Şimdi Ara

ATV Mevzusu Hakkında Yararlı Bilgiler(Ehliyet,Vergilendirme,Off/On Road..) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
26
Favori
392.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir araba kadar yakiyormus hocam ama keyiflidir surmesi iyi eglenceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;
    Ben sitenizde yeniyim, Ben bursa uludağda safari işi yapmak için 5 - 6 tane atv alacağım ve 5 bin lira civarında bana önerebileceğiniğz ATV hangisi olur.
    Saygılar.
  • Yasim 15,Beylikduzu'nde oturuyorum trafige cikmadan sahilde ve koy icinde sursem sikinti olur mu? Bir de ilk baslayanlar icin saglam bir atv tavsiye edebilir misiniz,butce 8000 lira.

• MTV ödemeleri geldi, şimdi baktım 268,50TL ödeme gözüküyor, KDV ÖTV'de olduğu gibi MTVde'de 1300cc altı otomobil sınıfına giriyor herhalde...

Ancak ben mayısta almıştım 2014 Yılı 1.dönem borcu da gözüküyor, bunu satıcının ödemesi gerekmiyor mu ?
  • Byte101 kullanıcısına yanıt
    abicim ben 16 yaşındayım okula giderken yazlığa giderken lazım oluyor böyle küçük bir araç bundan almayı düşünüyoruz ehliyet gerekir mi ben şehir içinde yasal yollarla kullanabilirmiyim? bi yardımcı olursanız sevinirim internette ve bu konuda ki yorumlara baktım ama kesin bir bilgi yok alırsamda 1500-2000 liralık bi motor düşünüyorum otomatik ve geri vitesi mevcut ne almamı önerirsiniz?
  • 5000 TL ye az yakan vergisi az olan atv onerirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 16 Temmuz 2014; 1:43:50 >
  • kuba eland 150 aldım 30 krs yakıyor.hergun bi yerı bozuluyor servisdede parça sorunu var 1 ay sonra geliyor parçalar.Aldıgım atv 0 olmasına ragmen 1 ayda her turlu sorunu çıkarttı
  • Merhaba arkdaşlar ben yaklaşık 2 senedir atv almak istiyorum ama sadece kapalı bir otoparkta kullanacağım.Almak istediğim atv ikinci el ve 110 cc.Sizce plaka ve ruhsat vb. şeyler gerekir mi ? Cevaplarsanız çok sevinirim :D
  • Atv nin ne tip ehliyet ile kullanılacağını en sonunda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak sorup, öğrenmiş bulunmaktayım.

Sayın ........................ başvurunuz incelenmiştir.
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38. ve 39. maddelerinde sürücü belgelerinin sınıfları ile kullanacağı araçlar belirtilmiştir.
    Dört tekerli ATV denilen araçların tescil belgesinde araç cinsine göre karşılık sürücü belgesi ile kullanılabilmektedir.
    Tescil edilmemiş ise aracın trafiğe çıkması mümkün değildir.
    Motosiklet olarak tescil edilmiş ise “A2” sınıfı sürücü belgesi ile kullanılması gerekmektedir.
    Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.
    Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

Acaba ATV ruhsatlarının hepsinde motosiklet mi yazıyor? yoksa otomobil olarak tescil edilmiş(veya edilebilmesi durumu) ATV lerde var mı?
    Bilenlerde bu konuyu iletirse sevinirim.

• ilk kez atv alicam
    lintex 2014 200 cc 2.el ve 7000 TL
    konuyla ilgili tek bilgim burdan okuduklarim
    tavsiye edermisiniz?
  • Merhabalar arkadaşlar. Deneyimli abilerimizin yanında ehliyet mevzusunda fikrimi belirtmek isterim.
    Kullanacağınız benzinli motora sahip araçlar ehliyet gerektirir. Atv motorlar da buna dahil tabii. 13-14 yaşında heveslenen arkadaşlar kesinlikle 17 yaşını beklesin,ehliyetlerini alsınlar. O zamana kadar şile tarafındaki off road mekanlarına gidip cüzi bir miktar ile doyasıya keyifle atv sürebilirler.
    Ayrıca yaş kaç olursa olsun ehliyet gereklidir. Bazı yerleşim yerlerinde polislerimiz gözardı edebilir fakat bir gün şanssızlık olur, ters birine denk gelirseniz ailenize karşı da büyük bir maddi yük yüklersiniz. Motoru kurtarıcam diye de verdiğiniz maddi manevi çabalar da cabası. O yüzden kesinlikle ehliyet ruhsat olmadan çıkma fikrinden uzaklaşmanızı öneririm.
    Benim de soruma gelirsek; 110 cc ve 150 cc olan iki atv tek kişi binildiğinde kaç km hıza ulaşabilir ? 60-70 km menzil yapıldığında hemen yolda bırakır mı ?
    Şimdiden teşekkürler.

• incelemeniz için teşekkürler, yakıt tüketimi ve bakım masrafları nasıldır ?

+ özür konu baya eskiymiş, tarihe bakmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 8 Ekim 2014; 19:36:20 >
  • Herkese merhabalar, Yeni bir kullanıcı olarak KUBA ATV 150BG aldım. Çok bir bilgim yok yarıdım isteyeceğim. Aküsü zayıf, ( ilk çalışmada sorun yaşıyorum ama arabadan takviye yaptığımda çalışıyor. Kullanıktan sonra motor sıcakkende motor tek basışta çalışıyor. ) Üzerinde 12V 9Am Delta Force Gel akü var. Her yeri araştırdım. Bu akü tek bir internet sitesinde var. Ne tavsiye edersiniz? Aynı aküyü mü alayım? yoksa kuru akü mü?
  • gitarsist G kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bende, daha doğrusu kuzenimde 500cc kymco mxu var.Düz yolda son hız 95-100, daha hızlı ancak yokuş aşağı olur. 110 veya 150 cc ATV ile 60-70km son hıza ulaşılabilir diye düşünüyorum, 60-70km menzili geçer. Tam depo ile (17-18 litre) 150 km üzeri gittim ama hepsi arazi değil, arazinin durumuna göre tam depo ile 100 km'ye bile ulaşamayabilirsiniz.
  • valla bende Kymco MXU 300 var, 1 depo ile (12lt) rahat 200km yol alıyorum. bunun içinde "L" arazi devirinide kullanıyorum..
  • Sayın Agandon, fikrini belirttiğin için teşekkürlerimi sunarım.
    Umarım herkes gönlündeki atv'ye sahip olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi arkadaslar ben hiç araç kullanmadım bisiklet haricinde.Bunu alıp sürebilirmiyim sizce :) hep hayalimde ki araç.Takla atma ihtimali nedir trafikte.Dik bayırları cıkabilirmi.Fren sistemi güvenilir sağlam mıdır.
  • Merhabalar.Kıbrısta öğrenciyim evden okula,markete gidip gelmek için 150 cc lik bir atv almayı düşünüyorum.Kıbrısta motor sporları çok yaygın,çok şanslıyımdır ki evimin hemen arkasında of road pisti var orada da takılma imkanım olacak.Fakat boyum 1.88 ve kilom 100 sizce 150 cc lik bir atv beni çeker mi yada üstünde çok komik dururmuyum merak ediyorum.Olumlu cevap alırsam sizde çok uyguna buldum bir tane gidip alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anxius215

Merhabalar.Kıbrısta öğrenciyim evden okula,markete gidip gelmek için 150 cc lik bir atv almayı düşünüyorum.Kıbrısta motor sporları çok yaygın,çok şanslıyımdır ki evimin hemen arkasında of road pisti var orada da takılma imkanım olacak.Fakat boyum 1.88 ve kilom 100 sizce 150 cc lik bir atv beni çeker mi yada üstünde çok komik dururmuyum merak ediyorum.Olumlu cevap alırsam sizde çok uyguna buldum bir tane gidip alacağım.

Bütceyi birkenara birakirsak , 150cc cok kücük kalir.En az 250cc yada daha iyi 350cc ve yukari tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzLaz

quote:

Orijinalden alıntı: anxius215

Merhabalar.Kıbrısta öğrenciyim evden okula,markete gidip gelmek için 150 cc lik bir atv almayı düşünüyorum.Kıbrısta motor sporları çok yaygın,çok şanslıyımdır ki evimin hemen arkasında of road pisti var orada da takılma imkanım olacak.Fakat boyum 1.88 ve kilom 100 sizce 150 cc lik bir atv beni çeker mi yada üstünde çok komik dururmuyum merak ediyorum.Olumlu cevap alırsam sizde çok uyguna buldum bir tane gidip alacağım.

Bütceyi birkenara birakirsak , 150cc cok kücük kalir.En az 250cc yada daha iyi 350cc ve yukari tavsiye ederim.

Hocam soyle sorayim evden markete ve okula git gel icin 50 cc scooter mi 150 cc atv mi daha mantiklidir butcem kisitli

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.