Şimdi Ara

AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
47.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam uzun yol arabası filanda 110bg az harbiden. E segmenti bir araca yakışmıyor. Kağıt üstünde prestijini yerle bir etmiş volvo onun için satamıyor bu s80 leri.

Ha volvoya gelirsek inanılmaz, webasto sistemi hakkaten süper. İşveçde mesela arkadaşın corollasında mesela ısıtmalı koltuk vardı, çok şaşırmıştım, orda standart donanımmış böyle şeyler, ama klima lakin opsyonelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 13 Ocak 2012; 8:31:47 >
  • 120 milyara 1600 motor hemde manuel bence pahalı, hitler motorlu dsgli highline bir golf bildiğim kadarıyla 45'in altında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

kimse kusura bakmasın bu araç bu haliyle ne 5 serisine ne de e serisine rakip olabilir.onların bir alt segmenti bu araç.

Bmw ve mercedes yancisi burayada gelmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • test için teşekkürler.

ancak 110-130km ile uzun yolda 70ltlik depo ile 1600 1700 km demek 4.3lt tüketim demek. s80 deki aerodinamik ve ağırlık bırak daha az tüketmeyi daha çok tükettirir.

yazın sonu 7vites 1.6 tdi aracımla ist antalya arası 110-120 devamlı cc le 5.5lt nin altına düşüremedim. yokuşu var, inişi var yavaşlaması var, hızlanması var. kaldıki 110 ile 1500devir civarında gidiyor... kusura bakma bilinçli yaptın demiyorum ancak gösterdiğiniz menzil bir şey ifade etmez. aracın yol bilgisayarını sıfırlayıp, 1-2 km iniş yapıp, benzinlikte depoyu fullersek son ortalamaya göre hesap yapar.
  • Kimse anlamak istemiyo ki.volvo da neden 1.6 motor seçeneğinin de sunulduğunu.bence volvo konfor arabası,kimse nerden biliyorsun konfor arabası olduğunu demesin kullandım ordan biliyorum.her nekadar volvo pahalı bi araç olsa da volvo almak isteyenlerde yakıt tasarrufu yapmak isteyecektir en doğal hakları,motor kasayı da kaldırıyosa bi problem yok bence ki kaldırdığına eminim ben.1.6 motor alan insanda çok fazla performans beklemiyo demektir,performans beklese zaten gider 2.0 yada 2.5 motor alır.volvo bu seçeneği getirdiyse talep var demektir.Daha bunun üzerine tartışılması saçma bence,yok BMW,Mercedes ayarında değilmiş falan boş laflar bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

kimse kusura bakmasın bu araç bu haliyle ne 5 serisine ne de e serisine rakip olabilir.onların bir alt segmenti bu araç.

Bmw ve mercedes yancisi burayada gelmis.

yancı lafı hafif kalır.

@oquzdag
    hocam ben de vw kullandım. öncelikle vwlerde tüketim kullanıma göre inanılmaz değişiyor. fordun motoru ve volvonun aktarması daha az yaktıracaktır. ancak 4.3lt bana da çok mantıklı gelmiyor. 5in altına düşmek çok da zor değildir bu araçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: autograph

Merhaba
    Elinize sağlık çok güzel inceleme olmuş.
    Ancak 70 lt depo ile 2100 km gitmek için 100km'de 3.33 lt tüketmesi gerekir.

Anlık, diyelim 10 dakika 90-100 ile düz yolda gidilse yol bilgisayarı öyle gösterir ama gerçekten tam depo ile normal şartlarda (siz bir de 120km falan diyorsunuz) 2100km gitmek bu cesametteki araç için imkansız gibime geliyor.

Aynı motorun Cmax ve 308 versiyonlarının sahibi oldum. S80 ile sürekli 3.33 yakmak olanak dışı gibi geliyor.

arkadaşıma kesinlikle katılıyorum öyle bir yazmışsınız ki araç sanki her daim 4-4.5 yakıyor gibi
    uzun yolda 1.6 dizel motor (ki siz araçata bazı üstün değişikliklerin olduğunu söylüyorsunuz) 4.5-5-5.5 litre yakması çok çok normal ancak elbette soğuk motor çok dur kalk şehir trafiği 4.vitese ulaşamamanız ve en önemlisi motorun edeal sıcaklığa ulaşması için gerekli sürenin bulunamaması gibi olumsuz etkenler karşısındaki değerlerini merak ettim aracınızın.
    eğer bu şartlarda (ortalama hızın 25 i geçmediği şehir içi şartlarında) hemde bu karlı buzlu günlerde 6-7 civarlarında tüketiyorsa arabanız gerçekten çok ekonomik ve övgüye layıktır

• Ya hala 2000km yapar mı yapmaz mı tartışılıyor bakın hesap ortada

bu aracın şehirlerarası yakıt tüketim fabrika verisi 100km/4 lt

ee deposu 70+4 litre yedek tankı var toplam 74 litre

74/4 = 18.5

18.5 x 100 = 1850 KM yapar

Bu kadar basit. Benim orda dediğimde zaten eğer bir deneme yapılmak istense lastikler doğru basınç ayarında, klima ve diğer elektrik donanımları kapalı, 80-90km sabit hız da giderek 2000km zorlar diyorum.

ingilizcesi olanlar şu linki inceleyebilir:
    http://carscoop.blogspot.com/2010/10/vw-passat-bluemotion-drives-over-1500.html

Adamlar kasıp passata 2400km yaptırmışlar. Bende biraz dikkatli kullanım ile fabrika verisini Volvo da çok rahat yakalayıp 2000km menzili zorlarsınız diyorum. Ben yaparım ederim giderim demedim Zaten 80-90 la 1800+ KM gidicek sabır yok bende

• quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

Bazı arkadaşlar özel mesaj atıp VOLVO muzun da incelemesini yapmamı istedi. 0 aldığımız ve daha yeni 25.000 KM yi doldurduğumuz VOLVO S80 1.6d diesel drive edition arabamız hakkında görüşlerimi paylaştım...

Volvo s80 1.6 diesel

Uzak mesafelere gideceğimiz zaman ailecek kullandığımız VOLVO s80 1.6d de bir çoğunuzun bildiği 1.6 litre 110 hp 240 nm turbo diesel motor var. Bu motora 5 ileri, dişli oranları harika ayarlanmış manuel şanzuman eşlik ediyor.

Bu arabayı almamızdaki amaç bizi A noktasından B noktasına GÜVENLİ, GENİŞ, KONFORLU, SESSİZ, SORUNSUZ, PRESTİJLİ ve EKONOMİK olarak götüren bir araca duyduğumuz ihtiyaçdı. Ve aradan geçen 25.000 KM den sonra söyleyebilirm ki tüm bu beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı.
    Güvenlik:
    Volvo nun tartışılmaz güvenliği zaten ürettiği en üst segment araçta zirve yapıyor. Konfor deseniz, yumuşacık geniş hakiki deri koltukları, 4 koltukda da ısıtma, çok kaliteli bir iç mekan, Cruise control, çift yönlü oto klima, arka camda ve kapılarda perdeler,geniş arka diz mesafesi, iç hacim ve kocaman bir bagaj, tüm camlar fabrika çıkışı kalın lamine çift camlar ve harika bir izolasyon ile birlikte gelen sıfır yol sesi ile her yola çıktığımda beni daha da mutlu ediyor.

Konfor:
    Bunların yanında 25000 km olmasına rağmen aracın kapılarından,döşemelerinden, ön göğüsten, hiç biyerden ses gelmiyor umuyorum hep bu şekilde devam eder�Ayrıca bahsetmem gerek araçta 8 hoparlorlu süper bir ses sistemi var(neredeyse infiniti mdeki Bose kadar iyi) 6 lı cd changer ve usb-ipod ile uzun yollar hiç bitmesin istiyorsunuz. Aracı uzaktan kumandayla aracı her açtığınız zaman önünde ve arkasında bulunan fanlar ile aracın içindeki havayı siz kapıyı açana kadar sirküle ediyor. Tam anlatamadım birara bu özelliğin videosunu çekip koymayı düşünüyorum..

Süspansiyonu deseniz çok ama çok rahat yoldaki hiç bir bozukluğu hissetmiyorsunuz. Tam bir uzun yol arabası.

Tüm bunların yanında bir depo ile her seferinde rahatlıkla 1600-1700 KM yapabiliyorum. Bu değere ulaşırkende hiç kasmıyorum klima sürekli açık, lastikler konfor basınç ayarında (kapı içinde iki farklı basınç yazıyor biri eco biri comfort devamlı comforttayım) duble yollarda 110-120 otobanlarda 120-130 arası gidip geliyorum sürekli.(90 la gidemiyorum yol bitmiyo gibi geliyo:)

Manuel vites olması beni hiç rahatsız etmiyor çünkü zaten çıkıyorum evden atıyorum 5 e yol bitene kadar o şekilde gidiyorum cruise control ile. Trafikle, ışıkla falan işim yok. Olsada vites geçişleri o kadar yumuşak ve rahat ki çoğu binen kişi otomatik zannediyor. Şehir içinde hem dizel olmasından ötürü hemde hafif debriyajı sayesinde hiç yormuyor. Zaten ekranda sürekli doğru vitesin ne olması gerektiğini (küçültmeniz,büyültmeniz) gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta deneme yapayım dedim ve 3 kişi klima kapalı fan açık otobanda 120km ye cruise a sabitledim ve 100-110 km yol gittim. Otoban çıkışında benzinlikte durdum ve depoyu fulledim attığı zaman bıraktırdım ki pompacı abi daha bi 10 lira alır dedi. Aşağıda resmi ekliyorum depoyu fulledikten sonra çıkan menzili.
    Bu menzili eğer 90km ile ve depoyu ağzına kadar dolu olarak çekseydim tahminim 2100 KM yazardı.
    Ve dikkatli kullanırsam eminim 2000 km yi zorlarım. Ama alışkanlık olarak yollarda ben hep o yolun hız sınırın da gidiyorum.110-130 arası...

AutoTestPilot dan 2011 VOLVO S80 1.6D Drive Edition incelemesi RESİMLİ

Zaten araç hızı hiç hissettirmiyor birde 90 la yol hiç bitmez...

Performans:

Araba gitmiyor etmiyor diyenlere ise tek cevabım Türkiye 'de hangimizin arabası gidiyor Allah aşkına, şöyle bir v8 e v12 e binmedikten sonra ha 110 beygir olmuş ha 140 ha 180 bu kötü yollarda. Hiç biri gitmiyor zaten :) Benzin olmuş 4.5 lira mazot olmuş 4 lira devir bu şekilde bitanede ekonomik araba devri :)

Genede merak edenler için söyliyeyim araç düz yolda çok rahat 200 km ye çıkabiliyor ki gayet yeterli ama zaten hız yapmak, aracı aşırı zorlamak bu aracın üretim felsefesine ters. Güzel güzel orta şeritten 110-120 yle cruise control ile 3.5-4 litre yakarak konforlu güvenli gitmek varken aracı zorlamak neden?

Araçtan şu anda Türkiye'ye daha gelmiyor fakat gelirse bir tane daha almayı düşünüyoruz ve çevremizde de almak isteyenler var. 20.000 de bir bakımları var, ilk servisine soktuk ama ne kadar tuttu tam hatırlamıyorum fakat çok bişey değildi onu biliyorum.

Aracın bu kadar az yakmasınıda çok iyi ayarlanmış vites oranlarına, aracın aerodinamiğine ve Volvo nun drive edition adı altında yaptığı değişikliklere bağlıyorum çünkü aynı motorun olduğu ford focus lu bir arkadaşım ne yaptıysa ortalamayı 5.5 in altına düşüremedi. Ben 5 metrelik koca arabayla 4.5 ortalama ile geziyorum:)

Eksi yönleri:
    Otomatik vites olabilirdi :) ama ozamanda bu kadar ekonomik ve 1.6 diesel olmazdı:)
    Dizayn olarak biraz E sınıfındaki rakiplerinin arkasında kaldı Bmw 5 serisi, audi a6 vs. fakat zaten VOLVO lar herzaman böyle kendinden emin çizgileriyle ve düz hatlarıyla meşhur olmuştur. Öyle ledlerle, ızgaralarla işi olmamıştır :)

Netice de en ufak bir memnuniyetsizliğim yok araçtan. Alınma amacı belli tam bir aile arabası, Ayda 1000KM yol yapıyorum bu araçla ve 2 ayda bir benzinliğe gitmenin keyfini yaşıyorum:) Tüm bu ekonominin yanında Volvo S80 nin prestiji, konforu, güvenliğide artısı�

Bu soğukta genede bitane çıkıp çektim:) Diğerleri temsili fotolar zaten birçoğunuz aracı tanıyorsunuz...

volvo s80 1.6 dizel için fiyat vermeye başladı.
    ben adaptive cruse controllü 1.6 dizel s60 düşünüyorum oda siparişle geliyor 4 ay ve gelen zamlardan etkileniyor.osebeple beklemedeyim.ama s80 1.6 dizel gelmeye başladı

• quote:

Bende mercedes e seriside var şu anda geçmişde bmw e60 530 umuzda vardı. O yüzden sen kafanı yorma ben neyin ne olduğunu biliyorum...Tartışma çıkarma şurda araçla ilgili merak ettiğin öğrenmek istediğin birşey varsa sor...
  • quote:

quote:

Bende mercedes e seriside var şu anda geçmişde bmw e60 530 umuzda vardı. O yüzden sen kafanı yorma ben neyin ne olduğunu biliyorum...Tartışma çıkarma şurda araçla ilgili merak ettiğin öğrenmek istediğin birşey varsa sor...

Yalnız "geçmişde" değil "geçmişte" olacak düzeltmek isterim.
  • quote:

quote:

quote:

Yalnız "geçmişde" değil "geçmişte" olacak düzeltmek isterim.

• Sayın test pilotu, yeni testlerinizi bekliyoruz. Bu testler kabak tadı vermiş olacak ki millet başka şeylerle ilgilenmeye başlamış artık testlerden ziyade.
  • quote:

quote:

benim ogrenmek istedigim birsey var sayin @AutoTestPilot,

peki siz S80 i, gerek 5 serisi olsun gerek Mercedes E seri olsun, onlarla kiyasladiginizda, nasil goruyorsunuz, denk ? ustun ? daha kotu ?

bunlardan hangisi, keske suda olsaydi veya bu kesinlikle olmaliydi dediginiz bir donanim oldu mu, yada sizi sasirtan donanim oldumu vay be bu da mi varmis dediginiz S80 de ?

webasto disinda...

unuttugum birsey vardi, webasto tuketimi ne kadar etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 13 Ocak 2012; 13:49:06 >

• bu tüketim cidden aracın boyutları göz önüne alındığında mükemmel. Fakat bu aracın fabrika verisi ş dışı tüketiminden bile daha düşük olmuyor mu ? sürekli klima açık şekilde kullandığınızı söylediğiniz için yazıyorum. bir de klima ve koltuk ısıtma sürekli açık olarak demişsiniz , acaba klimadan kastınız sıcak hava fan olabilir mi ?

bu arada elinize sağlık güzel bir yazı - inceleme olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wagnerx

120 milyara 1600 motor hemde manuel bence pahalı, hitler motorlu dsgli highline bir golf bildiğim kadarıyla 45'in altında.

Yanlış biliyorsun.
  • hocam sen napıyosun ya
    hiç bu forumda bu kadar emek isteyen bişey yapılırmı?
    bu forumda jettayla s80i karşılatırıp jettanın üstün çıktığı yazıları yazman lazım
    jetta yerine aveo falanda olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

hocam sen napıyosun ya
    hiç bu forumda bu kadar emek isteyen bişey yapılırmı?
    bu forumda jettayla s80i karşılatırıp jettanın üstün çıktığı yazıları yazman lazım
    jetta yerine aveo falanda olur.

Walla galiba doğru söylüyorsun burda bazı insanlara laf anlatmak çok zor oluyor. Toplama kampı gibi mübarek her türden insan var. Adam 45 milyara golf var yazmış ne alaka anlamadım

Ama bizim Türk milletinin hastalığıdır ''ulen ben okadar paraya onu değil bunu alırım'' demek. Ama baksan adam bahsettiği iki arabayada binmemiş kullanmamış anca yolda gördüğü kadarıyla üff ledlere bak be kıvamında görüşleri fikirleri var

Bazı araçların dış görünüşü kadar size hissettirdikleri vardır. İşte bunu anlamıyor bazı arkadaşlar. Ben Volvo mun içine bindiğim zaman mutlu oluyorum. Olay bitmiştir benim için. Hemen yola çıkasım biyerlere gidesim geliyor. Yakıtı çok uygun, Vergisi az, Çok geniş ferah, Çok konforlu, Çok prestijli, çok hızlı değil
    Ve unutmayın hala anadolu da otomatik yerine düz şanzuman tercih eden insan sayısı çok fazla. Otomatiğin sorunlarıyla uğraşmak istemeyen, yaşadığı yerde çok da trafik sorunu yoksa manuel tercih ediyor. Bakıyorum forumlarda konuların 3de 1 i vw nin dsg sorunları, citröenin yarı otomatik sorunları dolu. Ben 100.000 de bir baskı balata değiştiririm sonra yola devam

• quote:

120 milyara 1600 motor hemde manuel bence pahalı, hitler motorlu dsgli highline bir golf bildiğim kadarıyla 45'in altında.

Sınırsız ban yedirtir senin gibileri insana, kıyasladığın araçları markaları bak çay demle.
  • quote:

Mesaji sabah yazmissin. Zeka tam acilmamis heralde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.