kalıyordur pek randıman beklemeyin derim.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Evet hocam baz istasyonu uzak baya ondan mıdır diye düşünüyorum acaba ben de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandıkları cihaz hakkında bilgi varmı

Verdikleri değer yatay-dikey Hangisi için geçerliymiş?

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 21:32:2 >
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Adamlar bildiğin anten gibi cihazın yönünü bas istasyonuna çevirdiler, ellerinde netbook vardı sinyal ölçen bir yere baka baka sağa sola çevirerek yaptılar

• Hocam adamlar çok uzak diye kurmuyorlardı, zorla çatıya çıkardım. Bir buçuk metrelik bir direk diktirdiler 50 TL ye bana sinyal - 63 ve - 65 civarı gidip geliyor. - 65 in üstünde olsa zaten kesinlikle kurmazdık dediler, 450 cihaz kurulum vs parası ödedim. Türktelekom bir senedir alt yapı döşemedi, port yok. Mecburen bu işe bulaştım. Daha yakına bir baz istasyonu kuruyorlar, benim sinyali oraya yönlendirecekler, biraz düzelir herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 450TL ?

cihazları satın mı aldın?

Yakına bir yere verici koyarlarsa iyi bir konfigürasyon ile kopma sorunun ortadan kalkar.

Evet hocam hatta direk ile 500 oldu :)

• Yeni istasyona bağladık gene aynı. Hız arttı ama kesilmeler devam

• Arada binalar olduğu için böyle yapıyormuş. En iyisi gene yerin altındaki kablo 😑

• Arada bina varsa hiç kurmamaları lazım zaten. Bir de kesinti olduğunda sıkıntıyı kontrol edin. Ben de benzer bir sitem kullanıyorum. Bende kesinti olmuyor ama bazen DNS sunucuları cevap vermediği için bağlantı çalışmıyordu. Farklı DNS sunucu girdim cihaza, sıkıntısız, şu gibi çalışıyor şimdi. Tabi yakınlık çok önemli. Benim bina ile verici arasında 50 metre falan anca var. Oradan öte de Vodafone fiberine bağlanıyor. Özetle fiber gibi bağlantı. Yüksek hoz vermiyorlar şimdilik. 16 üstü vermiyorlar. Ben de 16 geçecektim ama fiber olunca 8 bile yetiyor, hiç uğraşmadım. Sonrasında Vodafone da VDSL getirmiş binaya ama daha anca iki abonesi var. :)

• sis651 kullanıcısına yanıt
    İstasyon ile aramızda 4 km var hocam :)

• Aslında internet hızlı, hızında sorun yok 16 megabit kullanıyorum. Sık sık bağlantı kesilmesi canımı sıkıyor. Ben de 8 megabit deneyeyim diyorum bir ay, bakalım çok fark edecek mi?

• 4km+ mesafeye Yuksek kazançlı antene sahip cihaz kullanmaları gerekir.

Dediğiniz cihazdan takacağız dediler sonra gelmediler. Aradım onları dediler sinyalin iyi görünüyor. Tamam hızda sorun yok da kesinti niye? O dediğiniz cihaz ile değişirse kesilme sorununa faydası olur mu hocam?

• Farklı DNS girsem faydası olur mu, çünkü çok uzak.

• mustafaadli kullanıcısına yanıt
    Arada engel olupta yansıma sinyal alıyorsan sıkıntı yaşanır.

Yuksek kazanç ile engel olsa bile sinyal kalitesini yükseltme durumu mevcut.

Sistemi kuran kişiye 'ccq' yani cihazın baglanti kalitesinin % olarak degerini öğren. Düşük ise ince ayar yaparak bu değerin sabit ve yüksek olmasını sağlayın.

Çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için

• 8 Mbit paket de kullansan aynısı olacaktır...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.