Şimdi Ara

ATX12V Konnektor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar ben yeni pc topladım anakartı takarken ATX12V Konnektoru bağlamayı unuttum çıt die bi ses geldi hemen gücü kestim sonra kabloyu taktım denedim fakat açılmadı.Card Reader ın ışığı yanıyor fakat power düğmesine bastığım zaman pc çalışmıyor.Bilgilerinize arz ederim.SAYGILAR

• Hatanın atx ile alakası yok diğer kabloları kontrol et yerlerini değiştir çıkar tak.Fişten çıkar 2-3 dakika bekle tekrar çalıştır.
  • Ama yanık kokusu vardı hissettim bu atx 4 pinli birşey kare şeklinde acaba işlemciye zarar vermiş olabilir mi yanma gibi?
  • Tamam yanık kokusu atx i takmadığın için değil diğer parçalardan birini yanlış taktığın için gelmiştir.

Bi şeyleri yakmışın belli.Nerden yandığını tespit etmeye çalış.Hiç yapamazsan bilgisayarcıya götür.Onlar tek tek parçaları test ederler.
  • Peki işlemcinin sağlam olduğunu doğrulamak için bilgisayardaki cpu fan ı anakarta bağlasam powerdan anakarta gücü versem cpu olmadan fanlar çalışır mı?Böyle bir doğrulama yapabilir miyim acaba?
  • CPU sistemde devreyi tamamlayan en önemli parçadır.Çıkartırsan hiç bir şey çalışmaz.Test etmenin yolu parçaları işlemciden başlamak üzere tek tek denemek.Sen yapabilirsen yap.Yapamazsan bilgisayarcılar yapar.
  • Elimde şu anda P4 2.8Ghz 800MHZ işlemci var Anakartım ise GIGABYTE P31S3G uyumlu olur mu?fanları çalıştıracak kadar kısa çalıştırsam yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRDaR788 -- 14 Ağustos 2008; 13:35:42 >
  • Uyumlu olur dene bakalım.
  • Malesef uyumsuz çıktı..Bir sorum olacak ATX12V takmasak normalde işlemci çalışır mı?Yani ben onu takmayı unutmuşum bağlarken.Fanlar döndü çıt diye ses gelince hemen kapattım ben sonra bir daha açamadım cpu nun yanmış ihtimali ne kadar?
  • güncell...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.