Şimdi Ara

Auris 1.6 132hp (2018) vs Golf 7 tdi (2013) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5000 km olmadan sattım kurtuldum
  • photographer1987 P kullanıcısına yanıt
    Aurisin iyi size avantajli yanlarini yazmissiniz.O km ye gelmis golf ne olursa olsun yorgunluk belirtileri gosterir.O neden ile iyi bir uerde dogru bir lpg kiti ve ayar ile keyifli olarak toyotayi kullanirsiniz.Ki otomatik var iken ben duz v. golf u tercih etmem yakin bile kmsi olsa.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben biraz daha değişik bir öneride bulunacağım, iki aracı da satıp sizi tatmin edecek ve ihtiyacınızı eksiksiz karşılayacak dizel bir araç almayı düşünmez misiniz?
  • Auris yepyeni. Hemen her konuda üstündür. Ancak 1 şey var. Dizelin performans hissi LPG'li Auris'ten üstün olacaktır. Alıştıysanız sürüş zevki konusunda üzülebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adı sanı duyulmuş düzgün bir yerde kaliteli bir lpg kiti takılır tercihen prins, auris senelerce mis gibi kullanılır

sonradan düzgün lpg dönüşümü yapılmış atmosferik benzinli bir toyotanın arıza riski, turbosu enjektörü egzoz ve egzoz temizleme sistemi başlı başına dert olabilecek dizel bir vw den aşırı derecede düşüktür

ayrıca çok daha ekonomik olacaktır yakıt konusunda, simit tank takılıp dolum ağzı benzin kapağından verilirse de araç kullanışlığını kaybetmez ne bagaj ne de otopark derdi olur
  • Auris LPG ile sizi üzmez ama benzinde ise ve trafik yoğun bir şehirdeyseniz yakıt sizi üzebilir.

Bizde de benzer bir durum var, evin ikinci aracı Auris ayda 450-550 km yapıyor şehir içi 50 Litre deposuyla. LPG yapmadık, ben fabrikasyon LPG dışında sonradan sevmediğim için.

Rutin bakım dışında daha arıza görmedik.

Auris 1.6 132hp (2018) vs Golf 7 tdi (2013)

Araçları kıyasladığımızda 0-100 değerleri turbo farkından ve manuel oluşundan dolayı GOLF'te 0,4 sn kadar daha iyi, tabiki dizelin tork farkı da var.

Auris 1.6 132hp (2018) vs Golf 7 tdi (2013)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSN_vs_XBOXLive -- 19 Haziran 2019; 20:30:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PSN_vs_XBOXLive

Auris LPG ile sizi üzmez ama benzinde ise ve trafik yoğun bir şehirdeyseniz yakıt sizi üzebilir.

Bizde de benzer bir durum var, evin ikinci aracı Auris ayda 450-550 km yapıyor şehir içi 50 Litre deposuyla. LPG yapmadık, ben fabrikasyon LPG dışında sonradan sevmediğim için.

Rutin bakım dışında daha arıza görmedik.

Araçları kıyasladığımızda 0-100 değerleri turbo farkından ve manuel oluşundan dolayı GOLF'te 0,4 sn kadar daha iyi, tabiki dizelin tork farkı da var.

fabrikasyon lpg diye bir şey yok aslında, araçlar fabrikada lpg montajına hazır hale getiriliyor ve lpg yi yine anlaşma lpg kiti üretici firması araca yerleştiriyor, bu yüzden de 2-3 bin liralık lpg sistemine ilk satışta 10 bin liraya yakın fiyat farkı koyuyorlar, bu yüzden sıfır araçlarda anlaşmalı olan lpg firmasıyla görüşürseniz aynı şekilde montaj sağlatabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Sadece alışkanlık, yıllardır böyle :)
    Birkaç sene sonra iyice yaşlanınca bu sorunun cevabı "yazdığımı daha iyi görebilmek için" olabilir ama!
    Evet yıllardır böyle yazıyorsunuz. İlk benim konularımda dikkatimi çekmişti de son zamanlar iyice meraklandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

fabrikasyon lpg diye bir şey yok aslında, araçlar fabrikada lpg montajına hazır hale getiriliyor ve lpg yi yine anlaşma lpg kiti üretici firması araca yerleştiriyor, bu yüzden de 2-3 bin liralık lpg sistemine ilk satışta 10 bin liraya yakın fiyat farkı koyuyorlar, bu yüzden sıfır araçlarda anlaşmalı olan lpg firmasıyla görüşürseniz aynı şekilde montaj sağlatabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Fabrikasyondan kastım, sonradan takılan tüp göstergesini sevmemem. Örnek fabrika çıkışlı Honda da LPG tankındaki miktarı konsoldaki göstergelerde dijital olarak görebiliyorsunuz.

Hocam anlaşılan LPG konusunda yaşadıklarınızdan dolayı haklı olabilirsiniz. Hangi marka araçta sıkıntı yaşadınız bilmiyorum fakat auris gibi japon gruplarında aracın iyi bir servis ile yapılacak LPG dönüşümü sonrasında sorun yaşayacağınızı pek sanmıyorum. (yazık olmasın kullanın:))
  • Slymnok S kullanıcısına yanıt
    Honda Jazz’a BRC taktirmistik. Pisman olduk!

Golf’le 1depo(50lt) yakitla 1100km yaptigim cok oldu sehiricinde. Uzun mesafeler kat ediyorum...

Fakat Auris’le ayni kullanim sekliyle en azindan 700km yapmak isterim. Bunu yapabilir miyim emin degilim...

Ayda 2000km yapacagimi da dusunursek, cok masrafli olabilir benim icin...

Ote yandan Golf’ten de cok memnunum Auris’i de bir o kadar kaliteli buluyorum...

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    daha once honda jazz’a brc taktirmistik. Hic ama hic memnun kalmadik. O nedenle lpg’den son derece sogudum fakat prince’i hep duyuyorum. Ovguyle bahswdiliyor.

Acikcasi Golf tdi manuel ile sehiricinde bir depoyla 1100 km yaptigim cok oluyor.. tuketiminden cok memnunum. Herhangi bir ariza da cikarmadi bugune dek. Fakat otomatik vitesin tadi bambaska. Auris’in amortisorleri daha konforlu. Yalitim konusunda her ikisi de beni tatmin ediyor..

Dusuncem su ki 3-5 sene sonra Golf ciddi arizalar ortaya cikarir mi?

• PSN_vs_XBOXLive P kullanıcısına yanıt
    Istanbul’da yasiyorun ve is ev arasi 70-75 km. Gidis donus X2 ve kopru gecmem gerekiyor. Sabit zamanli bir iste degilim. Dolayisiyla bazen hic trafige takilmiyorum bazensw 3 saati buluyor isten eve ulasmam..

Golf tdi ile bir depoyla sehiricinde 1100km yaptigim oluyor... cok ekonomik..

Artik 7 yasina geldigi icin satip Auris’e gecsem mi diye dusunuyorum. Auris de cok konforlu bir arac tek sikintisi yakit tuketimi...

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler 🤚🏼

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Nedenlerinizi paylasmak ister misiniz?

• dangerousman kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler cevap icin

• quote:

Orijinalden alıntı: photographer1987

daha once honda jazz’a brc taktirmistik. Hic ama hic memnun kalmadik. O nedenle lpg’den son derece sogudum fakat prince’i hep duyuyorum. Ovguyle bahswdiliyor.

Acikcasi Golf tdi manuel ile sehiricinde bir depoyla 1100 km yaptigim cok oluyor.. tuketiminden cok memnunum. Herhangi bir ariza da cikarmadi bugune dek. Fakat otomatik vitesin tadi bambaska. Auris’in amortisorleri daha konforlu. Yalitim konusunda her ikisi de beni tatmin ediyor..

Dusuncem su ki 3-5 sene sonra Golf ciddi arizalar ortaya cikarir mi?
    pek çok kez de forumda yazmıştım, çok fazla tamirciyle samimiyim elektronik olarak da destek verdiğimden, hepsinin ortak söylediği şey dizel araçlar olmazsa aç kalırız, bu yüzden en mükemmel dizel bile benzinliden her zaman arıza konusunda daha risklidir, 3-5 sene sonra golf ciddi arıza çıkarır mı bilmem ama dizel enjektör arızalanabilen ve pahalı bir parça, turbo aynı şekilde ve daha pahalı bir parça, dpf egr derken tıkanması bozulması vs riskleri hep var, hadi karşısında turbo benzinli bir vw olsa neyse de atmosferik bir toyota gerçekten aşırı sorunsuz kalır

lpg de aslında prins ten de ziyade montaj kötüymüş demekki, ben 5 yıldan fazladır lpg li araç kullanıyorum, ilk montaj sırasında yapılan hatalardan dolayı lpg işini kendim öğrendim, ondan beridir çevremdekilere de yardımcı oluyor kendim yapıyor yapamazsam da yönlendiriyorum, lpg kaynaklı ne ben sorun yaşadım ne yaşayana rastladım

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Ne marka ve hangi ustayi onerirsiniz LPG donusumu icin?

ben uzun yıllardır 2 araçta lovato marka lpg kullanıyorum ancak belirgin bir fiyat farkı olmazsa prins markasını öneririm

montaj konusunda da sanırsam istanbul anadolu yakasındasınız, bostancı sanayide çetinsay otogaz var, hatta bu forumda da hesapları olması lazım, prins'in de bölge bayisi, buraya gidip görüşebilirsiniz, işçiliği memnun eder
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.