Şimdi Ara

Audi A4 B7 Kasa 1.8T Multitronic'i nasıl bilirsiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şartlarımı biraz zorlayıp 2006 model Audi B7 Kasa 1.8T Multitronic A4 almayı düşünüyorum.

Yaptığım kısa araştırmalarda eğer yanlış anlamadıysam B6 kasasında multitronic otomatik şanzımanda skandal oranlarda arıza problemi yaşanmış. Acaba bu kasada bu problem giderilmiş mi? Bu bağlamda tecrübelerinizi, veya duyduklarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Bir de bu araç hakkında genel yorum ve bildiğiniz + veya - leri yazarsanız çok sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden!

• 2005.5 2.0T CVT şanzumanlı F1 li multitronic var bende. Arabayı almadan önce manuelden başka araba aramadım 2 ay. Çünkü 15 senedir manuelciydim(Çok tehlikeli bi cümle oldu :)) CVT nin DSG şanzumandan geri kalır bi yanı yoktur bence. Belkide fazlası da olabilir bilmiyorum. Vites geçişi diye bir şey yok çünkü vites yok :D . 1800 devirde 0 dan 100 e kadar çıkabilirsiniz. Yokuş aşağı giderken 7. viteste 2000 devirde 120 civarı yaparken düz yolda 7. viteste 110-115 civarı yapıyor. Yokuş yukarı da aynı devirde aynı viteste 85-90 civarı yapıyor. Bu şunu gösteriyor Vites falan hikaye. Vites yok kayış var :D

Launch control bulunması, Vitesli arabayla aynı değerlerde yakıt tüketimi olması, 0-100 değerinin aynı olmasının yanında sport modda motorun en fazla güç ürettiği 5500-6100 arasında vites değiştirmesi, Drive modunda 1800 devirde kullanarak yakıt tasarrufuna gitmesi + bir özellik. Aklına takılan sorularda yardımcı olabilirim.
    Tek dezavantajı geri vitese taktığında dıt sesini duymak zorundasın yoksa şanzumana zarar verme ihtimalin var. O ses de vites takınca 2-3 saniyede çıkıyor. Her türlü olarak manuel vitese göre tercih ederim. Bir daha araba alacak olsam (Allah da kısmet ederse) ya CVT alırım ya da DSG alırım. Kullananın geri dönmesi zor.
    F1 viteste apayrı bir güzellik. En son yaşadığım deneyimi anlatayım. Memlekete gidiş yolunda kenarı uçurum olan bir dağı çıkıp iniyoruz. Normalde inerken viraj lı olan bu yolda manuel vitesi takarsın ama frene da basarsın sürekli. Aşağı inene kadar giden balatanın hesabı yok. f1 viteste hızına göre tık tık tık tık anında 5-6 vites düşürüp(devir müsaitse) araba çok yavaşlarsa da anında vitesi en üste yükseltebilirsin. Bu şekilde gittiğimde en son frensiz bir şekilde yokuş aşağı iniş yapabildim.

CVT sağlama benziyor iyi bir firma ise araba. Ama bilinemez yine de. Fiat palio idi galiba CVT de problem çıkmıştı bir arkadaşımda. Diğer bir akadaşında Jetta garantinin bittiği gün DSG si bozulmuş. (14.000 liracık mış). Yani olacaksa olur kaçamazsın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 19 Ağustos 2011; 23:35:15 >

• Bilgiler için teşekkkürler çok faydalı oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.