Şimdi Ara

AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.365
Cevap
13
Favori
134.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Echo91

Walla Altec Lansing VS3251 'in kitapçığına baktım 2 tane war birinde 40Hz ile 170Hz arası (Ingilizce Kitapçık) diğerinde 40 ie 120 arası (Turkçe Kitapçık) Şimdi Ingilizce kitapçığa göre tam ortası 130 oluo Türkçe kitapçığa göre 80 oluo 80 ile 130'un arası da 50 oluo (Gittikçe matematiksel bi hal almaya başladı farkındamısın bilmiorum ) büyükten başlayıp deneme yanılma yöntemiyle hangi Hz de daha iyi bass alabiliorum denicem

• quote:

Orjinalden alıntı: sonmeztolga

quote:

Orjinalden alıntı: Echo91

Walla Altec Lansing VS3251 'in kitapçığına baktım 2 tane war birinde 40Hz ile 170Hz arası (Ingilizce Kitapçık) diğerinde 40 ie 120 arası (Turkçe Kitapçık) Şimdi Ingilizce kitapçığa göre tam ortası 130 oluo Türkçe kitapçığa göre 80 oluo 80 ile 130'un arası da 50 oluo (Gittikçe matematiksel bi hal almaya başladı farkındamısın bilmiorum ) büyükten başlayıp deneme yanılma yöntemiyle hangi Hz de daha iyi bass alabiliorum denicem

50 ile 80'in arasını bulunca daha süper olcak şuan 80'deyim

• Bu modda neden game modu ve diğer modlar yok.Forumda bi anlatım daha varda orda resimde 2 mod seçeneği daha var.Başka bi mod mu kurmam gerekiyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cimbomluevrim

Bu modda neden game modu ve diğer modlar yok.Forumda bi anlatım daha varda orda resimde 2 mod seçeneği daha var.Başka bi mod mu kurmam gerekiyor?

bu mod da çalışmıyor... ama çalıştıran bir mod varmı bilmiyorum...
  • Live 24 7.1 kart digital olarak 5.1 veriyor mu ? Sitenin birinde gördüm sadece stereo digital olduğunu söylüyorlardı. Ve digital olarak anakartın chip'i ALC 889A mı daha iyi yoksa live 7.1 24 bit mi ?

yanılmıyorsam live kartı digital olarak kullanmak için microfon girişine kabloyu takmak yeterliymiş ve tabiki decoder doğru mu acaba ?

Bir kaç oyunda denedim ses kartı x-fi extreme audio olarak gözüküyor oyunda açılmayan ses menüleri açıldı ve aktif kullanılıyor, mod baya işe yarıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnigM@

Modu kurduktan sonra bass ayarlarınızı değiştirmeniz gerek çünkü program bassları kendiliğinden güçlendirio.Onun için ekolayzırdan bass bölümünü kısıp subwooferında levelini düşürmeniz gerekiyor.Ayrıca subwoofer mutlaka yerde olmalı.

arkadasım nasıl bir eq ayarı yapayım çünkü basslar çok kolay distorsiyona giriyor...sesi sona dayadığımda bass en kısık halinde bile woofer patlayacak gibi oluyor birde crossover frekansını kaç hz yapmalıyım?birde subwoofer 15 db yazan yeri işaretlemeli miyim bi resim atsan diorum?

• Öncelikle sana önerim crossoverı kapatman.Sonra ekolayzırı ya kapat yada aşağıda vereceğim resimdeki ki gibi yapman.Onun dışında master volume %80 de wave ayarıda %70 de olasunı.sub leveli an latın biraz üstünde tut.Ayrıca subwoofer nerde duruyor.Çünkü subwooferın konumuda bass sesleri etklimekte hatta ciddi bir şekilde.Ayrıca o menude en sondaki yerdeki ayarı da 96hz-24bit yapman.

Kullandığın playerda da ekolayzır ayarın kapalı olsun sadece ses kartınınkini kullan kullanacaksan.

AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ

edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 12 Eylül 2008; 13:50:20 >

• arkadasım senin creativenin kendi driveri ve ben x-fi audio moduyla kullanıyorum
  • Yok bnde x-fi mod ile kullanıyorum.Şu anda ben eko ayarı kullanmıyorum daha önce kullandığım eko eski driverdaydı.Onun resmi vardı sadece ekolayzır ayarı yapmak istiyorsan bu şekilde kullan die resmi verdim.
  • ne yazık ki ses kartımın kendi driverine dönecem bassın böğürmesi çok canımı sıktı...yanlız crystal özelliğinden yoksun kalacam tek sıkıntım bu..tizleri süper yaptı bu mod..ama bass'lar için aynısını sölüyemiyorum..bassları yüksek seste boğuyor bu bir gerçek..
  • dediklerimi yapamana rağmen bozuyor mu hala basslları.Nası iş anlmadım??bassları kısmana rağmen boğması.
  • quote:

dediklerimi yapamana rağmen bozuyor mu hala basslları.Nası iş anlmadım??bassları kısmana rağmen boğması.

valla denemediğim yöntem kalmadı gene basslar böğürüyor..fena bir şekilde.sesi yarıya kadar getirdiğimde gayet normal ondan sonra basslar fena distorsiyona giriyor...kendi driverini kuracam..olmasa tek seçenek z5500...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheMatador2

quote:

dediklerimi yapamana rağmen bozuyor mu hala basslları.Nası iş anlmadım??bassları kısmana rağmen boğması.

valla denemediğim yöntem kalmadı gene basslar böğürüyor..fena bir şekilde.sesi yarıya kadar getirdiğimde gayet normal ondan sonra basslar fena distorsiyona giriyor...kendi driverini kuracam..olmasa tek seçenek z5500...

bende x-540 kullanıyorum... ama sesi yarıdan fazla açmış olmama ragmen basslarda herangi bir problem yok!!!
  • Bence subın yerini değiştir.Subwoofer şu anda nerde duryor.Eğer resim koyma imkanın varsa koyar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonmeztolga

quote:

Orjinalden alıntı: TheMatador2

quote:

bende x-540 kullanıyorum... ama sesi yarıdan fazla açmış olmama ragmen basslarda herangi bir problem yok!!!

bassı açıyor musun yoksa en kısık halinde mi ??

• Subın yeri gayet güzel.Mümkünse altına ufak bi halıfleks parçası gibi bi kalın bişey koyarsan daha iyi olur.Onun dışında sana daha önce verdiğim ayarları kullanmana rağmen uğultu olduğunu söylemiştin.Acaba bu uğultu her müzikde mi yapıyor yoksa başka müziklerde de yapıyor mu.?Ayrıca hem ses kartı programının ayarlarını hemde kullandığın diğer ayarları yazarsan buraya bi sonuca varmaya çalışalım.(sub level-ekolayzır-kullandığın player v.b)
  • eq kapalı....crossover frekansı kapalı..valla bazı müziklerde bu bass böğürüyor desem daha doğru olur..350 kpss şarkıda çok feci boğuyor..ayarlar gayet doğal.halıfleks koydum wooferin altına sen dediğin için..kısık seste tatlı ve derin bass alabiliyorum burda bisorun yok..ama yüksek seste bass feci böğürüyor..bende yüksek seste dinlemek için aldım seti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMatador2 -- 15 Eylül 2008; 15:13:50 >
  • sub leveli de kıstım diyorsun.Herşeyi denedim diyorsun.Bi de ince ayar olarak 96hz 24 biti ve master volume %80 wave %75 de olsun yapmadıysan.Eğer setten hala memnun değilsen ve yüksek seste daha kaliteli bass ve yüksek ses istiyorsan başka setlere yönelmen gerek.Bazılarına göre senin aldığın performans kaliteli olabilir ama belliki seni tatmin etmiyor.imkanın varsa başka bir sete yönelmen yada çok yüksek dinelememek.
  • z5500 alacagım en kısa zamanda ne yazık ki x540 beni memnun edemedi...geriye tek seçenek z5500
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.