Motorun fabrika verisi litre civarlarında, benim beklentim ise trafikte max 9 olması şeklindeydi. Yoğun trafikte 14 civarı tüketim gördüm gerçi benchmark alınacak bir değer değil, bebek'ten karşıya giderken toplam 1 saat 45 dk ve 20km civarı yolda aldığım değerdi. Açık yollarda tüketim 7- 8 sularında seyrediyor, trafikte ise 11 civarı bi değere ulaşıyorum
verdiğim değerler lt/100km 'dir, sizlerde durum nedir?
araç: a3 2015
Aracınız yeni sanırım zamanla düşecektir. Benim açık yollarda sakin sürüşle 5 lt'lere kadar düşüyor. Trafikte duruma göre 6,5-7,5 arası. Çok nadir 8'i görüyor. 20.000 km ortalaması 6,6 lt.
Valla hocam, yeni geçekten daha 600km oldu,benim ki bi de cabrio Ultra modeli, sözde daha hafif ve daha az tüketim umuyordum, açık yollarda hiç sıkıntı yok, ama ben iş gereği sürekli bebek trafiği barbaros trafiğiköpr trafiği boğuştuğum için epey yüksek çıkıyor diye düşünüyorum yine de çok normal gelmedi önceki aracım volvo v70 station 2.0 otomatik 2007 modeldi, bu araç bile 12 ortalama tüketirken yeni teknoloji bu kadar hafif ve küçükmotorun bu değerlere çıkması bana çok garip geliyor