Şimdi Ara

Modem adaptörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    huawei marka modemim var superonline. altta resmini de paylaşıyorum.
    temizlikçi mi yaptı artık yoksa çocuklar mı yaptı bilmiyorum ama adaptörün ucunu koparmışlar. üçlü uzatmanın içinde kalmış bir ucu. trcell tv adaptörünü taktım şimdilik çalışıyor.
    superonline bunun için komple modemi değiştirmek istedi ve 75 lira para talep etti. bu adaptörü yada aynı özellikte olan adaptörü nereden bulabilirim?

Modem adaptörü

• Universal diye tabir edilen, çıkış gerilimi değiştirilebilen çok uçlu adaptörler var. Onları deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Universal diye tabir edilen, çıkış gerilimi değiştirilebilen çok uçlu adaptörler var. Onları deneyebilirsiniz.

Rica etsem örnek için link yada resim atabilir misiniz? Akşam üstü vatan bilgisayara gideceğim. Varsa oradan alırım.
  • Neymiş o adaptör altın kaplama mı da 75 tl para istemişler sizden 12v 1,5 amperlik piyasada satılan adaptörler var alabilirsiniz.
  • adaptörün güç değerlerine bakarak 1 tane adaptör al 12 volt 1.5 amperse 12 volt 1.5 amperlik bir adaptör aldığında aynı işlevi görücektir değişen birşey olmayacak bende notebook adaptörü almaya vatana gittim değerleri söyledim bana 180 tl fiyat çekti ve orjinal falan dedi gereksiz pahalı deyip çıktım mağazadan internette 10 dakika bi araştirma sonucu 25 tlye adaptör aldım hiçbir sorun çıkmadı tertemiz kullandım o notebooku aynı görevi gördü 25 liralık adaptörde firmalar sadece insanları kazıklasın diye bakıyor
  • Öncelikle adaptörün voltaj ve akım değeri önemli.
    Aynı voltaj ve aynı ya da daha yüksek akım kapasiteli bir adaptör işinizi görür.
    Ancak giriş soketi de önemli, aynı soket olsa bile + - kutupları da tutmalı Yoksa ters voltaj ile modeme zarar verebilir.
    Bunun için şu şekilde bir işaret olur genelde modemin altında onu kontrol edin.
    Modem adaptörü
    burdaki Voltaj Akım ve polariteye dikkat ettikten sonra soketi uyuyorsa, kaliteli düzgün çıkış veren her adaptör olur.
    soket uymuyorsa, eski adaptörün soketi kesilip kullanılabilir, polariteye dikkat ettikten sonra o da sorun olmaz.

• Vatan gibi zincir mağazalardan küçük aksesuarlar alınmaz, asrın kazığını yersiniz http://www.tumsarf.com/huawei-hg520c-12v-05a-modem-adaptoru.html (adaptörün voltaj ve amper değerine göre almanız lazım, link sadece örnektir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 17 Temmuz 2017; 13:37:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem adaptörü
    7 yıl önce açıldı
    Ethernet kablosu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Vatan gibi zincir mağazalardan küçük aksesuarlar alınmaz, asrın kazığını yersiniz http://www.tumsarf.com/huawei-hg520c-12v-05a-modem-adaptoru.html (adaptörün voltaj ve amper değerine göre almanız lazım, link sadece örnektir)

Doğru söylüyorsun. :)

Valla bakayım adaptörü atmadıysam amper ve voltaj değerlerine. En kötüsü bu sizin linkte verdiğinizi alırım. Arada fark olduğunu sanmıyorum.
    Geçen akülü araba adaptörü taktım hayvan gibi ama bir problem olmadı. :)

• voltaj değeri uyuyorsa, amper çıkışı büyük olsa da sorun olmaz, ihtiyaca göre ayarlıyor. Modemin adaptör girişinde de yazar değerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttbarracuda

Neymiş o adaptör altın kaplama mı da 75 tl para istemişler sizden 12v 1,5 amperlik piyasada satılan adaptörler var alabilirsiniz.

yok modemi değiştireceğiz dedi arayan eleman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphion

Öncelikle adaptörün voltaj ve akım değeri önemli.
    Aynı voltaj ve aynı ya da daha yüksek akım kapasiteli bir adaptör işinizi görür.
    Ancak giriş soketi de önemli, aynı soket olsa bile + - kutupları da tutmalı Yoksa ters voltaj ile modeme zarar verebilir.
    Bunun için şu şekilde bir işaret olur genelde modemin altında onu kontrol edin.
    Modem adaptörü
    burdaki Voltaj Akım ve polariteye dikkat ettikten sonra soketi uyuyorsa, kaliteli düzgün çıkış veren her adaptör olur.
    soket uymuyorsa, eski adaptörün soketi kesilip kullanılabilir, polariteye dikkat ettikten sonra o da sorun olmaz.

tamamdır bilgi için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

adaptörün güç değerlerine bakarak 1 tane adaptör al 12 volt 1.5 amperse 12 volt 1.5 amperlik bir adaptör aldığında aynı işlevi görücektir değişen birşey olmayacak bende notebook adaptörü almaya vatana gittim değerleri söyledim bana 180 tl fiyat çekti ve orjinal falan dedi gereksiz pahalı deyip çıktım mağazadan internette 10 dakika bi araştirma sonucu 25 tlye adaptör aldım hiçbir sorun çıkmadı tertemiz kullandım o notebooku aynı görevi gördü 25 liralık adaptörde firmalar sadece insanları kazıklasın diye bakıyor

Marka olunca fiyatlar uçuyor maalesef. Tamam arada fark olması normal ama uçurum olmaması lazım.
  • adaptörün bir ucu 3 pirizin içinde kaldıysa bir elektrikçi tamir edebilir. Tanıdığınız iyi bir elektrikçi varsa 10 15 tl halleder

• ya da şuradaki numarayı arayıp elinizdeki adaptörün model numarasını söyleyip fiyat alabilirsiniz

huawei modemlerin montajı Türkiye'de yapılıyor diye hatırlıyorum elbet vardır ellerinde diye tahmin ediyorum.

Modem adaptörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

ya da şuradaki numarayı arayıp elinizdeki adaptörün model numarasını söyleyip fiyat alabilirsiniz

huawei modemlerin montajı Türkiye'de yapılıyor diye hatırlıyorum elbet vardır ellerinde diye tahmin ediyorum.

Modem adaptörü

aradım. voltaj ve amperi aynı olan bir adaptör alıp kullanın dediler. adaptör duruyordu sanırım evde. gidince bir bakayım değerlerine. ona göre bir adaptör alırım en fazla 10 tl ye.

• ama şu şekilde bir sıkıntı olabilir.

turkcell superonline ile yarın aboneliğinizi bitirmek istediğinizde

ya da cihazda sorun olduğunu düşünüp yeni cihaz istediğinizde eski modeminizi eksiksiz olarak kutu ile beraber iade etmenizi isteyecek

İade etmediğinizde ya da eksik iade ettiğinizde ise sizden belli bir miktar para isteyebilir.

fiyatın ne kadar olduğu nasıl teslim etmeniz gerektiği gibi şeyler hepsi sözleşmede yazıyor.

ama gelip de ya bunun adaptörü farklı ben orjinalini istiyorum diye çingenelik yapar mı onu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

ama şu şekilde bir sıkıntı olabilir.

turkcell superonline ile yarın aboneliğinizi bitirmek istediğinizde

ya da cihazda sorun olduğunu düşünüp yeni cihaz istediğinizde eski modeminizi eksiksiz olarak kutu ile beraber iade etmenizi isteyecek

İade etmediğinizde ya da eksik iade ettiğinizde ise sizden belli bir miktar para isteyebilir.

fiyatın ne kadar olduğu nasıl teslim etmeniz gerektiği gibi şeyler hepsi sözleşmede yazıyor.

ama gelip de ya bunun adaptörü farklı ben orjinalini istiyorum diye çingenelik yapar mı onu bilmiyorum.

Yapacağını sanmıyorum. Gelenler adaptöre falan bakmazlar.

Sahibinden de buldum orijinal adaptörünü. 10 tl + 5 tl kargo ile 15 tl ye gelecek. Onu alacağım sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.