Şimdi Ara

ATV Mevzusu Hakkında Yararlı Bilgiler(Ehliyet,Vergilendirme,Off/On Road..) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
26
Favori
392.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotuskubi

Teşekkürler
    vallahi önceden sahibi olduğum bazı araçlar sahibinden.com a dönem dönem düşüyor.. ben masraftan hiç kaçmam.. gereken bakım neyse yaparım binerken.. çünkü, keyif için alıyorum atv yi.. yolda belde kalmak berbat bişey.. o nedenle sattığım motorları alanlar duacıdır.. :D ancak aldıktan sonra günah işledilerse bilmem ..
  • Arkadaslar abachi 500 cc almayi dusunuyorum .. bilgi sahibi olan varmi .. merak ettiklerim kac beygir oldugu arkasina römork taksam kac kg ceker.

• quote:

Orijinalden alıntı: ers_özt

Arkadaslar abachi 500 cc almayi dusunuyorum .. bilgi sahibi olan varmi .. merak ettiklerim kac beygir oldugu arkasina römork taksam kac kg ceker.
    Kymco ATV satan varsa talibim
  • quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Kymco ATV satan varsa talibim

Alıntıları Göster
    1 HAFTA ÖNCE KYMCO MXU 300 atv mi, RCZ alacağım için 8000tl ye verdim.. 9 dan aşağı vermezdim.. ama gitti. pişmanım.. alan da motorcusuna götürmüş, keçesinden yağ geliyor falan demiş, şanzımandada uğultu var falan demiş. (atv bu :) ) adam bunları söktüreyimde yapsınlar masrafını sen karşıla dedi. bende ver motorumu dedim.. :) inşallah vazgeçerde geri alırım.. 2 yıldır bi sorunu yok, aynı şekilde biniyorum.. hala armudun sapı üzmün çöpü derdinde.. 200 lira masraf etmemek için ne hallere giriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: deleteextra1

arkadaslar kımsenın sesı cıkmıyor demısınızı bende yazayım dedım ben bu sıtedeye verigi problemimi cözmenın bir yolunu ararken rasladım ve gördum kı guzel bir paylasım formu ben su anda Kuba motorun 250 cc atv sını kullanıyorum 2008 de aldım ve cok memnunum tek sorunu vibrasyon yanı titremesı oda zamanla azalıyor suankı halının deneyımlerıme dayanarak normal atv ler ile aynı oldugunu söyleye bilirim ben motor hastasıyım 2 teker olanların hemen hemen hepsını kullandım sayırlır atv ye ise bayisi olan bir akrabam sayesınde sahıp oldum 600 cc bi kawazaki motorum vardı sattım arkadas dedı ya bundan yolladılar konyada bunun ne oldugunu kımse bılmıyor gel sana vereyım canın ne zaman ısterse öde hoşuna gitmezse bi hafta bin millet görsun geri getir fabrikaya yollayalım dedı bende tamam dedım ve kullanmaya başladım sonra aşrı bı zevk ve heycan aldım ve artık 2 tekerlı hıc bişiden zevk almıyorum Kuba motora gelince benden sonra bulundugum yerde yaklasık 10 arkadas daha aldı hepsi ile görusuyorum benden sonra alan ilk arkadas mondial aldı geri vitesi yok ve kayışlı oldugu ıcın kullanamadı kayış tıtrsımı bir nebze kasıyor ama iş arazi kısmına gelınce kayış tam bir rezilik oluyor kullanamadı ve sattı yaklasık 2 milyar zarar etti sonra byte101 arkasınımızın bahsettigi motordan bi arkadas aldı KYMCO aldı ismini o zaman kadar hıc dumamıstım ve benım aldıgım fıyatın yaklasık 2 katını ödedı 150 cc olmasına ramen sonra türk zihnıyeti ile dedı o kadar para edıyorsa daha iyi hem Kuba nedir ki Türkmalı uretim yeri Gaziantep sonra bir pazar ava gittik KYMCO asfallat cok superdı vibrasyon yok denecek kadar azdı ve benım motorum max. hızı 65 ve KYMCO yaklasık 80 e kadar cıka bılıyordu... aramızda muhabet ettık adam bastı parayı hakkını verıyor dedık. ama araziye girince işler degilti biz avı bırakıp motorları kıyaslamaya herdalda yarıstırmaya başladık burda cıkardıgım sonucları sıze söyuyeyım ben fazla arazıye cıkmam arada bir stabilize yola girer cıkarım dıyorsanız kayış aksamlı olan atvler super titreşim yok ve daha hızlılar ama ben atv kullanırım arkasım benım asvaltta stabilizede ne işim var dag bayır cıkar giderim diyorsanız kayışlı aksamı olan motorları tavsıye etmyıyorum cunku fazla zorlamaya gelmıyor ben bunu kuba motor övmek ıcın söylemıyorum kuba motor da da kayışlı sıstemler var ama kayış kacıyıryor ve motordan ıstenılen performansı alamıyorsunuz... arkadasım motorunu sevdugı ıcın cok ınat ettı cok ugrastı tıttırlı kayış taktı kalın kayış taktı cok şeyler dedı halada aynı motoru kullanıyor ama arazıde hala yuruyerek gıdıyor... yanı her motorun bence ayrı bı kullanım yerı var onun ıcın kendı kullanım koşullarınıza uygun olanı alın derım atv konusu turkuyede yeni yeni yayılan bir konu bence cok dana degışık marka ve modellerle kasılasacagız bence kendi fikrimi söyluyorum ilk olarak atv alacaksanız en ucuzunu alın ve kedınızce degerlendirin derim

Alıntıları Göster
    sa
    abi bende kanuni 250 şaftlı vitesli atv var ön amortisörden çukura sert girince ara sıra küt küt ses geliyor neden bi bilginiz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: YUSUFÇ5454

sa
    abi bende kanuni 250 şaftlı vitesli atv var ön amortisörden çukura sert girince ara sıra küt küt ses geliyor neden bi bilginiz var mı

Alıntıları Göster
    amortisörün içi boşalmıştır. özelliğini yitirmiştir.. yada bağlantı takozları erimişveya sertleşmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byte101

amortisörün içi boşalmıştır. özelliğini yitirmiştir.. yada bağlantı takozları erimişveya sertleşmiş olabilir.

Alıntıları Göster
    burçlarda yada amortisörde boşluk olma ihtimali var mı çünki motorun kaportadan bastırına yukarı hızlı çıkıyor buda patlak olmadıgına işarettir vede düz yolda bir anda frene basıldıgında patlak olan yer çekme yapabilir ve bu yapmıyor bence burçlarda yada amortisörde boşluk olabilir bence sizce öylemidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: deleteextra1

arkadaslar kımsenın sesı cıkmıyor demısınızı bende yazayım dedım ben bu sıtedeye verigi problemimi cözmenın bir yolunu ararken rasladım ve gördum kı guzel bir paylasım formu ben su anda Kuba motorun 250 cc atv sını kullanıyorum 2008 de aldım ve cok memnunum tek sorunu vibrasyon yanı titremesı oda zamanla azalıyor suankı halının deneyımlerıme dayanarak normal atv ler ile aynı oldugunu söyleye bilirim ben motor hastasıyım 2 teker olanların hemen hemen hepsını kullandım sayırlır atv ye ise bayisi olan bir akrabam sayesınde sahıp oldum 600 cc bi kawazaki motorum vardı sattım arkadas dedı ya bundan yolladılar konyada bunun ne oldugunu kımse bılmıyor gel sana vereyım canın ne zaman ısterse öde hoşuna gitmezse bi hafta bin millet görsun geri getir fabrikaya yollayalım dedı bende tamam dedım ve kullanmaya başladım sonra aşrı bı zevk ve heycan aldım ve artık 2 tekerlı hıc bişiden zevk almıyorum Kuba motora gelince benden sonra bulundugum yerde yaklasık 10 arkadas daha aldı hepsi ile görusuyorum benden sonra alan ilk arkadas mondial aldı geri vitesi yok ve kayışlı oldugu ıcın kullanamadı kayış tıtrsımı bir nebze kasıyor ama iş arazi kısmına gelınce kayış tam bir rezilik oluyor kullanamadı ve sattı yaklasık 2 milyar zarar etti sonra byte101 arkasınımızın bahsettigi motordan bi arkadas aldı KYMCO aldı ismini o zaman kadar hıc dumamıstım ve benım aldıgım fıyatın yaklasık 2 katını ödedı 150 cc olmasına ramen sonra türk zihnıyeti ile dedı o kadar para edıyorsa daha iyi hem Kuba nedir ki Türkmalı uretim yeri Gaziantep sonra bir pazar ava gittik KYMCO asfallat cok superdı vibrasyon yok denecek kadar azdı ve benım motorum max. hızı 65 ve KYMCO yaklasık 80 e kadar cıka bılıyordu... aramızda muhabet ettık adam bastı parayı hakkını verıyor dedık. ama araziye girince işler degilti biz avı bırakıp motorları kıyaslamaya herdalda yarıstırmaya başladık burda cıkardıgım sonucları sıze söyuyeyım ben fazla arazıye cıkmam arada bir stabilize yola girer cıkarım dıyorsanız kayış aksamlı olan atvler super titreşim yok ve daha hızlılar ama ben atv kullanırım arkasım benım asvaltta stabilizede ne işim var dag bayır cıkar giderim diyorsanız kayışlı aksamı olan motorları tavsıye etmyıyorum cunku fazla zorlamaya gelmıyor ben bunu kuba motor övmek ıcın söylemıyorum kuba motor da da kayışlı sıstemler var ama kayış kacıyıryor ve motordan ıstenılen performansı alamıyorsunuz... arkadasım motorunu sevdugı ıcın cok ınat ettı cok ugrastı tıttırlı kayış taktı kalın kayış taktı cok şeyler dedı halada aynı motoru kullanıyor ama arazıde hala yuruyerek gıdıyor... yanı her motorun bence ayrı bı kullanım yerı var onun ıcın kendı kullanım koşullarınıza uygun olanı alın derım atv konusu turkuyede yeni yeni yayılan bir konu bence cok dana degışık marka ve modellerle kasılasacagız bence kendi fikrimi söyluyorum ilk olarak atv alacaksanız en ucuzunu alın ve kedınızce degerlendirin derim

Alıntıları Göster
    Merhabalar arkadaşlar;
    Bahsi geçen konuya biraz hakimim.

Baştan başlamak gerekirse ATV denilen araçlar 2 sınıfta incelenir
    1-Off road
    2-On road

1-Off road trafikte gezemez ve plaka çıkamaz.Sebebine gelince trafik tescil için aracın karayolu uygunluk belgesinin olması gerekiyor.Bu belge ankara Araç Proje Müdürlüğünce (TSE) incelenir ve araca tescil edilemez belgesi verilir.Bu yazı aynı zamanda muafiyet kapsamındadır.Gerekli donanım bulunmadığından aracın üzerinde plaka ve tescil işlemi yapılamaz.Taşınması konusuna gelince sadece araç üzerinde imal tadil projelendirmesi yapılmış çeki demiri olan araçlar tarafından araziye römork üzerinde götürülebilirsiniz.Trafiğe kapalı alanlarda (sadece arazide) kullanımı uygundur.Bu araçlara sonradan üzerinde tadilat işlemi yapılarak trafiğe çıkarılması söz konusu değildir.Hasbel kader paranız çok ve bir mühendislik firmasına yaptırdınız gerekli donanımı,aracın incelenmesi için tekrar Ankara Araç Proje Müdürlüğüne gidip bu araç için tip onay numarası alınması durumu doğuyor.Tip onayının alınmasının ardından ki bu imkansız denilebilir

2-On road gelince bu araçları Avrupa Tip onayı mevcuttur ve trafiğe çıkışı uygundur.Gerekli donanım üzerinde vardır.Sinyal,aydınlatma,fren tertibatı ,selesi vs vs gibi.Mevcutta olan tip onayı ile aracın karayolu uygunluk belgesi alındıktan sonra Plaka tescil için işleme başlanabilir.Bu araçlarla trafikte gezmek serbesttir.Yıllık vergilendirmesi arazi aracı üzerinden ödenir.A2 ehliyet zorunluluğu vardır.Kamuya açık ve trafikte gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

birde önce CAN.ne şekilde olursa olsun kaskssız ve gerekli dgüvenlşik donanımını üzerinize giymeden trafiğe yada araziye çıkmayın.

bir hatam var ise affola.

• arkadaslar yardim istiyorum.atv me yeni aku aldim 12 /9 amper aldim aku hemen bitti .. sanirim aku sarj olmuyor neden sarj etmiyordur .. yardimci olabilirmisiniz

• quote:

arkadaslar yardim istiyorum.atv me yeni aku aldim 12 /9 amper aldim aku hemen bitti .. sanirim aku sarj olmuyor neden sarj etmiyordur .. yardimci olabilirmisiniz

Uzakdan tespit etmek zor.....Sirasiyla.
    1.Akku bozuk
    2.Sarj dinamosu bozuk
    3.Sigortalari kontrol ediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzLaz

quote:

arkadaslar yardim istiyorum.atv me yeni aku aldim 12 /9 amper aldim aku hemen bitti .. sanirim aku sarj olmuyor neden sarj etmiyordur .. yardimci olabilirmisiniz

Uzakdan tespit etmek zor.....Sirasiyla.
    1.Akku bozuk
    2.Sarj dinamosu bozuk
    3.Sigortalari kontrol ediniz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,TGB BLADE 550 LT IRS modeli nasıldır ? 25 bin TL'ye gördüm fakat oldukça heybetli. Servis imkanları nasıldır TGB'nin ? O konuda hiçbir fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotuskubi

Teşekkürler
    AKTİF OLARAK ATV KULLANAN KALMADI MI FORUMDA ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizsoner

Arkadaşlar,TGB BLADE 550 LT IRS modeli nasıldır ? 25 bin TL'ye gördüm fakat oldukça heybetli. Servis imkanları nasıldır TGB'nin ? O konuda hiçbir fikrim yok.
    TGB iyi bir markadır. Pek sorun çıkatmadığı aşikar. Ancak 25 bin tl yi gözden çıkardıysan Polaristen şaşma derim.
  • Kangal3454 kullanıcısına yanıt
    İş yerimde hergün kullanıyorum :)
  • Arkadaslar merhaba 2 kisi hafta sonlari ormanlik alanlarda mesire yerlerinde kullanmak icin baslangic olarak ne tfsiye edersiniz,,,,
    ruhsat ehliyet gereklimidir tessekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom058

Arkadaslar merhaba 2 kisi hafta sonlari ormanlik alanlarda mesire yerlerinde kullanmak icin baslangic olarak ne tfsiye edersiniz,,,,

off roadsa ehliyete gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: I LOVE CITIZEN

quote:

Orijinalden alıntı: freedom058

Arkadaslar merhaba 2 kisi hafta sonlari ormanlik alanlarda mesire yerlerinde kullanmak icin baslangic olarak ne tfsiye edersiniz,,,,

off roadsa ehliyete gerek yok

Alıntıları Göster
    Kanuni yeni 125 cc bir atv çıkarmış,
    ATV 125 U Off Road bunu alan kullanan,duyan,bilgi sahibi olan varmı?
    Fiyatı uygun geldi,offroad olduğu için 3000-3500 civarı satan var,
    atv almak istiyorum,yada bu fiyatlara önerisi olan varsa memnun olurum?

• quote:

Orijinalden alıntı: goldenshot_

Kanuni yeni 125 cc bir atv çıkarmış,
    ATV 125 U Off Road bunu alan kullanan,duyan,bilgi sahibi olan varmı?
    Fiyatı uygun geldi,offroad olduğu için 3000-3500 civarı satan var,
    atv almak istiyorum,yada bu fiyatlara önerisi olan varsa memnun olurum?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben 300lük 4x4 atv kullanıyorum, yeni alacaklarıma tavsiyem; eğer kırsal alanda ormanlık bölgelerde kullanacaksanız 250 yada 300lük altında atv düşünmeyin. ben sürekli kırsal kumluk bölgede kullanıyorum, 300lük orta dereceli diyebilirim ama 400 olsaymış tadından yenmezmiş, battığı durumlarda 300lük oldukça yetersiz oluyor.

• MorningGrey M kullanıcısına yanıt
    25 bin TL'lik bir Polaris ATV 7-8 yaşında çoğunlukla,yani anlatmak istediğim 7-8 yaşında fakat çok kaliteli ATV olabilir ama 2015 model kaliteli bir ATV'den daha üstün olabilir mi ? Polaris ATV kullananlar en az 5 bin - 8 bin km yapmadan satmıyorlar. (Bu arada ilginiz için teşekkürler.)
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.