Şimdi Ara

Audi a4 1.6 2004 LPG ile Giderken Benzin Bitip İstop Etme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da yazdığım gibi audi a4 1.6 2004 model araca sahibim. Aracın 2004'Ten beri ilk kullanıcısıyız. Aşırı yakmasından ve benzin fiyatlarından dolayı LPG kullanımına geçtik 1 sene önce(ATİKER). Sorunlar şöyle;

* LPG de giderken benzin bitmesi ilk başlarda sorun olduğunu düşündüğümde araştırıp sorduğumda, yol bilgisayarının bu şekilde algıladığını ilk çalışmada lpgye geçerken benzin harcayacağını sonrasında benzin harcamadığı yönünde bilgiler edindim. Fakat;

* Henüz 2 gün önce, araç normal lpgye geçişini yaptı ve yolda giderken birden istop etti. Çalıştırmayı denediğimde çalışmadı ve lpg tuşuna basarak çalıştırdım. Ardından daha önceleri de yaşadığımda tecrübe edindiğim üzere araca benzin aldım ve normal şekilde çalışmasına devam ettim. Ayrıca;

Benzinin olduğunu düşünerekten yol bilgisayarının da bizi yanılttığını düşünerekten araca sık sık benzin almadığımızdan yine aynı şekilde lpg de giderken benzini bittiğinde, araç gaz yememeye, teklemeye ve tökezlemeye başlıyordu. Bu durumda hemen benzin alıp devam ediyorduk. Fakat dediğim gibi en son istop olayını hiç yaşamamıştık.

Daha öncesinde tekleme sorunu yüzünden LPG ustasına götürdüğümüzde cihaza taktı ve yakıt değerlerini kontrol etti. Benzinden harcamadığını ve ikisini aynı anda harcayamayacağını söylemişti. Yani ustaya da götürdük bağladığı cihazda normal değerler göstermekte idi.

Aracın normal bakımlarında da herhangi bir delik vesayre görünmemekte.
    Sizden ricam tecrübelerinizi benimle paylaşmanız. Yoksa satıp dizel bir araca merhaba demek zorunda kalacağım.

Herkese şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• Herşeye yorumunuz var birtek buna mı yok :)

• Chevrolet cruze var bende de sorunun aynısı ama tersini yaşadım ben de yolda giderken gaz bitti benzine geçerken trafiğin ortasında lap diye motor durdu ama bi kere oldu ondan beridir aracı gazsız bırakmam sanayiye falan da gitmek nasip olmadı bi türlü bende de

• Bu LPGlerden çektiğimiz nedir anlamadım gitti. Acaba markadan dolayı mı diye düşünmeye başlıyorum açıkcası.

• Güncell

• bunun çok konuşulacak bir yanı yok, sistemde bir hata var, lpg den çalışan araç benzini azalıyor gösterse de tamamen bitti göstermez, lpg den çalışan araç benzin de yakmaz

ha yine de işi garantiye almak adına yarım depo civarı benzin alın ve hep gazda kullanın, araç yine aynı problemi yaparsa lpg yi taktırdığınız yere bastırın başka bir açıklaması yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.