Şimdi Ara

Auto Motor und Sport Dergisinden Golf7, A3, 1 serisi, v40 karşılaştırması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
2
Favori
6.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 fotoda da Golf'ün yeri güzel seçilmiş.

Ev için örnek versek "Boğaz manzaralı" olurdu herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Vakitsiz ötmeye devam ediyorsun bu sana son uyarım

hehe
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: nilve
    ... Hatta bu dergiler için bilip bilmeden yanlı teşhisini koyan arkadaşlar için söylüyorum ...

Tarihe not düşelim.

İleride bir gün bu dergilerin gayet taraflı ve yanlı yayın yaptığını farkedince (farkedersen demedim bak, dikkatini çekerim) "zamanında şöyle bi cümle sarfetmiştim dersin" diye bu anı ölümsüzleştimek istedim akadaşım. :)

Haluk hocam bu sözden maksadım siz değildiniz. Uzun yıllardır bu dergileri takip ettiğinizi ifade etmiştiniz. Nihayetinde siz, bu dergiler konusunda bir alt yapıya ve bir veriye sahipsiniz ve kanaatinizi de ona göre şekillendiriyorsunuz. Sizi bu konuda yadırgamak bana düşmez. Kendinize göre haklı nedenlere sahip olabilirsiniz.

Bu konuda ben biraz daha farklı düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi mutlak doğru olmasa da dergi yorumlarını bir fikir vermesi açısından dikkate değer buluyorum. Hele forumlarla mukayese edildiğinde çok daha itibarlı görüyorum. Burada malesef herkes başka düşüneni ısrarla kendi fikrine getirme yanlışı içerisine giriyor.

Benim bahse konu sözümden maksadım; bir şeye eğer karşı isen onun önce mahiyetini bilmen gerektiği hususudur. Bu sözümün muhatabı da dergilerin doğru düzgün muhteviyatını dahi bilmeden bu konuda sallayanlardır. Klasik deyimle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

sen git bu maymunlukları başkasına yap. benim karnım tok bunlara
  • quote:

quote:

quote:

... Hatta bu dergiler için bilip bilmeden yanlı teşhisini koyan arkadaşlar için söylüyorum ...

Tarihe not düşelim.

İleride bir gün bu dergilerin gayet taraflı ve yanlı yayın yaptığını farkedince (farkedersen demedim bak, dikkatini çekerim) "zamanında şöyle bi cümle sarfetmiştim dersin" diye bu anı ölümsüzleştimek istedim akadaşım. :)

Haluk hocam bu sözden maksadım siz değildiniz. Uzun yıllardır bu dergileri takip ettiğinizi ifade etmiştiniz. Nihayetinde siz, bu dergiler konusunda bir alt yapıya ve bir veriye sahipsiniz ve kanaatinizi de ona göre şekillendiriyorsunuz. Sizi bu konuda yadırgamak bana düşmez. Kendinize göre haklı nedenlere sahip olabilirsiniz.

Bu konuda ben biraz daha farklı düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi mutlak doğru olmasa da dergi yorumlarını bir fikir vermesi açısından dikkate değer buluyorum. Hele forumlarla mukayese edildiğinde çok daha itibarlı görüyorum. Burada malesef herkes başka düşüneni ısrarla kendi fikrine getirme yanlışı içerisine giriyor.

Benim bahse konu sözümden maksadım; bir şeye eğer karşı isen onun önce mahiyetini bilmen gerektiği hususudur. Bu sözümün muhatabı da dergilerin doğru düzgün muhteviyatını dahi bilmeden bu konuda sallayanlardır. Klasik deyimle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır.

Sağolasın arkadaşım.

Ben de zaten üzerime alındığımdan değil ileride bi gün dergilerin tarafsızlığıyla ilgili olarak dediklerime katılacağını düşündüğümden öyle yazdım.

Bu dediğim ne kadar ilerisi olur onu artık sen tespit edip paylaşırsın artık. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka
    Paran yetmez

Hadi paran yetti diyelim titrin, capin yetmez.

Prestij arabasi almayi kolay mi sandin?

Biri prestij mi dedi?

Auto Motor und Sport Dergisinden Golf7, A3, 1 serisi, v40 karşılaştırması

• Herkes yanli zaten

Forum bile hukumete tek laf ettirmiyor yanli yaklasiyor

Adam kufur etse 2 gun yazi kaliyor burada kimse ilgilenmez

Hukumete tek laf et daha mesaji gondermeden siliyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazilar niye pavyon yazisi gibi oldu

Pembe pembe

• quote:

3 fotoda da Golf'ün yeri güzel seçilmiş.

Ev için örnek versek "Boğaz manzaralı" olurdu herhalde.

Bu tarz bilinçaltına dokunduran ince detayları çoğu kişi fark edemez, çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Fotoğrafçılıkla az biraz uğraştığımdan olsa gerek benim de ilk fark ettiğim detaylardan biriydi bu. Golf'ün yeri her fotoğrafta özenle seçilmiş; kameraya en yakın olan konum. Bu da aracı olduğundan çok daha büyük ve görkemli gösteriyor. Çok ama çok ince bir nokta.

• f/p, zevk vs bunları konuşuruz ama kimse de gelip a3 ün içi bok gibi dememeli. adama sen kimsin derler.

bırakın alman dergisi alman arabalarını övsün, umrumda değil. bizimkilerin efsane yalakalığını ne yapacağız?!

"kapı kolu 3. açışımızda elimizde kaldı, ama tabi böyle tasarruf önlemleri sayesinde bu araç yalnızca 29.900 den başlayan fiyatlarla satılabiliyor" tarzı cümleleri kurarken utanmıyorlar mı?

i30 / ceed dizel otomatik için "biraz fazla yakıyor, ama performansı ile hakkını veriyor" diyor adam yahu.

imkan olsa 1 veya A3 alırım. Golf üzmez. V40 görsel / hissiyat olarak güzel ama kullanmadan birşey demek istemiyorum, A serisini geçtim gittim.
  • Aynı platform ve aynı teknolojiler. Golf 7 kesinlikle eski kasa 5-ve 6 dan daha iyi. Bunu tip anlamında olmasada platform üzerinde yapılan gerçek bir kasa değişikliği ile açıklayabiliriz. Yinede golf7 ile a3 arasında aman aman bir kalite farkı yok. Bu açıdan v40, bmw 1 ve a1'e rakip olması garip olmaz.

Şu açıkki yapılan testler c sınıfındaysa bu golf ile sınırlı kalmamalı. Diğer otomobillerde sözü geçen premium araçlarla test edilmeli. Eğer bir astranın i30un ve focusu bu testlere tabi tutmadan golfü direk premiumlarla yarıştırırsanız zaten en başından ön yargılı bir tutumla golfe yaklaşmınız açığa çıkar.

Sonuç olarak golf 7 gerçekten iyi bir araç. Yinede bmw 1 serisini ve volvo v40ı geçecek kadar iyi değil. En büyük rakibi focustan daha sade, bağajı ve iç mekanı daha geniş ve bu açılardan daha kullanışlı. Malzeme kalitesi bir tık daha iyi. Teknoloji, tasarım, donanım, yol tutuş ve güvenlik bakımından focusa rakip değil. Kesinlikle iş yapar ama biraz daha dinamik ve farklı bir tasarımla çıkması gerekirdi.

• ams nin sitesine girdiğinizde sayfanın % 30nu kaplayan reklam yerlerinin hepsinde VW nin reklamları var bunlarıda görün isterim....
  • Körler sağırlar birbirini ağırlar.
    Yada şıracinin şahidi bozaci.
    Dergi vw iliskisi özeti.

• nasıl bir 7 stronic şanzumana sahip bmw den üstün olur arkadaş bu golf, ne lan bu nimet mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

O konuda yerin dibine girdin daha konuşuyorsun fake fake diye.
    Orada ağzına kadar tüm detaylar var,kimseden numara falan alınmasına gerek yok hatay hastaki test sürüşü için.
    Davetiye gönderildi,icabet edildi.
    Sonra da araçlar test edildi.
    Senin can bey senle kafa yapmış,gerçi şaşırmadım beni de liselinin teki arasa kafa yapardım ayrı konu:)
    Giulettanın yanına da golf yazılmaz.
    Giunun parkettiği yerde golf sirk hayvanına döner.
    Giunun girdiği virajda golfle bolşoy balesi yaparsın.
    Golf kötü araç değil,ama Giunun olduğu yerde yeli esmez golfün.
    Uzun lafın kısası:
    uzatma liseli.
    Git dsg eğitimi al.
    Belki mekatronik mühendisi olur da insanların derdine derman olursun biz de senle iftihar ederiz.

Konuyu basindan sonuna kadar tek bir yorumu atlamadan okudum. Normalde Buraya yorum yazmak gibi bir dusuncem yoktu malesef bu tip konulara ne zaman yorum yapsam VW ciler ve anti VWciler birbilerine saldirmayi birakip bana saldiriyorlar o yuzden yazmaya cesaret edemiyordum sadece okuyup gecicektim. Ta ki sizin bu yorumunuzu gorene kadar. Cesaretimi topladim ve yaziyorum.

Oncelikle sunu belirtmek isterim Alfa Romeoya karsi bir hayranligim vardir. Ozellikle de babamin 156sindan sonra. Bence dizayn olarak hep cok farkli cok dikkat cekici olmustur Alfalar. Ozellikle 159 ve Spider in hastasiyimdir ancak Giu benim icin tam bir hayal kirikligi oldu. 159 un hasin sinirli on gorunumunu kullanmalarini bekliyordum ancak onlar Shrekteki Cizmeli Kedi gibi bakan bir tasarimi tercih etmisler. Ic dizaynini da Alfa yakistiramadim dogrusu. Bravonun ic dizayni cok daha guzel bence. C HB arac alma niyetiyle piyasaya bakinmaya basladigimda (ilk baslarda butcem daha fazlaydi bir anda azaldigi icin Bravonun direksiyonunda buldum kendimi) ilk baktigim arac da Alfa hayranligimdan dolayi Giu olmustu ama hayal kirikligiyla basim onde geri dondum. Beni yanlis anlamayin Giu berbat bir tasarima sahip rezalet bir araba demiyorum ama siz diyorsunuz ki Golf Giu nun yaninda sirk hayvanina doner ben de diyorum ki Giu nun tasarimini begenmedim. Dolayisiyla sirk hayvanina doner Giuyu gordukleri zaman tasarim ofislerine geri donerler gibi yorumlar baskalarina karsi fikir savunmak icin kullanilabilecek cumleler degil sizin Giu ya duydugunuz hayranligin sonucudur. Golf 7 yi hic test etmemis Giu yu kisa bir sure test etmis Giu yla ayni motoru kullanan Bravoyu bir seneye yakin bir zamandir kullanan Golf 6 yi da yakin bir akrabamda oldugu icin bol bol kullanmis birisi olarak soyluyorum. Performans olarak Giu golften cok daha iyi ancak yol tutusu cok iyi olmakla birlikte "Giu nun girdigi virajda Golfle bolsoy balesi yaparsin" kadar da bir fark yok arada(Golf 6 icin diyorum bunu muhtemelen Golf7 de bu yol tutus biraz daha artmistir.)

Son olarak sunu soylemek isterim simdiye kadar hic VW aracimiz(babam ve kendimden bahsediyorum) olmadi hic almayi da dusunmedik. Yani VW fanatigi falan degilim. VW fanatigi seklindeki asli astari olmayan saldirilarda bulunmazsaniz sevinirim. Buraya yorum yazma sebebim Golften ziyade Gui ile ilgili yazdiklarinizdir. Size katilmadigimi yazdiginiz seyler bir tartismada kullanilacak argumanlar degil sahsi dusunceleriniz oldugunu dusundugumu belirtmek istedim. Eger cevap verirme geregi hisserseniz saygi sinirlarini asmamanizi rica ediyorum. Iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: doktor_o

quote:

Orijinalden alıntı: volped

2-3 depo yakıt parasını dahi araba alırken avantaj ,artı kriter olarak gösteren incelemeleri ciddiye alıp,seçim yapanlara gülerim. Volvo V 40 ' ın sıra dışı karizması hepsine değer(Naçizane fikrimdir)

almanyada adamlar 2-3 depoyu ,yada 200 euroyu başka marka araç almak için geçerli bir neden olarak görebiliyor.Çünkü genelde bu segment arabalar evlerin 2. aracı oluyor ve onlar 1. araçlarında bmw veya mercedesin c,e,s serisini veya 3,5 ,7serisini tercih ediyorlar .Adam zaten bmwnin mercedesin feriştahını kullanıyorlar

avrupayı sız ne zannedıyorsunuz.
    herkes zengınlıkler ıcınde yuzuyor mu zannedıyorsunuz?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manda kasa -- 28 Kasım 2012; 16:59:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Hepsini bir arada görünce görsel açıdan BMW bir farklı duruyor arkadaş...Ben burdayım sakin olun diyor...:D

BMW 1 alırdım. Diğerlerinden 10 bin fazla olsa bile. Kim ne derse desin BMW 1 1 numara bu sınıfta.
  • Tamam güzel Golf'e giydirmişiz haklıyızda bir yerde ama;

Arada ki fiyat farksızlığına hiç mi dikkat etmediniz.

Bmw, Merso, Volvo, Audi, bizi ne kadar soyuyorlar dikkatinizi çekmedi mi?

Asıl bunu tartışalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Tamam güzel Golf'e giydirmişiz haklıyızda bir yerde ama;

Arada ki fiyat farksızlığına hiç mi dikkat etmediniz.

Bmw, Merso, Volvo, Audi, bizi ne kadar soyuyorlar dikkatinizi çekmedi mi?

Asıl bunu tartışalım.

Onlar prestij adı altında yapıyor bunu. Peki vw ne maksatla yapıyor bu soygunu ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.