Şimdi Ara

ATV Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkezin ramazan ayı mübarek olsun.

İlk olarak Piaggio X9 model Maxi almayı hedefliyordum fakat ailede daha önce ölümlü kaza olunca bu durumdan mecburi olarak vaz geçmek durumunda kaldım (1970'lerde yaşanan bir kaza günümüze kadar uzanıp en azından evlenene kadar beni motordan uzak tutmak durumunda)

Fakat benim kısa mesafelerde servise götürüp getirecek yakıtı az ve servis çantamı taşıyabilecek bir araca ihtiyacım var. Doğal olarak ATV'ye yönelmek durumunda kaldım. Şehir içinde trafiğe ne kadar uygundur tartışılır tabiki.

Sorularım şöyle olacak ;

Boy 169
    Kilo 90

Dağa bayıra çıkmayıp işyerim ile gideceğim maksimum 20 km'lik mesafeye beni getirsin götürsün yeter diyorum. Sizce başarabilirmi?

Şehir içi trafiğe en uygun model hangisidir?

.
    Çin mallarına göz gezdirdim öncelikle normal olarak, gönül isterki Bombardier alayım ama..... :) abi öyle fiyatmı olur?? Bende 150 CC lik küçük bir ATV alayım ama çokta küçük olmasın yani üzerinde çocuk gibi durmayım yaşıma uygun bir şey olsun istiyorum.

Sizlere sorularım devam ediyor ;
    1. 150 CC mondial ATV şehir içine uygunmudur? vibrasyon gibi sıkıntılar varmı? bu vibrasyon sıkıntıları lastikleri değiştirsem düzelirmi?
    2. Arkada çanta bağlayabileceğim bir model olması gerektiğinden bu çin malları atv lere çanta takılabiliyormu?
    3. Ben bu 150 CC atv yi alsam 90 kilo ağırlığım ile sorun yaşarmıyım?
    4. Dağ bayır çıkmayacağım için çok yıpranmaz diye düşünüyorum malum bu cihazlar (Mondial vs..) off road için tasarlanmış, yani beni idare edermi?
    5. Bu araçların yakıtları nasıl?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim Hayırlı sahurlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Azurewrath

Öncelikle herkezin ramazan ayı mübarek olsun.

İlk olarak Piaggio X9 model Maxi almayı hedefliyordum fakat ailede daha önce ölümlü kaza olunca bu durumdan mecburi olarak vaz geçmek durumunda kaldım (1970'lerde yaşanan bir kaza günümüze kadar uzanıp en azından evlenene kadar beni motordan uzak tutmak durumunda)

Fakat benim kısa mesafelerde servise götürüp getirecek yakıtı az ve servis çantamı taşıyabilecek bir araca ihtiyacım var. Doğal olarak ATV'ye yönelmek durumunda kaldım. Şehir içinde trafiğe ne kadar uygundur tartışılır tabiki.

Sorularım şöyle olacak ;

Boy 169
    Kilo 90

Dağa bayıra çıkmayıp işyerim ile gideceğim maksimum 20 km'lik mesafeye beni getirsin götürsün yeter diyorum. Sizce başarabilirmi?

Şehir içi trafiğe en uygun model hangisidir?

.
    Çin mallarına göz gezdirdim öncelikle normal olarak, gönül isterki Bombardier alayım ama..... :) abi öyle fiyatmı olur?? Bende 150 CC lik küçük bir ATV alayım ama çokta küçük olmasın yani üzerinde çocuk gibi durmayım yaşıma uygun bir şey olsun istiyorum.

Sizlere sorularım devam ediyor ;
    1. 150 CC mondial ATV şehir içine uygunmudur? vibrasyon gibi sıkıntılar varmı? bu vibrasyon sıkıntıları lastikleri değiştirsem düzelirmi?
    2. Arkada çanta bağlayabileceğim bir model olması gerektiğinden bu çin malları atv lere çanta takılabiliyormu?
    3. Ben bu 150 CC atv yi alsam 90 kilo ağırlığım ile sorun yaşarmıyım?
    4. Dağ bayır çıkmayacağım için çok yıpranmaz diye düşünüyorum malum bu cihazlar (Mondial vs..) off road için tasarlanmış, yani beni idare edermi?
    5. Bu araçların yakıtları nasıl?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim Hayırlı sahurlar :)

merhaba,

biraz geç cevap veriyorum ama 3 aydır 150lik çin malı atv sahibiyim ve bilgi vermek istedim ; markası Bumoto(hepsi aynı motor zaten)

max durmadan 50 km gittim asfaltta , fena değil diyebilirim

1.bu atvler şehire uygundur ama asfaltta kullanımı çok yorucu olabiliyor.aşırı derecede titreşim var,alışana kadar elin ayağın karıncalanıyor vede bu durum birçok civatanın düşmesine neden oluyor.lastik olayını bende düşünüyorum ama henuz dusunme asamasındayım,hangı lastıklerın degısmesı gereklı bılemıyorum
    2.çantalar mevcut ama çok pahalı 300-400 tl den başlıyor , ben kendim bir çanta uydurdum , sahibinden de satıyorum istersen bakabilirsin
    3.ben 120 kiloyum şimdilik bir iki rampada çok zor kalkaması dışında bi sorun yaşamadım ama motor soğukken kavramayı daha zor yapıyor , onu söyleyebilirim
    4.cihaz offroad için tasarlanmış ama scooter ın atv ye uyarlanması(motor 150lik scooterların aynısı kanımca) olduğu için değişik problemler çıkabiliyor.
    5. yakıt olarak yaklasık 20kurus /km

Sonuc olarak bu paraya maalsef daha ıyısı yok , o yuzden atv hevesın varsa al dıyebılırım.ama tıtresımden dolayı yolda gıderken cıvata vs devamlı dokuluyor.Sana tavsıyem loctıte dıye bi civata yapıskanı var ondan alıp butun civataları gozden gecırmen.

bana plaka otv vs 5500e mal oldu 7500 gibi rakamlara cıkarsan 250lıkler var ama 2000tl fark veremedım dogrusu.

Bundan sonra alırsam 400luk yukıler var 11000tl falan onlarda gözüm

selamlar

• Bende 50 kmlik bir yarıçapta gezinmek için düşünüyorum atv.5-6 bin bütçe ayırdım ama net yardımcı olan bir başlık bulamadım.Ne alayım nasıl alayım öyle bakınıp duruyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.