Şimdi Ara

atx kasa ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartın özelliklerinde mikro atx yazıyor
    kasanınkinde atx yazıyor

atx ne demek
    bunlar birbirine uyarmı

• Yapay Zekanın Yanıtı

ATX Kasa Nedir?

ATX (Advanced Technology eXtended), bilgisayar kasaları için standart bir boyut ve form faktörüdür. 1995 yılında Intel tarafından geliştirilen ATX form faktörü, daha önceki Baby AT form faktörünün yerini almıştır.

ATX kasalar, anakart, güç kaynağı ve diğer bilgisayar bileşenlerini barındırmak üzere tasarlanmıştır. Standart bir ATX kasası, 305 mm genişliğe, 450 mm derinliğe ve 530 mm yüksekliğe sahiptir.

ATX kasalarının birkaç avantajı vardır:

• Geniş iç alanları, çok sayıda bileşeni barındırmalarına olanak tanır.
    • Bileşenlerin kurulumu ve çıkarılması kolaydır.
    • İyi hava akışı sağlarlar, bu da bilgisayarın serin kalmasına yardımcı olur.

Micro ATX Kasa Nedir?

Micro ATX (µATX), ATX form faktörünün daha küçük bir sürümüdür. Standart bir Micro ATX kasası, 244 mm genişliğe, 244 mm derinliğe ve 333 mm yüksekliğe sahiptir.

Micro ATX kasaları, daha küçük yapılar için idealdir ve yine de tam boyutlu ATX anakartlarını destekleyebilirler. Ancak, tam boyutlu ATX kasalarına kıyasla daha az genişletme yuvası ve sürücü bölmesi sunarlar.

ATX ve Micro ATX Arasındaki Farklar

ATX ve Micro ATX kasaları arasındaki temel farklar şunlardır:

• Boyut: ATX kasalar, Micro ATX kasalardan daha büyüktür.
    • Genişletme yuvaları: ATX kasalar, Micro ATX kasalardan daha fazla genişletme yuvası sunar.
    • Sürücü bölmeleri: ATX kasalar, Micro ATX kasalardan daha fazla sürücü bölmesi sunar.

Hangi Kasa Sizin İçin Uygun?

Seçeceğiniz kasa türü, bilgisayarınızın gereksinimlerine ve bütçenize bağlıdır. Daha büyük bir bilgisayar kuruyorsanız veya çok sayıda genişletme kartı veya sürücü kullanmayı planlıyorsanız, bir ATX kasa sizin için en iyi seçenek olabilir. Daha küçük bir bilgisayar kuruyorsanız veya bütçeniz kısıtlıysa, bir Micro ATX kasa iyi bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ewet:)
  • atx dediği büyük tip kasa değilmiydi yaa
  • advanced technology extended kasaların özelliğini aşağı yukarı bilirsiniz. Sizin anakart 25 x 17 veya 25 x 25 microatx formatında slot sayısı azaltılmış bir model olmalı.

Büyük kasalara uyumu vardır. sorun yaratmaz.
  •  atx kasa ne demek
  • hepinize teşekkürler
  • arifin manchestere attığı golü arıyordum nereye geldim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Bu sistem için 650w psu yeterli mi?
    geçen yıl önce açıldı
    650W bu sisteme yeter mi ?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Youtube'den okudukları espirileri forumlarda yapan ergen tipi.

ATX kasa alman daha mantıklı, ileride daha rahat edersin anakart değiştireceğin zaman.
  • Kasanin form faktoru, alabilecegi maksimum buyuklukteki anakarti soyler. Yine de spesifikasyonu okumak gerek, ATX kasa her zaman mini ITX desteklemeyebilir. Anakartin form faktoru de boyutunu soyler. Genelde ATX bir kasa, ATX ve alti tum main-stream anakartlari destekler. ATX bir kasaya micro ATX anakartli sistem cok buyuk ihtimalle kurabilirsin. ATX bir kasaya ATX bir anakart kesinlikle takabilirsin, aksi takdirde dava ac kazan : )
  • Dostum zaten post 2005ten kalma bende atx kasa alacağımda dolaşırken gördüm canlandırıyım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dynamid

Dostum zaten post 2005ten kalma bende atx kasa alacağımda dolaşırken gördüm canlandırıyım dedim

Sertaç bey konuyla alakası yok ama eski İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Nurettin SÖZEN'le bir akrabalağınız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

Orijinalden alıntı: Dynamid

Dostum zaten post 2005ten kalma bende atx kasa alacağımda dolaşırken gördüm canlandırıyım dedim

Sertaç bey konuyla alakası yok ama eski İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Nurettin SÖZEN'le bir akrabalağınız var mı ?

Hayır yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.