Şimdi Ara

Audioengine D1 Aldım İnceleme ve Bazı Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır istediğim sese ulaşamayıp, sonunda Audioengine D1 DAC almaya karar verdim. Normalde Realtek HD Audio ses kartlı laptop kullanıyorum, üstüne Creative SB Play, ardından Asus Xonar U3 usb ses kartlarını denedim. Creative sert ses karakteriyle ve detay eksikliğiyle, Asus Xonar U3 ise yapay sesi ve bir yığın EQ ayarına, DSP efektine rağmen bir türlü dengeli sesi yakalayamamasıyla ve uğraştırmasıyla beni hayal kırıklığına uğrattı. Ayrıca Asus ta "s" ler aşırı şekilde patlıyor, tizleri kısarsanız bu sefer ses boğuluyor.

Kulaklığım

Artık biraz paraya kıyarak arkadaşıma yurtdışından Audioengine D1 getirttim. Fiyat olarak 380 tl ye mal oldu. Gelelim sesine; ses genel olarak ayar gerektirmeyen dengeli doğal bir ses. Kulaklığım hep aynıydı AKG K619. Detayları gerçekten iyi durumda, "S" patlamaları yok. Baslar detaylı ancak gümbür gümbür değil. Yani kart dengeli ses isteyenler için ideal. Beğenmediğim kısmı ise biraz sert tarafında sesi olması. Yorumlarında sesin yormadığı söylense de bence yumuşacık bir sesi yok. Ama bu bir avantaj olarak düşünülebilir, sonuçta gerçek hayattaki sesler sadece yumuşak kulak yormayan seslerden oluşmuyor.

Audioengine D1 DAC

Gelelim büyük soruna: USB portundan bağlanan bu kart nedense çıtırdama, arada çat çut sesler ve çok zorlarsanız yüksek bir beyaz ses ve hışırdama eşliğinde müziğin içine ediyor. Akşam kulaklığı fırlatmak zorunda kaldım, o derece yüksek bir ses. İnternette benzer sorunlardan bahsedilmiş hep ama çözüm bulamadım. Bilgisi olan deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 16 Aralık 2014; 10:34:44 >

• Bu DAC'ı başka bir bilgisayara bağlayıp deneyin, onda da aynı hışırtı vb. olacak mı bakalım.

Spdif girişi de varmış, bilgisayarda bu tür bir çıkış varsa onu da deneyin.

Üretici bu dökümanda bazı çözümler de önermiş:http://audioenginefiles.com/pdfs/Whitepaper.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 16 Aralık 2014; 11:09:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dustdevil D kullanıcısına yanıt
    Başka bilgisayarla deneme imkanım henüz yok, ilk fırsatta deneyeceğim. Spdif çıkışım yok.
    Kulaklık için önde jackı var ama ben hoparlörü de buradan bağladım, şimdi ise özellikle derin baslar yok gibi. Kulaklık girişinden bağlamam ile alakası var mıdır bunun? Normalde hoparlör için arkada RCA bağlantıları var.
  • Hoparlör dediğiniz amfili bir hoparlör mü? Eğer öyle ise basa tize çok çok etki edecek bir fark olmaz ama line-out çıkışına bağlarsanız daha iyi olur.

• dustdevil D kullanıcısına yanıt
    Evet aktif tip 2.0 hoparlörler. Daha önce başka kaynaklardan çok daha derin bass sesler almıştım bu hoparlörlerle, şimdi o sesleri alamıyorum bu DAC ile. Akşam RCA kablo alıp onlarla deneyeceğim bakalım.

*edit: Hatta şu an denedim, onboard Realtek ten bile daha zayıf basslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 17 Aralık 2014; 16:12:58 >
  • Normalde herhangi bir DAC'ın bass frekansını radikal şekilde azaltması gibi bir durum olmaz, başka bir şey (ayar, software vb.) vardır mutlaka. Ses seviyesinin aynı olduğuna ve arada başka bir ayar olmadığına emin olun. Kulaklıkta da aynı farklar var mı?

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle dacların belirli bir yanma süreleri var o süreyi tamamladığında ses daha oturaklı oluyor ayrıca içinden çıkan usb kablolar pek iyi olmuyor harici olarak usb kablo alabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu kadar para harcamışken ben de usb kabloyu değiştirmenizi önerecem mavi hifi diye bir firma markanın tr distiribütörü. görüşürseniz yerdımcı olacaklardır.
    ben de bütçe ayarlayıp a.e a5+ ve d1 + usb kablo almak niyetindeyim
  • USB kablosu aslında kaliteli duruyor, double laminated yazıyor açıklamasında. Sanırım sorun burn-in süresinde, şu an sesler daha yumuşadı gibi. Bass konusu kulaklıkta sıkıntı yok ancak galiba benim hoparlörler derin bassları kaldıramıyor, o yüzden tırtlamaya başladı çünkü kulaklıkta gayet derin basslar geliyor (30-40hz civarı).
  • arkadaşlar windowsun genelinde çalışan iyi bir ekolayzır var mı? bu kartın kendi yazılımı yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

arkadaşlar windowsun genelinde çalışan iyi bir ekolayzır var mı? bu kartın kendi yazılımı yok malesef.

https://forum.donanimhaber.com/equalizer-apo-parametric-studyo-tipi-equalizer-kullanimi--97822232
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim ben bunu sonradan keşfetmiştim bayadır kullanıyorum mükemmel bir eq

Dac ı da değiştirdim, şu anda m2tech kullanıyorum tam 10 numara olmasa da en memnun olduğum dac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 28 Aralık 2016; 22:31:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.