Şimdi Ara

AUDİ A3 şok üstüne şok bir kampanya daha! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
24.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VVVertigo

yazılanların hepsine tamam derim de; güvenlik konusunda ncap testlerinin verilerini dahi marka uğruna dikkate almamak doğru olmaz. güvenlik dediğimiz şeyler bizim kalite algışarımızdan çooook farklı parametrelerle ölçülüyor.

bu testler belirli standartlarda yapılıyor. eğer ki a3 4 yıldız aldıysa ve i30 5 yıldız aldıysa açıkça i30 a3 ten daha gü-ven-li-dir.... bunun ,yok kaportaydı ,yok dasbordtaki yumuşaklıktı, boya kalitesiydi, sesiydi, şuydu buydu gibi kalite algılarından bağımsız birşey olduğunu forum ahalisi olarak kabullenmek zorundayız... sonrasında gülünç durumlara düşebiliriz...

buna ben de katilmiyorum..

hafizam yaniltiyor olabilir ama ya mercedes c serisi veya renault megane idi arac; 4 yildiz aliyor euro ncap'ten.. yolcu tarafina emniyet kemeri takilmadiginda öten sensorlerden takiyorlar, gerekli puana ulasip 5 yildizli oluyor..

carpisma aninda hicbir etkisi olmayan guvenlik onlemi 4 ile 5 yildiz arasindaki farki belirliyor iste.. dolayisiyla komik duruma dusme gibi bir durum yok kimse icin.. ben i30'da olacagima 4 yildizli e60'ta olmayi tercih ederim..

• @donnaiolo: genel anlamda konuşursak 5 yıldızlı araba dört yıldızlıdan daha güvenlidir demek yanlış mıdır? kesinlikle hayır. tabi ölçüt ncap kriterleri ise. mesela esp standart olmayan bir golf 5 yıldız alabilir mi tartışılır. ( golf kullanıcısıyım). aktif güvenlik önlemlerinin en başında gelen özelliklerden birisi eksik çünkü.

diğer bir mevzu ise bu ncap testlerinin ayrıntılarına bakmakta geçiyor. test sonuçları detaylı yorumlarıyla veriliyor.

o zaman kıyaslamada tek kriteri çarpışma testlerinde araç sürücü ve yolcularının değerlendirildiği, kabin durumunun değerlendirildiği teste göre yapmak gerekir. eğer bu durumda bahsettiğimiz i30 a3 ten yüksek puan almış ise ki az sonra bakacağım bunun anlamı nedir???

çekinmeden söylyebilmek gerekir eğer dediğim gibiyse i30 a3 ten daha güvenldir!!

az sonra bakacağım , doğru bilgileri paylaşmak gerekir...

edit: 1 ay öncesine kadar polo bluemotion kullanıyordum. 5 yıldızlı olduğu reklam edilirdi. lakin bir baktım benim kullandığım polo ile çarpışma testlerinde kullanılan polo farklı. teste giren poloda esp( bm da da vardı), yan ve perde hava yastıkları standarttı. şimdi ben nasıl kullandığım polo 5 yıldızlı diyebilirdim ki???? teste giren polonun yan çarpışma testinde, mankenin kafası perde hava yastığına çarparken mazallah olası bir durumda bizim polodakinin kafası yan camı patlatacak

edit2:

http://www.euroncap.com/tests/audi_a3_2003/176.aspx

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx

testler yukarıdaki linklerde mevcut. teste giren a3 2003 modelmiş. i30 ise 2007 model. testlerden yetişkin korumada i30 birkaç tık öndeyken çocuk korumada bir tık geride kalmış:)

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2008/331.aspx

bu linkte de i30 2008 model teste girmiş ve a3 ten daha gü-ven-li puanlamalara bakabilirsiniz. o yüzden kalite algılarımızla güvenlik kriterleri birbirine paralel gidecek diye birşey yok.
    nitekim objektif sonuçlar ortada...

fazlaca detaylara bakamıyorum şimdi ipad forumlarıyla ilgilenmek icab eder:)

saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VVVertigo -- 10 Mayıs 2012; 15:57:42 >

• durdukça inceleme gereksinimi doğuyor:)

şimdi de golfe baktım. 2009 ve sonrası testlerde daha bir değişik kriterler kullanılmış gibi.

esp 3 puan olarak değerlendrilmiş. alman hansın 1.4 85 ps lik trendline golfünde mevcutmuş( bkz: euroncap: http://www.euroncap.com/results/vw/golf/2009/354.aspx ) bizimkilerde yok!( manuel şanzımanlı olanlarda)

çok ta iyi puanlar almış maşallah. inşallah kimseler ihtiyaç hissetmez ama olması gerekir...

bakmışken bir de kia ceed e bakayım dedim. maşallah. eğer güvenlik donanaımı standart ise şu anda en güvenli small family car budur....

buyrun teste;

http://www.euroncap.com/tests/kia_cee'd_2007/297.aspx

bunu kabul etmek gerekir, güvenmek gerekir, objektif kriterlerdir bunlar...

herkese iyi forumlar...

• O değil de ben İstanbul trafiğinde hiç yeni i30'a rastlamadım henüz.
    Diğer yandan esp si perde hava yastığı olan bir A3'ün güvensiz çıkması pek olası değil ama 2 hava yastıklı Polo'nun güvenli çıkması da pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

O değil de ben İstanbul trafiğinde hiç yeni i30'a rastlamadım henüz.
    Diğer yandan esp si perde hava yastığı olan bir A3'ün güvensiz çıkması pek olası değil ama 2 hava yastıklı Polo'nun güvenli çıkması da pek mümkün değil.

o biraz algıda seçicilikten kaynaklanan bir durum, i30 yanınızdan geçse farketmeyebilirsiniz. objektif sonuçlar diyor ki i30 a3 ten daha güvenlidir. ayrıntılar ncap tetst linklerinde var. kabul etmek gerekir. yaklaşık 1.5 kat daha pahalı olmasına rağmen a3 i30 dan daha güvensiz(liksiz).... çok net bir durum . kabul etmek icabeder. temennim odur ki ne bir i30 yolcusu ne de bir a3 yolcusu bu durumu bizzat test etmek zorunda kalmaz....

herkese keyifli forumlar dilerim...
  • bu sıralar fiiyat alan var mı peki???
  • hepinize tşk verdiğiniz önemli bilgiler için size bir soru daha sormak istiyorum a3 lerde sonradan sunroof yada cam tavan yaptıralabiliyormu oluyorsa bildiğiniz yaptıran varmı sağlıklı oluyomuudur acaba..
  • hepinize tşk verdiğiniz önemli bilgiler için size bir soru daha sormak istiyorum a3 lerde sonradan sunroof yada cam tavan yaptıralabiliyormu oluyorsa bildiğiniz yaptıran varmı sağlıklı oluyomuudur acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedakt

hepinize tşk verdiğiniz önemli bilgiler için size bir soru daha sormak istiyorum a3 lerde sonradan sunroof yada cam tavan yaptıralabiliyormu oluyorsa bildiğiniz yaptıran varmı sağlıklı oluyomuudur acaba..

sonradan sanruf yada cam tavan takılabildiğini duymuştum. ancak çok güvenli olmadığını ses yaptığını yada su akıttığını söylüyorlardı.
    bence özellikle bu tür aksamların orjinali her zaman iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedakt

hepinize tşk verdiğiniz önemli bilgiler için size bir soru daha sormak istiyorum a3 lerde sonradan sunroof yada cam tavan yaptıralabiliyormu oluyorsa bildiğiniz yaptıran varmı sağlıklı oluyomuudur acaba..

A3'lerde sonradan sunroof veya cam tavan yaptırılmaz. Sunroof ve Cam tavan araçlar fabrika çıkışıdır. Sanayi de yapılacak bir iş değildir bu.
    Kullanılan malzemeleri ve Güvenlik testleri buna göredir.
  • arkadaşlar şuan a3 1.6 dizel otomatik ful model( xenon, conrol cruise, blutoth vs) bir aracın indirimli fiyatı nedir.
    normal fiyatı nedir
    bayilerde hala bu arabalardan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Ben şuna anlam veremiyorum, bu arabalar yeni çıktığında bu araba için fiyat vermelerini istiyosun 65000TL diyelim 60000 olmaz mı diyosun, abi size ciddi sölüyorum benim zaten bu arabadan kazandığım 2000TL onu size indirim yaparsam ne kazanıcam diyor. Bunun adı sahtekarlık değilde nedir ? BU adamlar bu arabayı bu fiayata satıncada demekki kar elde ediyorlar!

Adamlari savunmak icin soylemiyorum ama bu fiyata satabiliyor olmalari bu fiyata kar ettikleri anlamina gelmez. Misal kiyafet magazalari donem sonu geldiginde ellerinde kalan mallari cok dusuk fiyatlara satarlar neticede elinde kalacagina zararina da olsa satmak elinde kalmasindan iyidir.
  • a3 fiyatlarını iyicene düşürüyolar,alınabilitesi artıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokay53

bu sıralar fiiyat alan var mı peki???

?? özellikle tdi stronic ambition için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündoğdu

quote:

Arkadaşım 2 hafta önce Tdi stronic Ambition Sportback'i 72.000 Tl'ye teslim aldı
  • eşimde a4 var otomatik suunrooflu iç orjinal deri döşeme geri park sensörü vs mevcut çok raahat bir araç okadar temiz kullanılmışki içi dışı süper ve bi okadarda düşeş bir fiyata aldı geçen sene 47 ye aldı 2007 model şuan onu kullanıyorum bende aslında ona alıştığımdan içi aynı olsun özellliklieri aynı olsun diyorum,dışı beyaz olsun diyorum tabi ama yok ikinci elde a3 bakıyorum ama yok ya özellikleri uygun deil ya fiyat uçuk ya km yüksek ne bilim bende 50 civarı bir bütçeyle böyle bir a3 araç bulsam hemen alıcam ama beyaz olmasını istiyorum a4 bi baktım sahibindende ama oda yok o fiyata.
  • yok daha neler... i30 u audi ile bile kıyasladılar ya...
  • arkadaşlar hangi akılla hyundaı i30 ile audı kıyaslanır anlamam ki....
  • son kampanyada dediğin fiyata sıfır manuel 1.6 5kapı alabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness_ec

quote:

Orijinalden alıntı: Gündoğdu

quote:

Arkadaşım 2 hafta önce Tdi stronic Ambition Sportback'i 72.000 Tl'ye teslim aldı

teşekkürler arkadaşınızın aracı hayırlı olsun...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.