Şimdi Ara

Audi A3 Sportback mi BMW 1.16d mi Arkadaslar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
21.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de AMG Mercedes A180 bakmanizda fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinize sineni alın bmw alıp acaba mı demektense ilk görüşte beğendiğinizi seçin bence sonuçta arabayı içeriden göreceksiniz hep arasında sürüş olarak da uçurum fark yoktur
  • Bu kriterlerde sadece şanzıman için bile BMW tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal sartlarda a3 ama sartlar esit degil, dolayisiyla bmw secilir burda

• quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Arkadan itişli, ZF şanzımanlı, gerçek Premium BMW 116d varken, süslü Golf A3'ün yüzüne bakmazdım yerinizde olsam.

Bitiyorum şu suslu vosvos laflariniza

Dunya medyasini tek kalemde siliyorsunuz ya, arkadan bir mehter marsi giriyor, tum dunyanin uzerjnde bayragimiz dalgalaniyor adeta.

Almanlar'da "turken bmw" diye bir tabir vardir, gerisini ne siz sorun ne onlar soylesin. İyi aksamlar.

• 2 aracıda sürün zaten BMW diyeceksiniz Test etmeden almayın en azından.

Arkasının darlığı dışında bana göre a3 ten çok daha üstün bir araç 1 serisi. Motorun atikliği, zf şanzımanla uyumu, sessizliği(dizellere göre), performansı, dizel olmasına rağmen dolu dolu devirlenmesi, dengesi, yakıt tüketimi, yol tutuşu, frenleri, led farları müthiş.Makyajlşa beraber yalıtımda çok iyi seviyelere geldi 1,3,5 serilerinde makyajsızlara göre. Konfor konusunda da bence a3 ten daha konforlu.Sırf arka süspansiyon sistemi komple a3 ün torsiyonlu süspansiyon sistemini yutar

Sadece zf şanzuman için bmw alınır o derece yani. Arkadan itiş, 50-50 dağılım, zf şanzuman bana göre tercih sebebi mesela.

Ayrıca donanım paketleride önemli.A3 design ya da sport donanım haricindeki koltuklar çok kalitesiz. Bmw de de çok kaliteli sayılmaz alt donanımdakiler.Fakat audiden daha kaliteli bence.

Tabi kişisel zevkler devreye girerse ona diyecek birşey yok.

Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 6 Mart 2017; 12:0:17 >

• iki araç arasında Bmw derim ama audi ye süslü vw diyenler audi yi tanımamış heralde.

Tanıması için bir gün de olsa audi araç kiralamasını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

2 aracıda sürün zaten BMW diyeceksiniz Test etmeden almayın en azından.

Arkasının darlığı dışında bana göre a3 ten çok daha üstün bir araç 1 serisi. Motorun atikliği, zf şanzımanla uyumu, sessizliği(dizellere göre), performansı, dizel olmasına rağmen dolu dolu devirlenmesi, dengesi, yakıt tüketimi, yol tutuşu, frenleri, led farları müthiş.Makyajlşa beraber yalıtımda çok iyi seviyelere geldi 1,3,5 serilerinde makyajsızlara göre. Konfor konusunda da bence a3 ten daha konforlu.Sırf arka süspansiyon sistemi komple a3 ün torsiyonlu süspansiyon sistemini yutar

Sadece zf şanzuman için bmw alınır o derece yani. Arkadan itiş, 50-50 dağılım, zf şanzuman bana göre tercih sebebi mesela.

Ayrıca donanım paketleride önemli.A3 design ya da sport donanım haricindeki koltuklar çok kalitesiz. Bmw de de çok kaliteli sayılmaz alt donanımdakiler.Fakat audiden daha kaliteli bence.

Şimdiden hayırlı olsun.

1.16 d mi yiksa 1.18 mi desem hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

2 aracıda sürün zaten BMW diyeceksiniz Test etmeden almayın en azından.

Şimdiden hayırlı olsun.

1.16 d mi yiksa 1.18 mi desem hocam?

Yıllık 15 binden az km yapıyorsanız 116d yeride daha dolu 118i yi tercih ederim.Sürüş zevkini 2 ye katlıyorsunuz benzinli 1 serisinde.

Burada hesaplar devreye giriyor.Yıllık 25 bin ve üstü civarı km yapacaksanız dizel almak daha mantıklı

• Bende 2015 kasımda a3 sportback 1.6 dizel ambiente almıştım senin gibi iki araç arasında kalmıştım konfor ve iç ferahlık açısından Audi çok daha güzel geldi bmw 1 arkası dar ve iç kalitesi audi a3 e göre vasat geldi ve Audi aldım şu an itibariyle sıkıntım yok gayet keyifli ve konforlu araç ama dedikleri gibi şanzıman ilerde sıkıntı yaratırmı bilemem bu riskin farkında olarak aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikoss

Bende 2015 kasımda a3 sportback 1.6 dizel ambiente almıştım senin gibi iki araç arasında kalmıştım konfor ve iç ferahlık açısından Audi çok daha güzel geldi bmw 1 arkası dar ve iç kalitesi audi a3 e göre vasat geldi ve Audi aldım şu an itibariyle sıkıntım yok gayet keyifli ve konforlu araç ama dedikleri gibi şanzıman ilerde sıkıntı yaratırmı bilemem bu riskin farkında olarak aldım

Arafinizin pozitif ve negatif yonleri nelerdir hocam?

• Genel olarak bmw daha kalitelidir. Otomobillerden az cok anlayan biri ikisini de kullaninca farki anlar.

Audi a3 daha sessiz, daha ferah, daha bir konfora yoneliktir. Malzeme kalitesi 1 serisinden bir tik daha iyidir. Aile icin daha tercih edilesidir.

Bmwnin surus konusundaki farkindan bahsetmeye gerek yok. Bu sadece arkadan itis olmasiyla alakali degildir.

Aacin gorunmeyen kisimlarda bmw kalitesi ortaya cikar. Sasi, suspansiyon kalitesi, gaz tepkileri vs. Bu farklari direksiyonda cok rahat farkedersiniz. iki araci lifte kaldirip altina baktiginizda, birinde hemen hemen bir leonla, golfle ayni sasi gorurken, digerinde suspansiyonundan, yuruyen aksamdaki baglanti noktalarina kadar bir f30 3 serisi gorursunuz. Audi a3 daha kaliteli diyenler, sadece ic kabindeki plastikleri gorenlerdir. Test surusune cikin farki direksiyonda gorun bence.

• 1.6 TDI A3 Sportback Ambiente Stronic şanzımanlı bir araç sahibi olarak ben A3 derim. Zira BMW 1.16'nın arkası ve bagajı ciddi anlamda dar gözüktü gözüme.
    Not: Litre veya hacim ölçüsü vs. yapmadım veya araştırmadım. Sadece ikisini de görerek yaptığım bir yorum bu.
  • Sorunuzun tam cevabı değil ama burada güzel bir inceleme var.

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

1.0 litre motor ile ilgili kullananlar yetersiz vs gibi yorumlar yapmıştı zamanında.Genel olarak A3, 1 serisine çok rahatlıkla tercih edilir.

Ancak bu karşılaştırmada 1 serisi motor ve şanzıman olarak öne çıkıyor.O motor ile A3 pekte cazip gelmiyor bana.

1.0 motoru savunmak gibi olmasin ama ona cekmez diyenlerin kullanidigi araclar ya benzinli yada turbo dizel yanlis hatirlamiyorsam bu motor 200 nm tork sunuyordu.Cogu 1.6 atmosferik motorda bile bu kadar tork yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

1.0 litre motor ile ilgili kullananlar yetersiz vs gibi yorumlar yapmıştı zamanında.Genel olarak A3, 1 serisine çok rahatlıkla tercih edilir.

Ancak bu karşılaştırmada 1 serisi motor ve şanzıman olarak öne çıkıyor.O motor ile A3 pekte cazip gelmiyor bana.

1.0 motoru savunmak gibi olmasin ama ona cekmez diyenlerin kullanidigi araclar ya benzinli yada turbo dizel yanlis hatirlamiyorsam bu motor 200 nm tork sunuyordu.Cogu 1.6 atmosferik motorda bile bu kadar tork yok.

Ben zaten aracı kullandım hocam.Normal hizlara kadar yani 100 civarına kadar herhangi bir problem görmedim.Sehir içinde bir hayli iyi bir motor olarak gozlemledim.Ancak araç ile yüksek hizlara cikipta , hayal kırıklığı yaşayanlar olmuş.Ozellikle 120 den itibaren gitmeme durumundan bahsedenler vardı ki bu araç ve bagaj doluyken yeterli performansı veremeyeceği anlamına geliyor.Ben 2 kişi kullandım arabayı ve düşük hızlarda sorun görmedim.

Elbette motor herhangi bir koşulda çok kötü olmayacaktır ancak buradaki kilit nokta fiyatına oranla gerekeni verip verememesi meselesi olur.Bu yüzden bu karşılaştırmada 1 serisi daha cazip görünüyor.En azından hem dizel hem ZF şanzıman mevcut.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Nisan 2021; 18:22:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Arkadan itişli, ZF şanzımanlı, gerçek Premium BMW 116d varken, süslü Golf A3'ün yüzüne bakmazdım yerinizde olsam.

Ikisinin de seveni, bayılanı var. 1 serisi de arkadan böbrekli polo, yandan pabuç.

• 2 aracıda kullanmış ve mevcut 1.18i sahibi olarak bence Audi daha kaliteli ve sürüşü daha güzel. Ben olsam Audi alırdım. Neden 1.18i aldınız diye sorarsanız 0 faiz kampanyasından faydalandığım için aldım. Ama tercihim audiden yanadır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.