Şimdi Ara

Atrix'iniz Yenilenmiş mi? Kontrol Edin (Resmi Site)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bitmek bilmeyen yenilenmiş cihazlar konularından bir tanesine hoş geldiniz :)

motorola-global-en-uk.custhelp.com
    Motorola Support - Find Answers | Motorola Mobility, Inc.
    https://motorola-global-en-uk.custhelp.com/app/product_page/faqs/p/30,6720,7898

Evet burası motorolanın kendi sitesi ve bu sayfanın hemen sol alt köşesinde WARRANTY Check Product Warranty uyarısı bulunmakta.

Buraya IMEI numaranızı girdiğinizde garantili veya garantisiz olduğu yazmakta.

Mavi kutu ile alanların garantili olduğu bir çok kullanıcı tarafından ıspatlanmıştır, ancak kırmızı kutulu atrix'lerin ise garantisiz olduğu kabul görmüştür.

Kırmızı kutulu atrix lerin tamamı garantisiz yazmaktadır.. Bu da açıkça ürünün yenilenmiş olduğunu göstermektedir.. (Ben böyle düşünüyorum)

Her ne kadar bu ürünün yenilenmemiş olduğunu düşünsem de bugün karşılaştığım bu durum beni çelişkiye düşürmüştür.

İyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bazen13 -- 10 Aralık 2012; 23:04:52 >

• Bugün elime geçti benimki kırmızı kutulu ve belirtilen linkten kontrol ettim. Out of warranty diyor. Nedir yenilenmiş mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: monk

Bugün elime geçti benimki kırmızı kutulu ve belirtilen linkten kontrol ettim. Out of warranty diyor. Nedir yenilenmiş mi?

garanti dışı cihazınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter_06 -- 14 Aralık 2012; 10:55:58 >
  • nereden almıştınız acaba talefonu
  • sanırım sadece UK sorgulamaları yapıyor burası yoksa fatura cihazı neden garantisiz göstersin
  • in warranty yazıyor bende.

Nisan 2012 ereyondan aldım. Dock çıkmayan, mavi kutu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motoluxe içinde geçerlimi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sitede sadece UK sorgulamaları yapılıyor olabilir
    içinde şüphesi olanlar aynı sitedeki live chat yada mail yoluyla bilgi istesin(türkçe destekleri mevcut)
    edit: live chatte söylediğine göre sorgulama UK içinmiş
    garantiyi satınaldığınız tarih ve belge belirliyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 14 Aralık 2012; 17:13:57 >
  • İngiltereye ait cihazlar için değil kendinizi kandırmayın, arkadaşımın mavi kutulu Atrix cihazını sorgulattığımızda garantili olduğu gözüküyor, kırmızı kutulu olanlar refurbished diyoruz bir türlü anlamıyorsunuz. Yahu o arka kapağa sahip tüm Atrix serileri refurbished zaten, biraz araştırırsanız bunu anlarsınız.

Refurbished olsa bile cihazınız Türkiyede brightstar tarafından garantili ama cihazlarınız yurt dışında tamir işlemi görmüş ve fabrika tarafından yeniden paketlenip satışa sunulmuş ürünlerdir. Tabi böyle ürünler 1. dünya ülkelerinde refurbished olarak belirtilerek satılır ama ülkemizde ki kanunların açıklarından yararlanarak bunu belirtmeden sıfır ürün gibi satabiliyorlar. Sonuç olarak fiyatı uygun, sorunda çıkmazsa paşa paşa kullanırsınız, beğenmezseniz yada içinize sinmiyorsa da alındıktan en az 7 gün sonra cihazı iade edebilirsiniz internet üzerinden alınan cihazları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

İngiltereye ait cihazlar için değil kendinizi kandırmayın, arkadaşımın mavi kutulu Atrix cihazını sorgulattığımızda garantili olduğu gözüküyor, kırmızı kutulu olanlar refurbished diyoruz bir türlü anlamıyorsunuz. Yahu o arka kapağa sahip tüm Atrix serileri refurbished zaten, biraz araştırırsanız bunu anlarsınız.

Refurbished olsa bile cihazınız Türkiyede brightstar tarafından garantili ama cihazlarınız yurt dışında tamir işlemi görmüş ve fabrika tarafından yeniden paketlenip satışa sunulmuş ürünlerdir. Tabi böyle ürünler 1. dünya ülkelerinde refurbished olarak belirtilerek satılır ama ülkemizde ki kanunların açıklarından yararlanarak bunu belirtmeden sıfır ürün gibi satabiliyorlar. Sonuç olarak fiyatı uygun, sorunda çıkmazsa paşa paşa kullanırsınız, beğenmezseniz yada içinize sinmiyorsa da alındıktan en az 7 gün sonra cihazı iade edebilirsiniz internet üzerinden alınan cihazları.

dün bu konuyu dayanamayıp motorola ile konuştum.. kendileri hong kong daki ürünlerin ithal edildiğini söylüyorlar ve yenilenmiş olduğunu kabul etmiyorlar..

ama bu elbette belirtileri yok edecek bir cevap değil..

• quote:

İngiltereye ait cihazlar için değil kendinizi kandırmayın, arkadaşımın mavi kutulu Atrix cihazını sorgulattığımızda garantili olduğu gözüküyor, kırmızı kutulu olanlar refurbished diyoruz bir türlü anlamıyorsunuz. Yahu o arka kapağa sahip tüm Atrix serileri refurbished zaten, biraz araştırırsanız bunu anlarsınız.

Kardeşim kırmızı kutuya bakmıyor o. Alttakiler varsa öyle diyebiliriz.

1- Microsd kart yuvasındaki lastiği kaldırın ve siyah boya'nın boyasına dikkatle bakın. Vida açılmışsa refurbished !
    2- Ekran içerisinde herhangi bir toz partikülü varsa, cihaz refurbished !
    3- Ön kamera'nın içerisinde toz varsa gene refurbished !
    4- Batarya kapağının altındaki sticker, kabarık ise cihaz açılmıştır ve sticker tekrardan yapıştırılmıştır, cihaz refurbished !
    5- Cihaz'ın sağ ve sol köşelerindeki kasa ile dokunmatiğin birleştiği noktalardaki 0.01 mm'lik aralık daha fazla açılmışsa cihaz refurbished !
    6- Dokunmatiğe sol ve sağ orta köşelerden hafifçe bastırınca aşağı gidip geliyorsa cihaz refurbished !
    7- Cihazın şebeke çekim gücü zayıfsa ; atıyorum cebe koyuyorsunuz 2 diş, dışarı çıkarıyorsunuz 4 diş oluyorsa, cihaz refurbished !

• quote:

Orijinalden alıntı: LossPain

quote:

Kardeşim kırmızı kutuya bakmıyor o. Alttakiler varsa öyle diyebiliriz.

1- Microsd kart yuvasındaki lastiği kaldırın ve siyah boya'nın boyasına dikkatle bakın. Vida açılmışsa refurbished !
    2- Ekran içerisinde herhangi bir toz partikülü varsa, cihaz refurbished !
    3- Ön kamera'nın içerisinde toz varsa gene refurbished !
    4- Batarya kapağının altındaki sticker, kabarık ise cihaz açılmıştır ve sticker tekrardan yapıştırılmıştır, cihaz refurbished !
    5- Cihaz'ın sağ ve sol köşelerindeki kasa ile dokunmatiğin birleştiği noktalardaki 0.01 mm'lik aralık daha fazla açılmışsa cihaz refurbished !
    6- Dokunmatiğe sol ve sağ orta köşelerden hafifçe bastırınca aşağı gidip geliyorsa cihaz refurbished !
    7- Cihazın şebeke çekim gücü zayıfsa ; atıyorum cebe koyuyorsunuz 2 diş, dışarı çıkarıyorsunuz 4 diş oluyorsa, cihaz refurbished !

yeni alınan tüm atrixler de 4. sorun vardır..

• Boşuna alıntı yapıp onca madde sıralamışsınız, alıntı yaptığınız yeri, yazıyı yazan kişiyi bile biliyorum, sanki kendi bilginizmiş gibi aktarıyorsunuz ya ne desem bilemiyorum.

Ben ülkemizde ki kırmızı kutular için söylüyorum, dünya geneli için değil, yoksa Güney Kore'de bile kırmızı kutulu superpack şeklinde bol aksesuarlı şekilde satılıyor ama refurbished değil. Bizim ülkemizde ki Atrix modelinin refurbished olması için bir çok unsur var zaten sizin alıntılardığınız maddelere göre. Diğer bir mevzu ise arka kapağın orjinal değil sert silikon şeklinde olmasıda refurbished olduğunun göstergesidir, Avrupada ki refurbished cihazlarında bu kapak ile satıldığı söyleniyor.

• quote:

Boşuna alıntı yapıp onca madde sıralamışsınız, alıntı yaptığınız yeri, yazıyı yazan kişiyi bile biliyorum, sanki kendi bilginizmiş gibi aktarıyorsunuz ya ne desem bilemiyorum.

Ben ülkemizde ki kırmızı kutular için söylüyorum, dünya geneli için değil, yoksa Güney Kore'de bile kırmızı kutulu superpack şeklinde bol aksesuarlı şekilde satılıyor ama refurbished değil. Bizim ülkemizde ki Atrix modelinin refurbished olması için bir çok unsur var zaten sizin alıntılardığınız maddelere göre. Diğer bir mevzu ise arka kapağın orjinal değil sert silikon şeklinde olmasıda refurbished olduğunun göstergesidir, Avrupada ki refurbished cihazlarında bu kapak ile satıldığı söyleniyor.

bu işin üzerine gitsek aslında neler çıkacak ortaya neler...

• quote:

Boşuna alıntı yapıp onca madde sıralamışsınız, alıntı yaptığınız yeri, yazıyı yazan kişiyi bile biliyorum, sanki kendi bilginizmiş gibi aktarıyorsunuz ya ne desem bilemiyorum.

Alıntının yeri motomodtr Sinan Ş. soyadını vermeyeceğim.

• benim atrix garantili çıktı. Hepsiburada'dan almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lost_Youth

benim atrix garantili çıktı. Hepsiburada'dan almıştım

Ne zaman almistiniz?

• mart 2012'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

nereden almıştınız acaba talefonu

Hepsiburada'dan aldım.
  • in warranty yazıyor benimkinde refurbished degil benimki. ama ben ilk atrixi iade etmiş yenisini almıstım ilki refurbisheddi hatta içinde foto numara gibi bilgiler vardı o yüzden istedikleri kadar yok öyle bişey deselerde yemezler.ben bu telefonu ocak şubat ayı gibi aldım yani ilk alanlardanım.ilki çok fenaydı ama bu şimdiki canavar gibi tıkır tıkır calısıyor. benim için tek sorunu güncelleme almayacak olması.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.