Şimdi Ara

Attrage mı Lınea mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Yukarıda da denildiği gibi 49 a lancer yada 47 e auris almak çok daha mantıklı.

Hem ikinci el korkunuz olmaz, hem 5 yıl kullanıcağınıza göre parça sıkıntınız olmaz hem de 1.2 motor olmaz.

Bunlar olmuyorsa rapid ve toledo bile bakılabilir.

Ben attrage almak için hiçbir neden göremiyorum.
    Linea en azından dizel. Ben böyle bir durumda lineayı tercih etmeyecek olsamda en azından dizel olmasından ötürü bir çok insanın tercih sebebi olacaktır.

auris almak neden çok daha mantıklı? sadece ikinci elden dolayı mı? 1.33 motorlu auris life donanımının attrage dan daha hızlı elden çıkacağının garantisi var mı?

-jant kapaklı
    -plastik direksiyonlu
    -arka camları manuel
    -1.33 motorlu vergi avantajı olmayan
    -Şehir İçi Tüketim 7.0 lt
    Şehir Dışı Tüketim 4.7 lt
    Ortalama Tüketim 5.5 lt yakıt tüketimi olan
    -manuel vitesli
    -bagaj kapasitesi 353 lt
    -859 tl yıllık vergisi olan bir araç auris...

attrage ise;

-1.2 motorlu vergi avantajı olan
    -otomatik vites
    -donanım olarak auris life donanımından daha avantajlı
    -bagaj kapasitesi 450 lt
    -Şehir İçi Tüketim 5.6 lt
    Şehir Dışı Tüketim 4.4 lt
    Ortalama Tüketim 4.9 lt
    -537 tl yıllık vergisi.

Auris in life donanımının "C" sınıfı olması dışında bir artısı var mı? sadece bir üst sınıf diye bu araca yönlendirmek mantıklı mı?

rapid ve toledo demişsiniz...

en uygun skoda rapid ambition 1.2 75 BG manuel 44400 tl

en uygun seat toledo style 1.2 105 BG manuel 50400 tl

linea yı donanım olarak geçtim yakıt olarak;

-Şehir İçi Tüketim 6.5 lt
    -Şehir Dışı Tüketim 4.0 lt
    -Ortalama Tüketim 4.9 lt durumu böyle. benzinli otomatik attrage yakıt olarak daha avantajlı.

tamamen tarafsız biri olarak attrage sahibi değilim. herhangi bir mitsubishi araç sahibi değilim. sedan araç sahibi hiç değilim. ve de belirttiğiniz hiçbir araçla doğrudan yada dolaylı olarak ilgilenmiyorum. ilgi alanım dışında olan marka ve modeller olduğu için karalama yapmamda söz konusu değil. zira sadece kağıt üzerinde yazılı olanları paylaştım. saygılar. hayırlı akşamlar.

Her durumda Auris çok daha hızlı ve az zararla satılacaktır. Bayiler peynir ekmek gibi satıyor. Değer kaybının hiçbir önemi yoksa mitsu alınır, paşa pasa binilir. Ama realite çok farklı malesef.
    Not: Mitsubishi hayranlık duyduğum bir markadır.

bunu şu anda bilmek bana göre çok zor. 5 senelik bir periyottan söz ediyorsak düşük hacimli motora sahip donanımlı otomatik vites bir aracın her zaman piyasası canlıdır. ben şöyle bir örnek vereyim son 1 ayda trafikte ilk çıktığı hafta citroen cactus ilk çıktığı hafta citroen yeni c1 ve de ilk çıktığı hafta jeep renegade gördüm. ve de istanbul gibi büyük bir şehirde oturmuyorum. bu foruma bağlı bir hayat sürsek, o aracı alma ikinci elde zarar edersin cümlesi her söylendiğinde itibar etsek, bu araçtan bir tane bile satamazlar efsanesine inansak bu söylediğim 3 tane aracı kesinlikle trafikte göremezdik. o yüzden ben bu araç için yavaş satılır cümlesine katılmıyorum. çünkü bu aracın alıcı kitlesi listesinin bir ucunda auris yazan insanlar değil.

Hocam bir çok konuda haklısın. Donanım, sürüş zevki vs. gibi durumlarda Attrage çok mantıklı gelebilir ama 2.el konusuna gelirsek, lancer ne durumdaki Attrage ne olsun Şöyle bir örnek vereyim, 2009 yilinda 39000 tl'ye toyota Corolla aldım. 3 yil kullanıp aynı fiyata geri sattım. Sence 3 yıl sonra Attrage'i aldığı fiyatının aynısına değil, 5 bin lira altina bile satabilir mi konuyu açan arkadaş? Siz kendinize alır mısınız?

ben hali hazırda 2013 model rio kullanıyorum. forumun belli bir kesimine bakarsan elde kalır şahsen ikinci el efsanelerine pek inanmıyorum. otomatik sevmediğim için bu aracın manuelini alırdım. ama benim için şöyle bir sıkıntı var hangi sınıfta olursa olsun sedan bir araç tercihlerim arasında olmaz mercedes cla hariç. o yüzden bu araçla ilgilenen birinin listesinde auris olmaz dedim. var ise bence kafası tercih konusunda çok karışmıştır. ikinci elde manuel konusunda sıkıntı olabilir ama otomatik vites için yavaş satılma gibi bir durumun olmayacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

O parayı ikisine de vermem. Gider 5.000-10.000'de, donanımlı bir dizel alırdım. İkisi de eksisi bol araçlar.

+1
  • quote:

Tercih meselesi.

Ben kendim almayacağım, almanıyıda mantıklı bulmadığım bir araç için yorum yaptım.

Konu sahibi italyanından fransızına, japonundan almanına hangi aracı alırsa alsın o aracın sahibi olmadığım sürece yorum yapmazdım. Hatta o aracın sahibi olsam bile yorum yapmazdım. Niye böyle bir külfetin altına gireyimki?

Ancak benim bu zamana kadar edindiğim tecrübem bu tarz araçların alınmaması yönünde.

Hatta nedenlerini sayayım;
    -Araç az sayıda satıyor. Bu her zaman standart kullanıcı için potansiyel problemdir.
    -Torku çok düşük.
    -Araç çok hafif.
    -Muhtemelen asya ve hint pazarı için üretimiş.
    -Markanın sevilen modellerinin bile hali ortada. Bayilerinde 2013 model araç kalmış ve b segmenti parasına veriyorlar.
    -Aracı kullanmadım ama bu symbol gibi görünen aracın üretim pazarınıda göz önüne alırsak iyi bir sürüşünün olmayacağına eminim. En azından auris kadar olmayacaktır.

Bütün bunların üzerine 4 cam otomatik araca sahibim. Daha gerçekten işime yaradığını hatırlamıyorum. Ama havalı duruyor. Doğrudur.
    Attrage da alaşım jant varda araç ötüyor mu? Çok gerekliyse daha güzeli 500-600 lira.

Bütün bunların üstüne auristeki diz hava yastığı yeter. En önemli şey ne?

Ben toyota tasarımlarınlarından hiç haz etmiyorum. Ancak böyle bir durumda olsaydım büyük ihtimal alacağım araç lpgye tam uyumlu, anlayanını kolay bulabileceğim, içi geniş, piyasada oturmuş bir marka algısı olan model olurdu.

Kısacası ben bu aracı düşünmezdim bile. Siz kendinin alabilirsiniz. Fabrika verileri yada donanım benim için önemli değil. Test yazılarında ne söylendiği benim için önemli değil. Aldığım araca her türlü güvenecek olmam benim için en önemli şey.

• ARES007 A kullanıcısına yanıt
    1.2 motorlu otomatik vitesli sedan aracın alıcı kitlesi bellidir. Bu aracı almayı düşünen kişinin zaten auris gibi bir aracı listesine alacağıni düşünmüyorum. 1.2 otomatik sedan başka bir araç var mi bu fiyat aralığında. Bu açıdan bakarsanız araç rakipsiz. Ama sadece ikinci elde zarar etmemek için araç alınmaz. o günkü ihtiyaçların ne ise bütçen ne ise ona göre hareket edersin. Sırf daha çok satıyor diye ihtiyacım olan otomatik vitesli bir araç yerine manuel bir araç almanın bir mantıği var mi? Kimsenin tercihine karışılmaz sadece fikir verilebilir. Zaten konu sahibi arkadaş kendi ihtiyacını en iyi kendisi biliyordur. Biz ne anlatsak belli bir noktadan sonra boş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagolun arkadaslar kafamda bır seyler olusmaya basladı

• Hocam attragea baktımda, araç aşırı basık ben beğenmemiştim.
  • Linea nın ikinci elinin çok iyi olduğu nerden çıktı.
    2.el kovalayanlar, 2-3 yaş daha yaşlı olsun ama corolla.astra.civic.megane.polo.fiesta.jetta.golf. Olsun diyor.
    Linea arayan çok nadir. Fiat grubu genelde punto ve bravo bakınıyor.
    Zaten fiat modellerine sahip çıkmıyor, ardını getirmiyor, linea 8-10 yıldır üretimde, yakın zamanda üretimi duracak. Linea2 çıkacakmı? Hayır.
    Mesele 2.eli ise ikisi de çok cazip değil.
    .
    Micra cvt +Lpg 42bin liraya değerlendirilebilir.
    http://www.arabalar.gen.tr/nissan-micra-1-2-street-cvt-i4031.html
    .
    Megane3 +Lpg manuel 44bin liraya değerlendirilebilir.
    http://www.arabalar.gen.tr/renault-megane-1-6-joy-i3622.html
    .
    Yeni i20 +Lpg manuel 37bin lira (filo 35bine)

http://www.arabalar.gen.tr/dacia-duster-1-5-dci-laureate-4x2-i1773.html

• o araba o tiple mercedes olsa ferrari olsa alınmaz, bu beğenilmeyen linea bile yanında e kasa mercedes gibi duruyor
  • Ne attarge ı az kullanılmış lancer alınır o paraya.
    Ama ikisi arasından diyorsan attarge ı bi dene derim.
    Denemeden yorum yapmak zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabayı ilk defa görüyorum ve şaşırdım açıkçası bence boyle birşey almaktansa linea al bu arabalar ikinci elde çok kayıp verdirir. Ve satması zor .Fakat linea oyle değil ben linea derim.
    Öneri isterseniz fluence olabilir 2010-2011

• Attrage alın, temiz kullanın. 3 yıl sonra 30.000 TL'ye ikinci el sizden alırız. Birileri alsın şu aracı yahu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 22 Kasım 2014; 17:35:54 >
  • satarken değer kaybı yaşama kaygısı yoksa ATTRAGE daha iyidir. Linea gerçekten boş bir araç.
  • Attrage ne yahu linea varken. İkisi de o paraları etmez orası ayrı. Ama yıllardır kullanılan, kendini kanıtlamış bir araç varken (linea) ne olduğu belirsiz, tipsiz, atmosferik 3 silindirli motorlu, ikinci eli sıfır bir aracı hayatta tercih etmem.
  • Linea alırdım hocam daha büyük ve bana göre daha güzel bir araç.Piyasası çok iyi.Parçası bol ve ucuz.Yollarımıza uygun. Daha ne olacak ki
  • dizel Linea sanki daha ağır basıyor...bu mitsubishinin LANCER ve ASX dışında ki modellerine ısınamadım ne o space stara ne attrage'a...tasarımları çok vasat..hha bu arada LİNEA da sıfır alınına 3-4 sene sonra 2. elde değer kaybı kesin yaşatır..
  • Attrage hem otomatik hemde daha donanımlı üstelik vergi Avantajı var bakımlarını 20 bin de bir uygun ve bayiden indirim ile hediye almak kolay bence 5 yıl binecem diyorsunuz ayrıca linea almanın bir esprisi yok şu durumda her noktada Attrage daha mantıklı duruyor...

• Attrage tabiki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BH0613 kullanıcısına yanıt
    Linea.
  • Bu ikisi arasında kaldıysan Linea al hocam.
    Macera aramaya gerek yok.
    İkinci eli, servisi, parça fiyatları, bilinirliği vs.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.