Şimdi Ara

Atrix'iniz Yenilenmiş mi? Kontrol Edin (Resmi Site) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de bu telefondan almak için niyetlenmiştim. Fakat yüzlerce kişinin (tamir görmüş telefonları satıyorlar) kanaati muhakkak doğrudur diye almaktan vazgeçtim.

Artkadaşlar şöyle düşünün 1000 Liralık telefondaki özellikleri bulunan bu telefonu, batan geminin malı gibi 6oo Liraya satılıyorsa,muhakkak işin içinde bir terslik var.

Ama bizler ne yapıyoruz, forumlardaki bazı ballandıra ballandıra anlatılanlara bakarak, bile bile inatla almaya devam ediyoruz.

Sonrada , değiştirelim mi, müşteri hakem heyetine mi başvuralım,dava mı açalım diye,dertsiz başımızı derde sokuyoruz.

Aynı telefonu Vatan niye satmıyor. Vatan ithal edip, satmasını mı bilemiyor yoksa?(Ki motorolanın başka modelleri var Vatan da)
    Bizi sonradan zora sokacak ve firmasını karalıyacak böyle girişimlerde bulunmuyor Vatan computer( veya diğer elktronik mağazalar)

Ne terslik varsa ,böyle internet ortamından alış veriş yapılan, müşteriyle yüzyüze irtibatı zor olan, mağazası bulunmuyan sitelerde var
    Onun için biraz dikkat. Bu telefondaki sorunları (tamir görmüş, refrush cihazları) bile bile alan arkadaşlar, kendi düşen ağlamaz....

Not: Özenerek aldığımız böyle cihazlarda başınızın ağrımasını istemiyorsanız. Bire bir (yüzyüze) muhatab olacağınız,müşteri memnuniyetini ilke edinmiş,büyük mağazalardan görerek ve test ederek almanızı öneririm.

• yenilenmemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenbay

Ben de bu telefondan almak için niyetlenmiştim. Fakat yüzlerce kişinin (tamir görmüş telefonları satıyorlar) kanaati muhakkak doğrudur diye almaktan vazgeçtim.

Artkadaşlar şöyle düşünün 1000 Liralık telefondaki özellikleri bulunan bu telefonu, batan geminin malı gibi 6oo Liraya satılıyorsa,muhakkak işin içinde bir terslik var.

Ama bizler ne yapıyoruz, forumlardaki bazı ballandıra ballandıra anlatılanlara bakarak, bile bile inatla almaya devam ediyoruz.

Sonrada , değiştirelim mi, müşteri hakem heyetine mi başvuralım,dava mı açalım diye,dertsiz başımızı derde sokuyoruz.

Aynı telefonu Vatan niye satmıyor. Vatan ithal edip, satmasını mı bilemiyor yoksa?(Ki motorolanın başka modelleri var Vatan da)
    Bizi sonradan zora sokacak ve firmasını karalıyacak böyle girişimlerde bulunmuyor Vatan computer( veya diğer elktronik mağazalar)

Ne terslik varsa ,böyle internet ortamından alış veriş yapılan, müşteriyle yüzyüze irtibatı zor olan, mağazası bulunmuyan sitelerde var
    Onun için biraz dikkat. Bu telefondaki sorunları (tamir görmüş, refrush cihazları) bile bile alan arkadaşlar, kendi düşen ağlamaz....

Not: Özenerek aldığımız böyle cihazlarda başınızın ağrımasını istemiyorsanız. Bire bir (yüzyüze) muhatab olacağınız,müşteri memnuniyetini ilke edinmiş,büyük mağazalardan görerek ve test ederek almanızı öneririm.

Erden arkadaş yazmışssın eline sağlık.

Ben de Atrix'i satıp Vatan dan Razr aldım.. Gelgelelim Atrix hakkında söylediklerine.

Konuyu defalarca Motorola ile yazılı ve sözlü olarak görüştüm.. Konu ile ilgili cihazların Hong Kong dan getirildiğini ve bu sebepten sitede garantili olarak görünmediğini bildirdiler, yenilenmiş olduğunu Motorola kesinlikle kabul etmemektedir.

Şimdi Atrix neden diğer elektronik mağazalarda satılmıyor dersen sana diyeceğim, Motorola hangi mağazada satılıyor??

Razr modeli dışında Vatan da Motorola modeli var mıdır? Yoktur..!

Yani ürünlerin yenilenmiş olduğunu ne siz ne biz bilebiliriz.

Ucuz konusuna gelince, evet ucuz.. Ucuz olmasının da sebebi Motorola'nın Türkiye de ki marka değeri ve yazılımının düşük olması ile birlikte cihazın 2010 son çeyreğinde çıkarılıp, 2011 in başında satışa sunulması..

Sizce 2011 yılının başında çıkan bir cihazı Türkiye de kaça satmalarını bekliyorsunuz, hele güncelleme almayacak bir modeli??

Fiyat gayet normal..

Razr bile 800 e satılıyor, Razr eğer Motorola marka değeri biraz iyi olsa 1400 den aşağı satılmazdı!!

Fiyat düşük diye telefonu kötülemeyin.

• 1 aydır kullanıyorum atrix i ve şu ana kadar çok şükür hiçbir aksaklık görmedim. 3-4 defa yere düşürdüm bel hizasından ve hiçbirşey olmadı sağlam telefon bence. eski nokia 5800 ımı da 50 defa düşürmüşümdür ve o da hala sapasağlam. yani deyeceğim şu ki cihaz kendini hissettiriyor sağlamlığı kalitesi su götürmez bir gerçek. ısınması ve ekranın kontrastı bir de radyosunun olmaması dışında benim için hiçbir eksi yönü yok. aksine herşeyi mükemmel bir şekilde yerine getiriyor. ses çıkışı kuvvetli, ekran parlaklığı iyi vs. vs. refurbished olmuş olmamış benim için hiçbir önemi yok. içini açıp bakmadım bir uzmana da inceletmedim ama bu cihazın büyük bir kaza olmadığı takdirde uzun seneler sorunsuz çalışacağına eminim, ha 6 sene sonra refurbished olduğu için dayanmadı dumanlar çıkarıp bozuldu...eee sonra ne olacak? yahu ne olacak tabii ki çöpe atacağız, zaten bu telefonların hepsi çöplükten başka bişey değil bazı işlerimizi görmesinin dışında kendimize 2-3 senelik yetişkin oyuncağı alıyoruz işin gerçeği budur.nasıl çocuk 3-4 günde bir oyuncak kırıp yenisi için ağlar biz de öyleyiz. velhasılı kelam bu cihazların 2 sene garantisi varken en uygun fiyatlısını hatta teşhir ikinci el ne kadar ucuza alırsanız o kadar ekonominize katkıda bulunmuş olursunuz benden söylemesi.

bu arada bu cihazların çalıntı, kırpıntı, yenilenmiş hatta uzaydan gelmiş olduğuna da inanırım ama vatan bilgisayarın bunları müşterisini düşünerek satışa sunmadığına beni ...dövseler inanmam

• selamın aleyküm bir kac gün içinde atrix almayı düsünüyorum ve üye misafir olarak yaklasık bir kac aydır arastırıyorum her kafadan bir ses cıkıyor ve kullanılmıs , yenilenmiş,sıkıntılı,söylentiler var özellik olarak cok iyi bir telefon bütceme göre tabi kararsızlık icerisine düstüm sizce ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaslardan ve kullanan arakadaslardan ögrenmek istiyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6741

selamın aleyküm bir kac gün içinde atrix almayı düsünüyorum ve üye misafir olarak yaklasık bir kac aydır arastırıyorum her kafadan bir ses cıkıyor ve kullanılmıs , yenilenmiş,sıkıntılı,söylentiler var özellik olarak cok iyi bir telefon bütceme göre tabi kararsızlık icerisine düstüm sizce ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaslardan ve kullanan arakadaslardan ögrenmek istiyorum ?

Sıkıntı olmaz, donanımsal olarak Galaxy S3 Mini kadar güzel telefon..

Ama yazılımsal olarak iyi bir telefon değil.. Onu belirteyim..
  • hım tsk ederim yazılımsal olarak güncelleme sıkıntıları war sanırım bazı ark.lar donma yapıyor veya kapanıp acılıyor faln diyordu bu durum biraz düsüncemi bozdu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6741

hım tsk ederim yazılımsal olarak güncelleme sıkıntıları war sanırım bazı ark.lar donma yapıyor veya kapanıp acılıyor faln diyordu bu durum biraz düsüncemi bozdu ?

Yazılımsal olarak bugları sıralarsak,

Klit ekranı saati 1-2 saniyeli gecikmeli olarak geliyor. Yani açtığında misal saat 16.19 ise, ilk önce 16.00 gösterip 2 saniye sonra 16.19 a geliyor.

Hücre yayını aktif olursa reset atar,

Cep algılama aktif olursa reset atar,

Şimdilik alıma gelen buglar bunlar, ancak donanımsal olarak çok güçlü bir telefon, bu yazılımı kesinlikle hak etmiyor..
  • Ben 27 aralikta hepsiburada dan aldim motororolanin sitesinde garanti dışı gözüküyor. Bu durumda benim telefon tamir görmüş mü oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

Ben 27 aralikta hepsiburada dan aldim motororolanin sitesinde garanti dışı gözüküyor. Bu durumda benim telefon tamir görmüş mü oluyor.

tamir görüp görmediğini kimse bilemez ama ben de hb den aldım ve araştırmalarıma göre bu cihazlar uzakdoğu da satılamamış ve motorola ya geri gönderilmiş cihazlar. motorola da yüksek ihtimalle elinden tamamen çıkarmak için garanti dışı yaparak bazı firmalara düşük maliyetle satışa sunmuş. brigtstar da ucuza ithal edip yazılım yüklemiş kutulamış ve türkiye de satışa sunmuş...
  • Ürünün kırmızı kutusu yenilenmiş ürünleri kapsamakta bu doğru bir tespit, ancak garanti dışı olduğu doğru değil. Olay şu yurt dışında cihazların yenilenmiş olduğu müşteriye açıkca söylenir, hatta çoğu zaman kutuda belirtilir, buna göre garanti süresi de değişir tabi fiyatı da, genelde 1 yıl garantisi olur (PSP almıştım oradan biliyorum)
    Ama yasal garanti süresi 2 yıl olan cihaz için, daha kısa bir garanti süresi verilmesi yurt dışında garanti yok diye ibare alarak geçer.(Yurt dışı derken sadece ürünün ana menşei ülkesi için geçerlidir bu durum, ürün ihraç edildiği andan itibaren ithalatçı firmanın garantisi altına girer, yani ürün garanti sahibi olur)

Yani bu konu burada kimseyi bağlamıyor, Türkiye AB ticaret kanununa göre değil, Türk ticaret kanununa göre işliyor, tüketici hakkıda buradan baz alınıyor, yani cihazınızın 2 yıl distirübütör garantisi var, yani motorola değil muhatap, türkiye temsilcisi. Cihaz yenilenmiş olsa bile sizin 2 yıl garantiniz var, hatta tam 2. yıl dolmak üzere cihazın hoporlörü arızalandı ve değişti diyelim, değişen parçada otomotikman 1 yıl garanti süresi alır, yani cihazın garantisi biter ama değişim yapılan parçanın 1 yıl garantisi vardır.(tamir görmesi değil, değişmesi gerekir)
    Yenilenmiş ürünlerin arka kapağı daha mat diye duydum ama bu bir duyum, doğruluğunu bilmiyorum.

Benim bu konuda tavsiyem internetten ürün almanız, sebebi şu, aldın kullandın, baktın sıkıntı var 15 gün içinde mazeret belirtmeksizin, iade hakkınız var, ancak ürüne ve ambalaja zarar gelmeyecek, gelirse tüketici hakem heyeti ile bu işi sonlandırmanız gerekir süreç uzar, ama gene iade edersiniz, fakat verdiğiniz zarar sizden düşülür.

Örneğin yazıcı aldınız ve kartuşları da taktınız sadece 1 sayfa çıktı aldınız, firma kartuş ücretini üründen düşer ona göre para iadesi yapar.
    Telefonda bu çok mümkün olmadığı için kırmayın çizmeyin kutuyu atmayın, 3- 5 gün kullanın sıkıntı varsa hemen iade edin, sonra başka siteden gerekirse yeniden alın.

• Neymiş yahu bu refurbished mevzusu. Adamlar doktora tezi gibi yazmış.

40.000 liralık arabaların ikinci eline nasıl biniyor bu millet. Telefona gelince mi iş değişiyor.

Vay arka kapağı uçmuş, vay vidası bilmem ne. Kutusu mavi olanlar mutlu mesut, kırmızı olanlar isyanlarda da telefona lanet ediyorlar sanki.

Ürünü beğenmeme, keyfe keder iade etme hakkı diye birşey bilmediğimiz için," iade edilen ürün bozuktur, tamir edilmiş tekrar satılıyordur" diye fişliyoruz her refurbished yazanı.
    Koca fabrikaların işi gücü yok, 20-30 Dolara mal ettikleri ürünlerin bozuk olanlarını açıp, arızasını tespit edip, bozuk yerlerini onarıp, güzelce paketleyip tekrar satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-veritas

Merhaba,

Aslında durum tam olarak şudur;

Kırmızı kutular Hong Kong dan geliyormuş bunlar ise Asya bölgesi için üretilenler ve içinden Dock çıkmıyor, mavi kutular sanırım İngiltere den gelenler Avrupa için üretilmiş modeller ve kutudan Dock filanda çıkıyor.

Kuzenim deteleservice de çalışıyor verdiği bilgiye göre ellerine yaklaşık 3000 tane kırmızı kutulu Atrix geldiğini ve bunların kutularını açarak test edip cihazlara Türkçe rom atıp gerekli kullanım klavuzlarını da koyup tekrar kutulara koyduklarını söyledi, bunun haricinde cihazlara işlem yapılmamış ve 3000 cihazdan 4 tanesinin ekranında problem olduğundan Motorola ya geri iade edildiğini söyledi.

Özetle bence mavi kutu olsun kırmızı kutu olsun içlerinde tamir edilmişler var bu çok açık, bunun haricinde detaylı olarak şu şöyledir diyemeyiz. Alacak kimselere tavsiye ederim güzel telefon, bu durumu pek kafaya takmamak gerek elinde faturan varsa 2 yılda yasal olarak telefonunun garantisi var demektir. Birşey olursa verirsin garantiye olur biter.

işte bunu söyledigimizde bazı gerizekalılar iade edilmiş ürün seninki refurbished degil vs vs. çoluk çocuk muhabeti yapıp olaya kulp takmaya çalısıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.