Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Atrix'imi Turkcell ilk satışa sunduğunda 970TLye aldım. Fiyat konusunu çok kafama takmıyorum, verdiğim parayı sonuna kadar hakeden bir telefon. İlk androidli telefonum olduğu için çektiğim acemilikleri ve zaman içinde edindiğim tecrübeleri diğer arkadaşlara da faydalı olması bakımından burada paylşamak istedim.
Root ve rom gerekli mi? Aslında olmazsa olmaz şeyler değil. bazı programlar root yetkisi istiyor (webtop alternatifi nebtop gibi. tvye bağlamaya yarıyor) ve bu programlar sizin için çok önemliyse root etmeniz kaçınılmaz. root etmek de 1 dk süren bir işlem. garantiyi bozar fakat geri döndürülebilir (un-root).
rom olayına gelince cm7 ve cm9 u denedim. hala stabil değiller. klitlenmeler ve resetler oluyor arasıra. bu yüzden yine blur tabanlı olan nottachtrix roma geri döndüm. gayet satabil ve blurun fazlalıklarından arındırılmış bir romdur. en son 1.3.1 sürümü çıktı ve geliştiricilerin söylediğine göre yenisi çıkmayacak. ama şu hali bile gayet başarılı. 2.3.6 tabanlı olduğu için durum çubuğunda wifi, gps vs. açma kapama kısayolları da mevcut. kurulum aroma installer üzerinden yapılıyor ve size kurulacak programlardan kernela kadar birçok seçenek sunuyor.
blurla devam edeceklere önerim başka bir launcher kursunlar. ben yandex shell (spb) kullanıyorum. haber, hava durumu, galeri vb özellikleri gayet iyi ve görsel. bunun dışında birçok launcher mevcut. en popüleri de go ex. blurun takılmalarından kurtulmak için tavsiye ederim.
aldığım aksesuarlar: pdateknolojiden s kılıf ve otg kablo aldım. kılıf tam oturdu, biraz kaba gösteriyor sadece. otg kablo da harici güç girişi (5v) olan bir usb çoklayıcıyla flash disk, hdd, klavye-mouse takmanıza yarıyor. (ben de direk takacaz çalışcak sanıyordum, biraz hayal kırıklığı oldu) usb çoklayıcıyı da gittigidiyordan aldım. gayet kullanışlı.
eğer hdd, flash disk bağlanmayı düşünmüyorsanız klavye-mouse için daha güzel ve basit bir çözüm; bluetooth klavye. ben logitechin ps3 için ürettiği klavyeden aldım. klavyenin yan tarafında ufak da olsa bir touch padi var. atrix'i tv ye bağlayıp oturduğunuz yerden işlerinizi halledebilirsiniz. klavyeyi tanıtırken önce telefondan bağlan deyip bir şifre giriyorz (0000 gibi), sonra klavyeden aynı şifreyi tuşluyoruz. bilenlere komik gelebilir ama ben biraz uğraşmıştım klavyenin kötü yanı Türkçe karakter yok ve dediğim gibi touch padi küçük. iyi yanı ise fiyatı, sadece 30 tl.
lapdock a da çok heveslendim hatta yurtdışından (ebay) almak üzereydim ki hepsi burada getirmiş. fiyat 320tl. hala kararsızım. bunun yerine 10" tablet mi alsam. sonuçta lapdock sadece atrixle kullanılıyor, tablet heryerde. neyse kullanan varsa yorumlarını bekliyoruz.
kullandığım programlar: 1. cool tools : telefonun sıcaklık , işlemci kullanımı ve kalan ram miktarını vb. sol üst köşede ufak bir şekilde gösteren program. grafiksel gösterimde var ama ben kapatıyorum onları.
2. dialer one : telefonun kendi arama programına göre daha kullanışlı geliyor bana. bir isim ararken uyan isimler alt alta sıralanıyor mesela. kullanınca anlayacaksınız.
3. sense analog clock : sense saati widgetidir. ayrıca sistem özellikleri ve hava durumu gibi bilgiler de saatin altında gösterilebiliyor.
4. team battery bar : ekranın en üstünde kalan pil seviyesini gösteriyor. güzel tarafı tam ekran uygulamalarda da pilin ne kadar kaldığını takip edebiliyorsunuz.
5. es file explorer : kullanışlı bir dosya yöneticisi. ağ üzerinden de dosya paylaşabiliyorsunuz.
6. circle launcher : masaüstünüze eklenen bir widget. istediğiniz programların kısa yolunu atayabiliyorsunuz.
7. swox ses motoru ve enhanced sms & caller id : swox ses motorunun Türkçe dil desteği var ve moon reader ile kitap veya enhanced caller id ile arayan ismini okutabilirsiniz.
8. droid stats : ben aveanın 500dk+1000sms+1gb internet 19tl paketini kullanıyorum. bunları kullanım miktarlarını takip etmek içinde bu program çok ideal. ilk önce limit bilgilerinizi ve ay başlangıç tarihini ayarlıyorsunuz. sonra masaüstüne widgetini ekliyorsunuz. neyi ne kada kullndığınız sürekli gözününüz önünde.
9. yandex shell : dediğim gibi çok kullanışlı bir launcher. bir çok widget zaten kendi üzerinde mevcut.
sizin de tavsiye, program, sorun-çözümünüz varsa birbirimize faydalı olalım. herkese iyi forumlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme