Şimdi Ara

Autorun.inf virüsünden kurtulmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diskleri açarken ayrı bi pencere olarak açıyor ve sağ tıklayınca autoplay yazıyor. Bildiğiniz autorun virüsü. Kaspersky çalışmıyor bi kaç script denedim ama verim alamadım varmı yardımcı olabilecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eyvallah kardeşde işe yaramadı.

• Daha doğrusu Combofix ten sonra diskler normal açılıyorda gizli klasörleri açınca autorun orda duruyor hala.

• http://www.tamindir.com/autorun-virus-remover/

Şunu bir dene kardeş benim bildiğim kadarıyla Autorun'dan kurtulmak biraz zor. biz sildikçe o geri geliyor eyer işe yaramazsa bu sorunun kaynağını bul ve format at daha sonra bulduğun o sorunun kaynağını bir daha kullanmazsan kurtulmuş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duffster

http://www.tamindir.com/autorun-virus-remover/

Şunu bir dene kardeş benim bildiğim kadarıyla Autorun'dan kurtulmak biraz zor. biz sildikçe o geri geliyor eyer işe yaramazsa bu sorunun kaynağını bul ve format at daha sonra bulduğun o sorunun kaynağını bir daha kullanmazsan kurtulmuş olursun.

Çok cins bi virüs. Dün combofixle tarattıktan sonra diskleri normal açar oldu da autorun dosyasını tam olarak silmiyor gizli klasörleri açıyorum duruyor orda zaten sonra kendi kendine kapatıyor. Dediğin program zaten bende var taratıyorum buluyor siliyor ama hala duruyor o dosya.

• gitmez o :) giderse bile izleri kalır PC'de En uygunu temiz bir format Küçüklügümün virüsü :) hala devam ediyor demekki inatçı birşey zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

gitmez o :) giderse bile izleri kalır PC'de En uygunu temiz bir format Küçüklügümün virüsü :) hala devam ediyor demekki inatçı birşey zaten.

Format atalı çok olmadı o yüzden atmak istemiyorum. Ama bu illeti yapana en samimi duygularımı yolladım içimden

• hehe baş belası gibi birşey o biz siliyoruz geri geliyor :) . genelde internet cafelerden bulaşıyor o kalanıda internetten
  • quote:

hehe baş belası gibi birşey o biz siliyoruz geri geliyor :) . genelde internet cafelerden bulaşıyor o kalanıda internetten

Şimdilik bi sorun yok gibi hocam diskler normalde döndü autorun dosyası hala duruyor ama

• Yüzsüz o biz gönderiyor o geliyor gitmiyorda :D kaspersky felan denedinmi yada mcafee ? onlar profesyonel bu konuda.
  • Kaspersky açılmıyor başka bi pro deneriz :D

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    bir çözüm var ama inşallah işe yarar. kaspersky rescue disc iso indir. bootable olarak cd ye yaz. sonra pcyi cd den başlat. yönergeleri izle ve grafik modu seç. linux üzerinden pc başlayacak. windowsa benzer masaüstü gelince karşına bir pencere çıkacak. bu pencerede uptade seçeneği çıkana kadar bekle. çıkınca kablolu internetin varsa virüs veritabanını güncelle.yoksa boşver. neyse,yapmadığını varsayıyorum.iptal uptade dedikten sonra penceredeki scan for thread gibi bi sekme var oraya tıkla ve tüm tikleri işaretle(disk veya disklerdeki tüm bölümler). ve scan now a tıkla ve taramayı başlat. şartlara bağlı olarak 3-5 saat sürüyor. ama bu işi gündüz yap,çünkü pc uyku moduna geçince tarama da yarım kalıyor. aynı bizim gibi. :) tarama bitince seçenek çıkıyor; rename,delete gibi. sen istediğini seç ve silinsin.

bu rescue disci daha önce kullandınız mı bilmiyorum ama çok müthiş bişey. ben çok faydasını gördüm. şimdi normal tüm antivirüsler sistem açıkken her dosyaya erişmedikleri için tam tarama ve temizlik yapamıyorlar bildiğim kadarıyla. ama bu disc ler linux tabanlı ve cdden başaldığı için hdd nin her noktasına ulaşıyorlar. sonuç olarak da %95 başarı oranına sahipler. (tecrübe edilmiştir)

aynı işlemleri eset,avira,bitfender,comodo vs ile de yapabilirsiniz. çünkü birinin virüs dediği şeyi öteki görmeyebiliyor bazen. bunu siz de bilirsiniz.

neyse bir deneyin bakalım temizlenecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 1 Nisan 2014; 6:42:03 >

• Eyvallah kardeşim ilk fırsatta deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 2 Nisan 2014; 2:33:44 >
  • Banlanmış ama yinede teşekkür etmek istiyorum kayıpdadash arkadaşımız sayesinde virüslerden format atmadan kurtuldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.