Şimdi Ara

Audi A3 Sedan vs. BMW 320i?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkisinde de 2016 model araçlara bakıyorum. BMW 320i alacaktım ama çevremdekiler gerçekten gereğinden fazla korkuttu diyebilirim. İlk arabam olacağı için çok yüksek kasko çıkacağını, BMW'nin zaten aşırı yakacağını, yıllık masrafımın rahatlıkla 20 bin TL'yi aşacağını söylediler.

Audi A3 Sedan'a yöneldim ben de. Onun bakımı, kaskosu, parçaları, yakıtı vs. çok daha uyguna gelirmiş.

Bu arada çoluk çocuk yok, evli de değilim. Arabayı tek kullanacağım. Aşırı gezen bir tip de değilim dolayısıyla çok uzun kilometreler yapacağımı hiç sanmıyorum. İstanbul'da şehir içi kullanacağım.

Ama gerçekten kullanan varsa merak ederek soruyorum. BMW 320i yerine Audi A3 Sedan almak yıllık olarak cebimde ciddi bir miktar bırakır mı? Yoksa önemsenmeyecek 2-3 bin gibi farklar mı olur sadece? Siz olsanız seçiminiz ne olurdu? Acaba Mercedes araçlara mı yönelsem? Ama onların da BMW'den farkı olacağını sanmıyorum maliyet hususunda.

Temiz bir A3 Sedan'ı 120 bine bulmak mümkünken, temiz bir 320i'yi 160 civarına bulmak ancak mümkün. Sahibinden'de gördüğüm kadarıyla durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Witcherer_ -- 28 Mart 2019; 12:15:11 >

• Ben şu aracı olupta dava kaybeden avukat görmedim tam bir dava aracı Bütçenizede bulunur ama eski olur tabiki.

Şaka bi yana yılda 20 bin tl masrafı olurdan kasıt alacağınız yakıtta dahilse belki. Ancak ben daha yılda 20 bin tl masraf yapılan araç görmedim.
    Ayrıca işin gerçeği A3 sedanın prestij katacağını sanmıyorum şahsi olarak.
  • Birazdan bi arkadaş gelip size megane önerebilir, onu ciddiye almayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macropolo kullanıcısına yanıt

Avukat olduğum için ben markalar arasında ayrım yapmasam bile müvekkillerimiz yapıyor maalesef. Dolayısıyla prestijli bir markaya binmediğinizi görünce "Hmm, demek ki yeterince parası yok. Demek ki yeterince iyi bir avukat değil. Ben işimi buna vermeyeyim." diye düşünebiliyorlar. Özellikle biraz daha yüksek bedelli davalarda. O yüzden biraz Audi - BMW - Mercedes üçgenindeyim. Ama tutup bir arabaya 300-400 bin TL verebilecek durumum da şu an için yok. Dolayısıyla 120-160 civarında gezinebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Witcherer_ -- 28 Mart 2019; 12:14:38 >
  • Ben şu aracı olupta dava kaybeden avukat görmedim tam bir dava aracı Bütçenizede bulunur ama eski olur tabiki.

Şaka bi yana yılda 20 bin tl masrafı olurdan kasıt alacağınız yakıtta dahilse belki. Ancak ben daha yılda 20 bin tl masraf yapılan araç görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 28 Mart 2019; 12:26:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Ben şu aracı olupta dava kaybeden avukat görmedim tam bir dava aracı Bütçenizede bulunur ama eski olur tabiki.

Megane'dan iyidir Ne kadar iyi bir araba olsa da milletin gözünde birinin adı Renault diğerinin adı Audi işte...

Range Rover seviyesine çıkmama daha bir 10 yıl var :D

Ve evet. Yakıt da dâhil olarak söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Witcherer_ -- 28 Mart 2019; 12:40:5 >

• 320 a3 sedana göre neredeyse her yönden daha iyi bir araç ama arada 40 bin tl gibi iyi bir fark var ayrıca yakıt farkı da cabası.Ancak çok km yapmadığınızı söylemişsiniz bütçenizi zorlamayacaksa ben olsam 320i yi tercih ederdim

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Sonrasında da bigmuffin gelir ve ona c180 önerir 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 116i vs VW Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vay be

• Şöyle bir hesap yapayım BMW konusunda daha birşeyler oturur kafanızda o zaman.

Şuan 316i sahibiyim.

1 Yıldaki harcamalarım :
    Kasko 1500
    Sigorta 590
    Aylık Benzin ihtiyacım 300 TL. * 12 = 3600 TL . Ekstra Benzin ihtiyacıda Yılda 1000 TL yi geçmez. 4600 Tl diyelim toplamda.
    Rutin Bakımı 2016 aldığınıza göre serviste yaptıracağınızı düşünüyorum 2500 diyelim hadi onada. (Sanayide 600 Lirayı geçmiyor. Filtreleri orjinal olarak aldığım halde.)
    Kronik olarak hadi Oringleri değişir. Tahrik arızası verir belki 500 de ona sayıyorum.
    MTV si 1500 Lira olur yıllık.

Başkada bir masraf gelmiyor benim aklıma.

Toplamda 11.190 gibi bir meblağ çıkıyor. Sizin söylediğiniz rakamın yarısı nerdeyse.

Aracım 8 Litre yakıyor. Ortalama bi hesapla ayda 560 Km ye denk gelir .

Benim hesabım kendi aracımdan yola çıkarak üç aşağı beş yukarı böyle. Gerisi size kalmış. Unuttuğum birşey varsa ekleriz onuda

• quote:

Şöyle bir hesap yapayım BMW konusunda daha birşeyler oturur kafanızda o zaman.

Şuan 316i sahibiyim.

1 Yıldaki harcamalarım :
    Kasko 1500
    Sigorta 590
    Aylık Benzin ihtiyacım 300 TL. * 12 = 3600 TL . Ekstra Benzin ihtiyacıda Yılda 1000 TL yi geçmez. 4600 Tl diyelim toplamda.
    Rutin Bakımı 2016 aldığınıza göre serviste yaptıracağınızı düşünüyorum 2500 diyelim hadi onada. (Sanayide 600 Lirayı geçmiyor. Filtreleri orjinal olarak aldığım halde.)
    Kronik olarak hadi Oringleri değişir. Tahrik arızası verir belki 500 de ona sayıyorum.

Toplamda 11.190 gibi bir meblağ çıkıyor. Sizin söylediğiniz rakamın yarısı nerdeyse.

Benim hesabım kendi aracımdan yola çıkarak üç aşağı beş yukarı böyle. Gerisi size kalmış. Unuttuğum birşey varsa ekleriz onuda
    Az km yapıyorsunuz sanırım 300 e aylık dediğinize göre.

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Hafta içi zaten şirket aracıyla. Araç sadece hafta sonları ve akşamlrı keyif için kullanılıyor biraz. Gerçi iş yeri evden 7-8 km uzakta. Aracımla gitsemde çok bir benzin masrafım olmuyordu öncedende. Tabi ankarada 50-60 km uzakta işe gidenler var . Ancak arkadaşında benim gibi çok km yapmamasına göre yakın değerlerde benzin tüketimi olur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Birazdan bi arkadaş gelip size megane önerebilir, onu ciddiye almayın.
    İpucu verelim, o arkadaşın isminin baş harfi mouson olabilir...

(Bu arada hala gelmemiş hayret)

• quote:

Şöyle bir hesap yapayım BMW konusunda daha birşeyler oturur kafanızda o zaman.

Şuan 316i sahibiyim.

1 Yıldaki harcamalarım :
    Kasko 1500
    Sigorta 590

Otopark, yıkama ve muhtemel trafik cezaları da eklenebilir... küçük paralar olsa da yıllık toplamda dişe dokunur hale gelebilir...

Bence otomobil sahibi olmanın en büyük masrafı otomobil sahibi olmak dolayısıyla gezilen, gidilen yerler, mekanlar... Araba yokken ne güzel oturuyoduk evde

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

İpucu verelim, o arkadaşın isminin baş harfi mouson olabilir...

(Bu arada hala gelmemiş hayret)

Alıntıları Göster
    Başına bişey gelmiş olmasın..

• Sayın Meslektaşım,

A3 Sedan C, 3 Serisi ise D sınıfıdır.

A3 Sedan ile 3 Serisi kaskoları arasında uçurum yoktur.

TFSI A3 Sedan ile 320ied arasında büyük yakıt tüketimi farkı yoktur. Fakat TDI olacak ise A3 Sedan tavsiye ederim.

Önerim: 2016 model makyajlı A3 Sedan DesignLine TDI
  • Geçenlerde (3-4 ay oluyor) yine böyle bir konu açılmıştı avukatım önemli benim için prestij diye. Ben öyle düşünmüyorum ya artık eskisi gibi değil çok avukat var sırf senin a3ün var diye sana gelecek müvekkil kesinlikle parası olan vekildir normal biri buna bakmaz vereceği oaraya bakar. Konuya gelecek olursak evet 320 a3e göre masrafı çok ki alırken bile farkın büyük. Bence a3 idealdir bende sene düşünüyorum temizinden bir a3

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    320 D sınıfı araç mıymış ben 520 D sınıfı diye biliyordum. Peki 520 ya da 720 hangi sınıf bunu nasıl belirliyorlar ?

• A3 sedanın içi çok dar. Özellikle diz mesafesi çok kötü.

• Yazdıklarından yola çıkarak A3 senin için daha mantıklı ancak ikisi aynı sınıf araç değiller.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.