|
9V 850mA Modem Adaptörü
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
İst de oturuyorsan karaköy her türlü adaptörü bulursun yada internettende alabilirsin ama bunlarla uraşmana gerke yok çoğu elektirikçide bulnuması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evilduckling -- 26 Ekim 2013; 18:03:00 > -
Hazır elektronikçilere gitmişken, kablosu kopan modemi tamir ettirseniz sorun çözülür.
12V adaptör ile kullanmaya devam etmeyin modemi bozabilirsiniz. -
araya 2-4 adet arası 1n5401 gibi bir diyot ekleyebilirseniz voltajı 9 volt civarına düşürüp güvenle kullanabilirsiniz. -
12 volt adaptör kullanmanız sorun teşkil etmez..
9 volt adaptörünüzün (trafolu ise) boştaki gerilimi 13-14 volttur muhtemelen.. 850 mA çektiğinizde 9 volta düşer..
ama modeminiz her zaman sabit 850 mA çekmez, bazen daha az çeker.. mesela 200 mA çekerken besleme voltajı 12v falan olabilir.. bu modeminize zarar vermez..
bu da demek oluyor ki mevcut adaptörünüzü kullanabilir, veya illa adaptör lazımsa piyasadaki 12 voltluk SMPS'li (trafolu değil) modelleri de değerlendirebilirsiniz..
bunlar 12 v 1A'dir ve güvenlik kamerası adaptörü olarak da geçer.. SMPS tipi adaptör boşta dahi olsa kesinlikle 12 voltu aşmadığından gayet güvenlidir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12v kullanman bir sorun olmaz, kullanabilirsin. modemin içinde pwm dc-dc cevirici var. 9V-5V olacağına 12V-5V olur. Değişen tek şey pwm darbe genişliğidir. Sonuçta iç devrelere her iki durumda da 5V gidiyor sorun olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 26 Ekim 2013; 19:59:27 > -
Her ne kadar sorun yaratmasa da biraz risk taşımaktadır. Size tavsiyem ya eli havya tutan birisinden kabloyu tamir etmesini rica edin, yada yeni adaptör alın. Genelde çoğu elektronik komponent satan dükkanlarda satılmaktadır.
Modemlerin içinde (5V ile çalışmayanlarda) genelde LM7805 türü bir entegreyle sabit 5V elde edilir. Fakat 9 volttan 5 volta düşürüldüğü için entegre üstünde fazla ısı oluşmaz, Bu sebepten genelde entegreye soğutucu takmazlar. Ancak siz bu giriş voltajını 12V'a çıkardığınızda bu ısı miktarı da artacağı için tehlike sınırına girmiş olursunuz. Eğer regülatör entegre daha da ısınacak olursa modeminizi dahi yakabilir. -
Burada yazılanları okuyunca biraz şaşırdım ve aksine bilgilendim. Normalde gerilim değeri mutlak suretle tutması gerekiyor diye biliyordum. Eniştemin Tp Link modeminin 9v 850mA adaptörü dün bozulunca mutlaka 9v olmak kaydıyla (Elimde başka bir modemin 12v adaptörü de vardı) başka bir adaptör lazım dedim ve onu taktım (9v 1.2A).
Dinamik olarak gerilimin akıma bağlı olarak değiştiğini ve bunun bağlı cihaza zarar vermeyeceği hususu hala içine sinmiyor...Çünkü 12v adaptörün üzerinde rated supply değeri olarak sadece 12v geçiyor...Switching PSU değil haliyle hepsi bildiğim kadarıyla :)
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Şubat 2019; 11:13:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Burada yazılanları okuyunca biraz şaşırdım ve aksine bilgilendim. Normalde gerilim değeri mutlak suretle tutması gerekiyor diye biliyordum. Eniştemin Tp Link modeminin 9v 850mA adaptörü dün bozulunca mutlaka 9v olmak kaydıyla (Elimde başka bir modemin 12v adaptörü de vardı) başka bir adaptör lazım dedim ve onu taktım (9v 1.2A).
Dinamik olarak gerilimin akıma bağlı olarak değiştiğini ve bunun bağlı cihaza zarar vermeyeceği hususu hala içine sinmiyor...Çünkü 12v adaptörün üzerinde rated supply değeri olarak sadece 12v geçiyor...Switching PSU değil haliyle hepsi bildiğim kadarıyla :)
Selamlar.Onur peki 12 v ile çalışan Modem için 9 v kullansak sorun olur mu? Bende Huawei in 12 v adaptörü bozuldu tplink in 9 unu taktım sorunsuz çalışıyor. Hali hazırda zaten daha düşük plana geçtiğim için sorun olmaz diye düşündüm ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mesajın üstünden 2 sene geçmiş hocam, vay be :)quote:
Orijinalden alıntı: turn tableOnur peki 12 v ile çalışan Modem için 9 v kullansak sorun olur mu? Bende Huawei in 12 v adaptörü bozuldu tplink in 9 unu taktım sorunsuz çalışıyor. Hali hazırda zaten daha düşük plana geçtiğim için sorun olmaz diye düşündüm ama.
Alıntıları Göster
Bence gerilim değeri birebir tutmalı hocam. Küsürat farkı çok önemli değil ama 9-12 volt arası fark çok fazla. Bu şekilde sorunsuz kullanabildiğinize şaşırdım. Tavsiyem kesinlikle gerilim (volt) değerinin birebir tutması. Sizdeki cihazın ana güç beslemesinde farklı değerlerle uyumlu gerilim besleme modülleri varsa tesadüfen sıkıntı çıkmamış olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Ocak 2021; 19:47:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Mesajın üstünden 2 sene geçmiş hocam, vay be :)
Bence gerilim değeri birebir tutmalı hocam. Küsürat farkı çok önemli değil ama 9-12 volt arası fark çok fazla. Bu şekilde sorunsuz kullanabildiğinize şaşırdım. Tavsiyem kesinlikle gerilim (volt) değerinin birebir tutması. Sizdeki cihazın ana güç beslemesinde farklı değerlerle uyumlu gerilim besleme modülleri varsa tesadüfen sıkıntı çıkmamış olabilir.
Alıntıları Göster:) bende seni tanıyıp bildiğim için direk sana sordum. Huawei 12 V 1.0 A olması lazım şu an tplink in ki 9V 0.6 A. lakin bir mesaj okudum onda zaten içeri devrede bu 5 e düşürülüyor demiş. O yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Hani 9 V ye 12 versek endişem olacak ama 12 ye 9 vermenin bir zararı olmaz sanırım ama bilemedim emin olmak istedim sadece.
-
Düşük gerilimin zararı olmaz. En kötü çalıştırmaz. Evdeki 3v düğme pil ile çalışan tartıyı 4.2 volt li-on pille kullanıyorum sorun yok. Modem 9 volt ile de çalışır. Şerit ledin 9 volt ile çalıştığı gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X