90 model CRX in yakıt verilerini bulamadım. Ama 90 model 150 beygirlik bir motor yer yer 8000!! Devir çevirerek Max 9.5 litre LPG tüketiyorsa Hondaya söyleyelim bu motoru yeniden üretsin. Boşuna üretimi durdurmuşlar o motor günümüzde bile emisyon değerlerini karşılar. Benim 1.2 82 HP 3 silindirli LPG li motorum bile şehir dışında bile 6 litrenin altına inmedi hiç. Siz nasıl başarıyorsunuz çok merak ediyorum. 1.2 Golfün vergisi ile 1.6 atmosferik LPGli aracın MTV si neredeyse yarı yarıya. O 214 TLden çok daha fazlasını MTV olarak ödüyorsun zaten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Atmosferik vs Turbo (11. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Farfaraway2190 model CRX in yakıt verilerini bulamadım. Ama 90 model 150 beygirlik bir motor yer yer 8000!! Devir çevirerek Max 9.5 litre LPG tüketiyorsa Hondaya söyleyelim bu motoru yeniden üretsin. Boşuna üretimi durdurmuşlar o motor günümüzde bile emisyon değerlerini karşılar. Benim 1.2 82 HP 3 silindirli LPG li motorum bile şehir dışında bile 6 litrenin altına inmedi hiç. Siz nasıl başarıyorsunuz çok merak ediyorum.
1.2 Golfün vergisi ile 1.6 atmosferik LPGli aracın MTV si neredeyse yarı yarıya. O 214 TLden çok daha fazlasını MTV olarak ödüyorsun zaten.
Alıntıları GösterAracım 1.6 130 hp, 150 lik olan versiyonu vtec motorlu ülkemizde resmi girişli 3 adet mevcut. Emisyonu karşılar mı zannetmem ama ülkemizde olmayan versiyonunun bile en ufak detayına kadar bilen birisi olarak kendi aracımın verisini bilemeyecek değilim hak verirseniz. Bizzat kendi ölçümlerimden çıkan sonucu söylüyorum yalan söylemek bir şey kazandırmayacak bana sonuçta. Başarımın sırrını sormuşsunuz Honda kullanıyorum vw değil :)
-
İnsanımız turbo ve atmosferiği birbirine karşıt iki teknoloji sanıyor maalesef. Nedense aralarında da bir düşmanlık var. Sebebi vergi sistemimiz sanırım, hacim nedir bilmiyoruz. Atmosferik çok kötü diyen birisi farkında değil ki kendisinin atmosferik tanımının karşısına koyduğu ve yalnızca 20 senelik 1.0-1.6 litrelerden ibaret sandığı motorlar, genele vurduğumuzda otomobillerde "atmosferik motor" tabirinin en alt en temel tanımını oluşturuyor.
Turbo dünyasına gireli kaç sene oluyor, şu ayrıma alışın artık. Besleme türü farklı motorları hacimleriyle karşılaştıramazsınız. Yapacağınız kıyaslamayı güç üzerinden yapmalısınız. Yoksa 1 litre atmosferik motorun 1 litre turbolu motora kıyas olabilmesinin imkanı yok.
Vergi sistemimiz bu şekilde olmayıp, 3-4 litre atmosferikler erişilebilir konumda olsalardı halk bu konuda çok daha fazla bilinçlenirdi. Fakat maalesef (çoğu şeyde olduğu gibi) yönetimsel bazı eksiklikler ve kararlar, insanları kör bir ayrışmaya sürüklüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: HondatugraLAracım 1.6 130 hp, 150 lik olan versiyonu vtec motorlu ülkemizde resmi girişli 3 adet mevcut. Emisyonu karşılar mı zannetmem ama ülkemizde olmayan versiyonunun bile en ufak detayına kadar bilen birisi olarak kendi aracımın verisini bilemeyecek değilim hak verirseniz. Bizzat kendi ölçümlerimden çıkan sonucu söylüyorum yalan söylemek bir şey kazandırmayacak bana sonuçta. Başarımın sırrını sormuşsunuz Honda kullanıyorum vw değil :)
Alıntıları GösterGüncel Honda motorlarıyla bu değerler yakalanamıyor eski motorla bu değerleri yakalamak için ekstra bişey yapıyor olmanız lazım. Yani Hondalık bir durum değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2020 1.3 multijet 2 95 HP 200 nö tork gücünde Fiorino.
1.6 eco g duster, LPG de 109 HP, benzinde 115 HP güç üretiyor. Benzinde 155, LPG de 148 tork.Fiorino cargo modeli, dım dızlak hafif. Duster 1400 kg civarı. Bu iki araçta her koşulda deneme yaptık. Duster her koşulda fiorinonun en az 5 boy önüne geçti. İkisi de yüksek araçlar, rüzgar direncini aynı varsayıyorum. Dusterın devir çevirmesi avantajı , Fiorino nun ne kadar Torku yüksek olsa da bir işine yaramıyor. 50 km hızdan son hıza, rampada rollinge kadar her koşulda denedik.
Aynı duster i diğer aracım 2018 kuga 1.5 tdci powerShift ile denediğimizde hiçbir şekilde geçemiyor. Benzinde de olsa ne yaparsa yapsın devir mevir hikaye kalıyor. 1.5 tdci 120 HP 300 tork. Arada 5 HP de olsa duster tozuna yetişemiyor. 2018 BMW 5.20 i aracım 170 HP 250 tork, zf 8hp. Her şart ve koşulda hepsinin içinden geçiyor, en yakın rakibine uzunda en az 1 km fark atıyor ve arayı da açmaya devam ediyor.
Bunları neden yazdım?
Araçların üretim amacı, şanzıman oranları, dizaynı, lastik çapı vs herşey yola, hızlanmaya vs etki ediyor. Kağıt üzerindeki verileri o kadar da yola yansıtmak mümkün olmuyor. Sonuçta yol, yük şartları her zaman değişken. Bu arada BMW yi saymazssak yakıt tüketimleri hepsi birbirine benziyor. 5 kuruş az, 10 kuruş fazla.
Burada diğer araçlarımızı hesaba hiç katmıyorum bile. 2.0 atmosferik tam otomatik crv kıçını kaldıramıyor. Ama onun sürüşü de başka keyifli. Hyundai tuscon 1.6 177 HP araç da var benzinli. Kuga ile benzer performans gösteriyor, ama benzini içiyor. Her aracın motor yapısı verisi farklı. Kimisi ekonomik, kimisi aşırı müsrif. Ama her birisinin kendine has avantajı var,
güç çıkışları ne olursa olsun, araçların dizaynı, şanzımanı, lastik çapı, yüksekliği, bir çok etken var hesaba katılmayan. Tüm şartlar aynıysa diyebileceğimiz bir durum reelde mümkün değildir. O yüzden çok da kafaya takmayın, şu zamanda sorunsuz araba en iyi araba. Hepsinin kendine göre avantajı, dezavantajı var. Herkese iyi sürüşler
-
quote:
Orijinalden alıntı: Farfaraway21Güncel Honda motorlarıyla bu değerler yakalanamıyor eski motorla bu değerleri yakalamak için ekstra bişey yapıyor olmanız lazım. Yani Hondalık bir durum değil
Alıntıları GösterHocam güncel Honda motorlarıyla bu değerlerin yakalanamamasının nedeni ağırlıktır. Arkadaşın bindiği araç 1000 kg civarıyken yeni Hondalar 1300-1400 kg geliyor. O kadar hafif bir araçta da elbette motor az yakacaktır. Bende de otomatik vites 92 model Civic var, gaz beyni değişmesi gerekiyor araç çok düzensiz yakıyor fakat arkadaşın dediği gibi sert kullanımlarla karışık şehir içi tüketimim en fazla 11 litre oldu kış aylarında. Kış dediğim de Konya'nın buz gibi havasında kış ve git gel 10 km civarı yolda gidilerek yapılan değer. Zamanın Honda motorları yakıt konusunda gerçekten iyidir.
-
Hangi dizel motorları önerirsiniz? Hatta direk şu kasa şu araç diye öneriniz varsa alabilirim. Ben de tdci motorların öyle sorunsuz olduğunu falan düşünmüyorum size katılıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Farfaraway21Güncel Honda motorlarıyla bu değerler yakalanamıyor eski motorla bu değerleri yakalamak için ekstra bişey yapıyor olmanız lazım. Yani Hondalık bir durum değil
Alıntıları GösterHerhangibi bir çaban yok bu ölçümü yaptığım yol 3-5 km lik bir yol bide yani motor doğru düzgün çalışamıyor bile. her gazı fullediğimde merak edip ölçtüm 9.5 üstüne çıkmadı
-
https://www.instagram.com/reel/CN-LY4GJjIR/?igshid=e6f1icldj1s
Accent blue LPG li toplam 600 bin km... 😉
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul’da ne zaman taksiye binsem, özellikle era gibi tüplü olanlarda yanmayan arıza ışığı olmuyor. Olay sadece çalışması ise evet 600 bin km çalışıyor ama nasıl çalıştığı ise büyük bir soru işareti.
Discovery’de yeni Aston Martin Vantage yapım sürecini izlemiştim. Başmühendis “motora turbo eklemek markaya ve emeğe ihanettir” demişti. Motor da V12
Kullanıcı şikayetci değil se ki LPG den olduğu yazmıyordur hoş ışıkta 😁 600 bin olmasada 240/250 bin km ışık dahi yanmadan binen onlarca taksici tanıyorum. Ayarı düzgün bakımlı uygun kit neden dert açsın? Bu işi hyundai korede ve bazı ülkeler de fabrikasyon veriyor zaten honda/dacia ülkemizdede veriyor. Bu motorlar ve araçlar yapılırken neyin nereye takılacağı resmen hazır projeli 😉 ayrıca linkte Candan mühendislik diyor! Sanayide tüpçü mantığı değil artık çağ arge proje resmi yazılım ve onarım desteği motor garantisi devri. 5 yıl 150 bin kit üreticisi Garanti veriyor motor arızasına mesela 10-12 yıl tek arıza çıkarmayan onlarca ithal kit var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 22 Nisan 2021; 22:8:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: El Fuego
Discovery’de yeni Aston Martin Vantage yapım sürecini izlemiştim. Başmühendis “motora turbo eklemek markaya ve emeğe ihanettir” demişti. Motor da V12
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X