Şimdi Ara

AURİS (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.253
Cevap
1
Favori
96.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de 1200 km civarında 100 bakımını yaptırdım. Fabrika çıkşı sonrası güvenlik anlamında genel kontrol yapılıyor. Sorun yok araçlarda maşallah ama psikolojik anlamda insan rahatlıyor en azından ve aklından silmiş oluyorsun 100 bakım olayını. Bu anlamda yaptırmakta fayda var.Sanıyorum senin arabana da imrenerek bakıyorlar yaşadığın yerde
  • Selam,

Bizim Auris, Avustralya'da Yeni Corolla HB diye satılıyor. İşte linki:
    http://www.toyota.com.au/corolla
  • sayın arkadaşlar ben bu aracı kısmetse birkaç ay sonra almak istiyorum yalnız benzinli mi alsam yoksa dizel mi alsam karar verebilmiş değilim. yılda 15-20 bin km yapan biri için 4 bin ytl fazla verip dizel almak akıl karımıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: leothesaint

sayın arkadaşlar ben bu aracı kısmetse birkaç ay sonra almak istiyorum yalnız benzinli mi alsam yoksa dizel mi alsam karar verebilmiş değilim. yılda 15-20 bin km yapan biri için 4 bin ytl fazla verip dizel almak akıl karımıdır?

valla benzin boyle artmaya devam ederse ve sende yilda bu kadar km yapacagim diyorsan kesinlikle dizel al..benim aurisim benzinli 2500 km yaklastim..
    sehir icinde su anda 8.0 lt yakiyor..almadan once o gunku benzin fiyatindan hesap etmistim dizel mi alayim benzinli mi diye; dizel icin fazladan odeyecegim parayi 2-2.5 yilda amorti ediyordum...
  • Dizel al arkadaşım. Benzinli araca binmek artık çok zorlaştı. Ben benzinli aldım ama çok para gidiyor. Araç yeni olduğu için şu an yediği benzin gözüme batmıyor ama bir süre sonra çok zoruma gideceğini hissediyorum. Şehir içi 8.0-8.5 arası yakıyor. Araçta haklı tabi yakacakki gitsin.
  • quote:

sayın arkadaşlar ben bu aracı kısmetse birkaç ay sonra almak istiyorum yalnız benzinli mi alsam yoksa dizel mi alsam karar verebilmiş değilim. yılda 15-20 bin km yapan biri için 4 bin ytl fazla verip dizel almak akıl karımıdır?

arabaya verdiğin parayı bir süre sonra unutuyorsun. ama her benzin almaya gidişinde kendini kötü hissedersin. imkanın varsa dizel
  • Bende dizel olmasına rağmen ortlama tüketim 7 lt civarında. Benzinli için 8 lt iyi bir değer bence.

quote:

Orjinalden alıntı: 1drader

quote:

arabaya verdiğin parayı bir süre sonra unutuyorsun. ama her benzin almaya gidişinde kendini kötü hissedersin. imkanın varsa dizel

• Benim benzinli elegant. Neden dersen yılda ortalama 7.000 km yol yapıyorum. 2. cisi dizel bakımlarının daha pahalı olması ve sessiz çalışmasının ise bir süre sonra yerini daha fazla gürültüye bırakması.ayrıca mazotların temiz olup olmadığı konusunda emin olamamam ki toyota uzun yıllar bu yüzden dizel motora soğuk baktı toyota. dizelin artıları da yok değil. İktisatlı ve km de benzinliye karşın daha az litre yakıyor.En son ne zaman mazot koyduğunu dahi unutabilirsin. Artıları eksileri değerlendirip karar vermek sana ait.
  • asıl soru benim dizel motorlu araca verdiğim 4 bit ytl lik fazladan parayı yılda 15 bin km yaparak kaç yılda amorti edebileceğimdir.sonuçtan benzin ile euro dizel arasında 0.43 ytl fark var her iki motor arasında fabrika verilerine göre şehir dışı dizel 4.5 benzinli 5.9 tüketiyor. bir hesap yaptığımda ben ancak 4-5 yıl gibi bir süre zarfında dizel motora vermiş olduğum parayı amorti edebiliyorum bu da 50-60 bin km den sonra.ben 60 bin km yi 4 senede yaparım diye düşünüyorum çok fazla araba kullanan biri değilim. durum böyleyken benim dizel motora vereceğim 4 bin ytl para gereksiz diye düşünüyorum. sizin yorumlarınızı da almak isterim.
  • quote:

asıl soru benim dizel motorlu araca verdiğim 4 bit ytl lik fazladan parayı yılda 15 bin km yaparak kaç yılda amorti edebileceğimdir.sonuçtan benzin ile euro dizel arasında 0.43 ytl fark var her iki motor arasında fabrika verilerine göre şehir dışı dizel 4.5 benzinli 5.9 tüketiyor. bir hesap yaptığımda ben ancak 4-5 yıl gibi bir süre zarfında dizel motora vermiş olduğum parayı amorti edebiliyorum bu da 50-60 bin km den sonra.ben 60 bin km yi 4 senede yaparım diye düşünüyorum çok fazla araba kullanan biri değilim. durum böyleyken benim dizel motora vereceğim 4 bin ytl para gereksiz diye düşünüyorum. sizin yorumlarınızı da almak isterim.

Ben şahsen dizel alırken, "bana 4-5 bin fazla vermek batmaz ama zırt pırt benzinliğe girip fazla para ödemek batar" diye düşünmüştüm. Şimdi iyiki de öyle düşünmüşüm diyorum. Biryere gideceğim zaman benzin yakar mı para gidermi düşünmüyorum bile. Büyük ihtimalle benzinli ile şu anda çok daha az km yapmış olurdum. Tabi kişisel tercih meselesi ama ben pişman değilim dizele fazla para verdiğime
    Aracım Corolla bu arada, kardeş Auris başlığına yazdım yanlış anlaşılmasın

• ben de senin gibi fazla km yapmadığım için benzinli elegant aldım.Bana benzinli araç kullanmak farklı bir duygu ve heyecan katıyor. Uzun vadede dizel amorte ediyor kendini belki ama dizel alırken verdiğim toplu parayı vermiyorum en azından. Yılda 10_15.000 km yaptığım için de ne gerek var dizel almaya diye düşünmedim de değil.O paranın kendini amorte etmesi için 3-4 yıl geçmesi gerek.Bu sebep bi
    le benim için yeterli bakımlarının pahalı olması ve ülkemizde motorinlerin kalitesizliği başka bir yana. bu nedenle benim tercihim benzinli oldu. Herkes kendi öncelikli tercihine göre kendine bir yol çiziyor. Sen de önceliklerine göre belirlemelisin tercihini.
  • euro dizel 1.0435
    k.benzin 0.9345

arkadaşlar bu fiyatlar 30.01.2008 tarihli alpet firmasının kestiği bir faturadaki fiyatlar. (ÖTV ve KDV hariç) Aslında benzinin fiyatı motorine göre daha ucuz. Ancak benzini özel araçlar kullandığı için üzerine daha yüksek oranda Ötv konularak fiyatı yükseltiliyor.(hususi oto galiba lüks olarak düşünülüyor) Dizel araç satışları bu hızla devam ederse vergi geliri azalacağı için bir süre sonra motorinin ötv sinin artırılacağını düşünüyorum.
  • quote:

asıl soru benim dizel motorlu araca verdiğim 4 bit ytl lik fazladan parayı yılda 15 bin km yaparak kaç yılda amorti edebileceğimdir.sonuçtan benzin ile euro dizel arasında 0.43 ytl fark var her iki motor arasında fabrika verilerine göre şehir dışı dizel 4.5 benzinli 5.9 tüketiyor. bir hesap yaptığımda ben ancak 4-5 yıl gibi bir süre zarfında dizel motora vermiş olduğum parayı amorti edebiliyorum bu da 50-60 bin km den sonra.ben 60 bin km yi 4 senede yaparım diye düşünüyorum çok fazla araba kullanan biri değilim. durum böyleyken benim dizel motora vereceğim 4 bin ytl para gereksiz diye düşünüyorum. sizin yorumlarınızı da almak isterim.

bence yılda 15.000 km yapıyorsanız dizel alın.Üç yılda verdiğiniz parayı amorti edersiniz. Satarkende de daha değerli satıp kar edersiniz.

• Hemen hemen tüm yazılanları okudum. Corollamı aurismi diye düşündüm ve gidip 1.6 mmt auris aldım . Herkese burada görüşlerini bildirdiği için çok teşekkür ediyorum . Son Arabam marea 1.9 jtd Gayet az yakan ve torku kuvvetli bir arabaydı sağolasın 7 sene taş gibi hizmet etti. Ben daha çok motorsikletle gezmeyi sevdiğimden dolayı baktımki arabayla çok km yapmıyorum Benzinliye yöneldim .Marea yı 10 sene bineceğim diye almıştım lakin insan sıkılabiliyor.Hesabımı 5 sene üzerinden yapmak lazımmış .

Tıkırtılar konusunda ise her arabada oluyor sanırım radyonun sesini biraz açınca geçecektir :)

Birde şu vites üzerine yapılan yorumlar var . otomatik viteste ne bekleniyor ki? Biladerin 2007 model freelander arabasında hemen hemen aynı özellikte (triptnic) vitestede aynı tepkiler var.İşte alışkanlıların her zaman doğru olmayacağının kabullenmesi insan doğasına biraz zor geliyor . Örnek Geçen Şubat ayında istanbula gidip geldim(1800km) Giderken naletler yağdırdığım vitese yolculuk sonunda iyice alışınca methiyeler yazdım

Ayrıca aracın tipi konusunda da ilk bakışta banada hoş gelmemişti fakat yakından inceledikce hoşuma gitmeye başladı.

Zevkler değişken bu yüzden kimseyi kınamamak yada yargılamamak lazım . Örnek olması için şahsen yukarıda Auriste yapılan bir görüntü (Tuning) değişikliği gözüme hoş gelmesine rağmen kendi arabama yaparmıyım ...hayır Çünkü 125 bg lik bir arabayı 250 bg gibi göstermeye çalışmak kendimi kandırmaya çalışmaya benzetmek gibi gelir .. Ama yapan arkadaşlarada saygım sonsuz

Sözün sonu olarak çok faklı görüşlerin yazıldığı bu foruma katkılarınızdan dolayı herkese tekrar teşekkür ediyorum .

• Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmak nasip olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

quote:

bence yılda 15.000 km yapıyorsanız dizel alın.Üç yılda verdiğiniz parayı amorti edersiniz. Satarkende de daha değerli satıp kar edersiniz.

0 km alınan bir araba hiç bir şekilde 2. el satarken kar getirmez, o eskidendi. "dizel ile benzinliye göre daha az zarar edersiniz" deseydin daha doğru bir tanım olurdu.

• quote:

yaklaşık 2 ay önce BP nin sitesine girdim. yaptığım km benzin dizel araç fiyat farkı ve dizel ve benzinli araçların yakıt sarfiyatları (ortalama) farkı, bakım giderleri gibi faktörleri ele aldığımda 50000km de farkın kapandığını gördüm. tabi benzinlide ekstra akıllı giriş sistemi ve hız sabitleme var. kriterimde bu yoktu. senede kaç km yapılırsa yapılsın fark 50000km de kapanıyor. buradan kendi hesabınızı yapın..

• ben hesabımı corolla elegant modelleri arasında yaptım. yaklaşık 4000 ytl fark vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1drader

ben hesabımı corolla elegant modelleri arasında yaptım. yaklaşık 4000 ytl fark vardı.

aurisin tüketim değerlerine göre (katalog verileri) 4000 ytl lik fark 50 bin km de kapanıyor, hesap doğru.
    Ancak elegant modellerindeki dizel-benzinli fiyat farkı 4000 ytl değil 2150 ytl dir. comfort modelinde 4000 ytl fark var.
  • Sonuç itibari ile araç alan herkes zararda. Bindiği yanına kar kalıyor. Bu nedenle fazla hesap yapmamak lazım. Çok hesaba dalarsak arabaya binemeyiz.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.