Şimdi Ara

Auris 1.6 132hp (2018) vs Golf 7 tdi (2013)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

7 senedir memnuniyetle kullanmış olduğum 1.6 manuel dizel bir Golf 7 aracım var. Araç 104bin KM’ye geldi.
    Evimizde bir araç fazlası oluştu. Araç 2018 model Auris 1.6 132hp CVT şanzıman. Auris yalnızca 6500 KM’de (4 yıl daha garantisi var)

Auris çok konforlu ve yeni bir araç. Golf’ü satıp, yoluma Auris’le mi devam etsem diye düşünüyorum fakat sorun şu ki ayda 1900-2000 KM yapan birisi olarak benzinli Auris beni üzer mi emin olamıyorum. Öte yandan 7 yıllık aracım olan Golf’te sorun yaşamamış olsam da 105bine geldi.. değiştirmek mantıklı olur mu diye düşünüyorum

İkilemdeyim..

Fikirlerinizi sebepleriyle paylaşırsanız memnun olurum

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam.
    Golf'ünüzü yaş & kilometre artışına bağlı arıza ihtimaline karşı değiştirmek istiyorsanız buna gerek yok bence; bakımlı ve özenli kullanılmış üstelik manuel ve de Tdi motorlu bir Golf 7 nin kronik arıza riski teşkil edeceğini pek sanmıyorum ancak araçtan sıkıldıysanız veya düşen 2.el değerini düşüyorsanız bir şey diyemem elbet, ayrıca dediğiniz gibi Golf'ün ekonomi potansiyeli de Auris'ten iyi olacaktır.
    Bizde önceden 2014 Golf 7 manuel 1.4 Tsi vardı, çok kaliteli bir araçtı ancak hem otomatik şanzıman gerekliliği doğduğu hem de alındığı günden itibaren ciddi oranda yağ eksilten motoru yüzünden aracı değiştirmiştik, o esnada cam tavanlı bir Auris 1.6 Cvt de denemiştik aklımda kaldığı kadarıyla özellikle yüklü kullanımda yaylanmayı seven bir yapısı vardı.
  • Selam.
    Golf'ünüzü yaş & kilometre artışına bağlı arıza ihtimaline karşı değiştirmek istiyorsanız buna gerek yok bence; bakımlı ve özenli kullanılmış üstelik manuel ve de Tdi motorlu bir Golf 7 nin kronik arıza riski teşkil edeceğini pek sanmıyorum ancak araçtan sıkıldıysanız veya düşen 2.el değerini düşüyorsanız bir şey diyemem elbet, ayrıca dediğiniz gibi Golf'ün ekonomi potansiyeli de Auris'ten iyi olacaktır.
    Bizde önceden 2014 Golf 7 manuel 1.4 Tsi vardı, çok kaliteli bir araçtı ancak hem otomatik şanzıman gerekliliği doğduğu hem de alındığı günden itibaren ciddi oranda yağ eksilten motoru yüzünden aracı değiştirmiştik, o esnada cam tavanlı bir Auris 1.6 Cvt de denemiştik aklımda kaldığı kadarıyla özellikle yüklü kullanımda yaylanmayı seven bir yapısı vardı.

• Eğer satmak için ciddi bir sebebiniz yoksa misal (ıhtiyaç varsa tabi) yeni bir takım lastik ve detaylı iç dış bakım yaptırarak ufak bir makyaj operasyonu da yapabilirsiniz.

• ayda 2000km yapıyorsanız bence benzinli sizi üzecektir.

iki araca da binmiş birisi olarak yorum eklemek istiyorum. golfteki rahatlığı auriste bulamamıştım şahsen. ben olsam golf ile devam ederdim.

tabi şu sorunlar da var. bir yerde 105bine gelmiş 6 yıllık araç. diğer yerde sıfıra yakın bir araç var. golfün ağır bakım zamanı gelmiş görünüyor zaten. ben bunlarla uğraşmam derseniz auris ile devam edebilirsiniz bence.
  • Golf'ten sonra Auris 'in yalıtımı ve konforu rahatsız edebilir. Yakıt da eklenince memnun kalmama ihtimaliniz bence yüksek .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ben olsam Auris ile devam ederdim. Yeni iyidir. Düzgün bir LPG dönüşümü ile dizelden bile ekonomik hale gelir.
  • Aurise lpg tak 5-6 yıl bin motor gücü üzmez otomatikte rahat zaten golf uzun zamandır sizdeymiş kolayca satılır. Golf 7. yılında ise ağır bakımların gelmiş olması lazım bence masraf oluşturmadan elden çıkarın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Leon 1.2 TSI DSG
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kullanmış olduğunuz üslup ve detaylı cevap için teşekkür ederim.

Doğrusu aracımdan gayet memnunum. Bakımlarını aksatmadan yaptırdım. Artık -ağır bakımlar ve yağ/yağ filtresi hariç- bakımlarını kendim yapıyorum. Tüm parçaları orijinal kullanırım.

Yakıt tüketimim uzun süreki 4.2-4.4 arası değişiyor şehiriçinde.

Ağır bakım 120bin kmde fakat bu gözümü korkutmuyor. Sadece arızalar başlar mı, otomatik bir araç rahat olacaktır düşünceleriyle Auris’le devam etsem mi diyordum fakat benzin tüketimi ister istemez gözümü korkutuyor...

Tekrar teşekkürler

• Slymnok S kullanıcısına yanıt
    Yeni iyidir. Buna kesinlikle katılıyorum fakat daha önce lpg’den ağzı yanmış biri olarak LPG’ye mesafeliyim. Er ya da geç bir sıkıntı çıkarıyor

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Ağır bakımlar 120binde. Auris’in yalıtımı konforu gayet tatminkar. LPG’den daha önce sorunlar yaşadım. Bu nedenle LPG’ye mesafeliyim.. benzinli olarak da beni üzebileceğini düşündüğümden danışmak istedim

• anyhill kullanıcısına yanıt
    Yakıt konusunda katılıyorum. Fakat Auris’in son kasasının yalıtımı inanın çok başarılı. Golf’ten sonra bir eksikliğini hissetmedim. Süspansiyon konforu Golf’ten sonra daha iyi geldi. Yol tutuşu arka süspansiyonların bağımsız olmasından ötürü şaşırtıcı derecede başarılı. Benim için en büyük ikilem yakıt türü.. aylık 2bin km yapan birisi için benzin tüketimi önemli bir parametre

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi düşünüyorum yakıt konusunda..

Konfora gelince, son kasa Auris’in konforu inanın çok başarılı. İçeriye gürültü almıyor. Golf’ten sonra bir eksiklik hissetmedim. Otomatik vitesin konforu da çok keyifli. Arka süspansiyonların bağımsız oluşu konforu ve emniyeti arttırıyor.

Gelgelelim günün sonunda benzinciye gitmeniz gerektiğinde aradaki fark can sıkıcı olacak gibi duruyor..

Vakit ayırıp görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Selam.
    Hocam merhaba
    Konuyla alâkalı değil ama yazılarınızı neden kalın fontta yazıyorsunuz? Yanlış anlamayın merak ettim sadece.

• Merhaba, 135 bin kmde 1.6 TDi 2014 model Octavia kullanıcısıyım, manuel vites. Motordan yana hiçbir problem yaşamadım hala ilk günkü performansında.

120 bin bakımında triger kayışı değişiyor, gerekiyorsa da devirdaim pompası. Onun dışında düzgün bir kullanıcı kolay kolay problem yaşamaz. Karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 19 Haziran 2019; 0:29:54 >
  • Satmak icin acele yoksa 10 gun birini 10 gun digerini gunluk guzergahinda kullanip yakit tuketimlerini hesaplayip aradaki farka gore karar vermen en mantiklisi bence.
    Arada ucuk farklar yoksa garantisi devam eden, dusuk km li ve sifirdan farksiz, otomatik vites bir arac; 105 bine gelmis manuel dizel araca gore tercih sebebidir.

Baktinki yakit farki bel bukecek cinsten, o zaman golf zaten auristen cok daha kaliteli bir aractir, golfle devam derim.

Ancak auriste golf kadar olmasada kaliteli bir aractir.
    Ayrica uzun yillar garantisi varmis, en ufak sorunda arabani goturup koyarsin servisin kapisina, gerisini onlar dusunsun.

Son olarak sunuda eklemek isterim, bundan 2-3 sene sonra satmak istediginde hangisini daha fazla fiyata satabilirsin ve daha rahat elden cikartabilirsin bu detaylari da atlama derim.

• Benim gibi bir Golf fanı olarak söylüyorum

kesinlikle Auris
  • Gönül Golf mantık Auris der bu kıyaslamada. Ayda 2bin km yaptığınızı söylemişsiniz ancak bu ağırlıklı sehir dışı ise yakıt anlamında çok aşırı fark oluşmaz. Uzun yolda artık benzinli araçlarda gayet ekonomik. Ek olarak bir yanda 100 küsür bin diğer yanda 6500 km lik bir araç var.
    Potansiyel debriyaj, ağır bakım, enjektör turbo vs gibi masrafları mevcut.
    Ek olarak Auris lehine otomatik konforuda cabası. Ben olsam her ne kadar auris sevmesemde(bir önceki aracım) , aurisi seçerdim.
  • Eniştemde jetta var. Sıfır almıştı, 160bin km'ye geldi. 2013 model. Büyük bir arıza hiç yaşamamış. Anladığım kadarıyla güzel bakıyor ve kullanıyorsunuz. Sorun yaşayacağınızı sanmam.

Auris lpg'ye uyumlu. İyi bir ustaya taktırırsanız bu kullanımınızla lpg'de sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Ben olsam aurisi alır, lpg ile devam ederdim. Auris süspansiyon konforu olarak golften iyidir. Ayrıca cvt şanzıman konforu da diğer artınız olur. Lpg'ye sıcak bakmıyorsanız bence golfle devam edin.
  • Aurisi alırken golfü napcam diye düşünmediniz mi? Aracı ihtiyaçtan mı aldınız yatırım maksatlı mı?

Otomatik olması Aurisi tercih etmeye yeter. Eğer hiç almamış olsanız da auris almak için konu açsanız olumlu bakmazdım. Ama almışsınız artık yeni ve otomatik araç iyidir.

• anaconda41 kullanıcısına yanıt

Sadece alışkanlık, yıllardır böyle :)
    Birkaç sene sonra iyice yaşlanınca bu sorunun cevabı "yazdığımı daha iyi görebilmek için" olabilir ama!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.