Şimdi Ara

AUX Kalitesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, aracım Opel Astra 2011 Sedan H kasa. Aracın fabrikasyon cd30 MP3 çalarını kullanıyorum ve şarkıları AUX üzerinden dinliyorum. Fakat CD ile karşılaştırdığımda ciddi anlamda ses kalitesinde ve şiddetinde kayıplar olduğunu farkettim. CDnin AUXa karşı daha iyi olduğunu biliyordum fakat bukadar kayıp beni şaşırttı. AUX bağlantısının kalitesini arttırma yöntemleri var mıdır ?

Aracında Kullandığım Parçalar :

CD30 Teyp
    İNFİNİTY 6500CX REFERENCE 16CM COMPANENT
    SOUNDMAGUS SM13C COMPANENT
    ADS BK-C4065 AMFİ
    PYLE 30CM 1000W SUBWOOFER
    1 Adet Dönüştücü

Müzik Dinlediğim Cihaz :

Iphone 6s - Spotify

Kulaklıklar İçin Böyle Bir Ürün Buldum Araçtada AUXun Sinyal Kalitesini Arttırır Mı ?

aliexpress.com
    US $10.73 40% OFF|LEORY SD05 Professional Portable Mini 3.5mm Headphone Audio Amplifier for Mobile Phones-in Headphone Amplifier from Consumer Electronics on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/yUvuui6Z

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam, orjinal cd ise bu kayıt kalitesine ulaşmanız için 320kbs orjinal değilde,1444kbs galiba flac diyorlar, bu servisi veren platformlardan müzik yürütmeniz gerekir, hi-fi de diyorlar.
    ben telefondan olduğu için kaliteli mp3 yürüten siteye üye oldum,, usb ye indirdiklerimden bir gömlek üstün çalıyor,
    usb de tizler ss değilde böyle ff şeklinde soğuk, net değil.
    yani durumun %90 ı , dinlenilen kayıt ile ilgili.
    telefon veya tablet, ses çıkış yongaları kaliteside önemli, herşey kaliteye etken yani,,
    Fakat cd deki ler mp3 aynı müzik aynı şekilde aux tan dinleyince faklı çalıyorsa, cd ile aux ses ayarları bağımsız olabilir,,
    mesela bende radyo aux usb ses ayarları bağımsız,, aux tiz +1 ise ,, radyo tiz 0, usb tiz +2 gibi,,,
    sadece fader balans loud vs ayarlar ortak,,,
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Spotifydan aux üzerinden dinlediklerim 320kbit/s. Evet aux cd radyo ayarları farklı fakat ondan kaynaklanmıyor aynı olsalar bile ciddi anlamda fark oluşuyor anlamış değilim.

Linkteki üründen satın aldım umarım araçta da işe yarar. Yaramazsa da kulaklıklarda kullanırım artık.

• Kullandığım AUX kablosuda bu :

aliexpress.com
    US $3.39 30% OFF|ROCK JACK Audio AUX Cable, Male to Male 3.5mm to 3.5mm Universal Gold Plated Auxiliary Audio Stereo Cable Cord on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/fQFnqeYB

• geldegelirix kullanıcısına yanıt
    Gördümde dikkatimi pek çekmedi, bugün akşam baktım hatta,, sadece ses seviyesini yükseltir o ürün,,

İçinde ses iyileştirici vs varsa ki yok gibi, kulaklık amfisi

Bende teybe ilk bağlayınca telefon çıkışı düşük kaldı, teypte aux level +5 yaptım,

O zaman teypten veya telefondan kaynaklı bir durum,

Başka teypte denenmeli,

Anladım hocam sağolun. Teyp, telefon ve amfinin ayarlarını karıştırmaya devam edeyim ozaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık düşük ses problemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sıkıntı bende de var. Aux'a telefon bağlayıp dinlediğim ile CD üzerinden dinlediğim aynı müzikte fark var. Cd de daha canlı, AUX'da sönük gibi.
    Teyp ve hoparlörler orjinal fabrika çıkışlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 30 Haziran 2018; 19:2:3 >
  • Hangi telefon üzerinden dinliyorsunuz şarkıları ? Aux ta sinyal düşüyor deniyor bu yüzden ses cd deki gibi olmuyor sanırım.

Sony Xperia C4

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aliexpress.com
    US $14.39 26% OFF|Ugreen Bluetooth Receiver 5.0 Wireless aptX LL 3.5mm Car Aux 3.5 Jack Stereo Adapter Music Headphone Bluetooth Audio Receiver-in Wireless Adapter from Consumer Electronics on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/BRbeuAzi

Linkteki Bluetooth v4.2 aptX cihazından alsam telefonu Bluetooth üzerinden bağlasan sizce ses kalitesinde iyileşme olur mu kablolu bağlantıya göre ? Kablo ile bağladığımızda direkt telefondan teybe gidiyor acaba bu ürün iyileşme yapar mı ?

• AUX Kalitesi Sorunu

Linkini paylaştığın ürün bildiğimiz bluetooth araç kiti değil mi?
    Şunun kalitelisinden olmalı
    Teknostore
    Bt-350 Mikrofonlu AUX Çıkışlı Araç Bluetooth Kiti
    https://www.teknostore.com/products/arac-bluetooth-baglanti-aparati

Ses kalitesine bir etkisi olmaz sadece biraz kablo karmaşasını ortadan kaldırıyor. Ama ben sigortadan doğrudan bağlayıp gizlemeyi düşünüyorum. Çünkü cihazın içerisinde küçük bataryası var 2-3 saat falan gidiyor. Tekrar çakmaklıktan şarj etmek zorunda kalıyorsun ki yine kablolarla uğraşıyorsun. Sigortadan doğrudan bağlayıp gizlemek en iyisi.

Bazı teypler 24 bit dac ses çipini çoğunlukla sadece cd için koyuyormuş. Hem usb hem aux çıkışlı olan teyplerde de çoğunlukla usb için ses çipi mevcut oluyor. Sanırım maliyetten dolayı. Yani altın renginde aux da kullansan, kablonun boyutunu da kısaltsan nafile.

Cd sayısı artmasın diye hem yazdırılabilir hem de silinebilir 3-4 tane CD-RW alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 2 Temmuz 2018; 0:58:14 >

• Evet hocam linkteki cihaza benziyor fakat daha kaliteli. Belki bluetooth olunca telefonun gönderdiği kalite artar diye düşündüm fakat teyp ten kaynaklanıyosa zaten yapacak birşey yok haklısınız. Bende en son çare olarak CD ye dönmeyi düşünüyorum.

Sonuç olarak yine aux a giriyor,, aux bağlantı arasına blutut işlemide giriyor, fark eden birşey olmaz,

Kaynak giriş aynı çünkü ..

bence bir tane bt li teyip alin hic boyle seylerle ugrasmaya degmez aux bende de sikinti bt teyip candir diyorum

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. En kötü torpidoya veya başka yere ayriyetten teyp bağlatacağım son çare olarak. İstediğim kaliteye ulaşamıyorum çünkü.

ne demek yardimci olabildiysem ne mutlu evet isterseniz 100 tl ye kadar bt ile calisan teypler var yada 250 tl yi gozden cikarip bir piooner ikinci el teyb alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pioneermusic -- 2 Temmuz 2018; 12:39:51 >
  • pioneermusic P kullanıcısına yanıt
    Hocam bulmuşken sorayım şuan tek amfim var fakat ilerde ek olarak mono amfi alabilirim 2 amfi çıkışlı teyp mi almam gerekiyor. Bir de teybi gizleyeceğim için kumandalı almam daha mantıklı sanırım. Önerdiğiniz teyp var mıdır ?

ben de 1 adet sterio 1 adet mono amfi var genelde rca cikislari 1 v 2v 3v 4v 5v diye gider rca sinyal kalitesidir bu genelde bizim alabilecegimiz teyibler 2 v rca cikisa sahiptirler sen 1 ciksi 4 e bolersen yapdigin isin pek bi anlami kalmaz ama 2 rca cikisli teyip alirsan inan daha iyi olur eger teyib modelini sorarsan deh x3950 serisi alabilirsin ayni teyibi tam 1sene kullandim aracla satildi ayrica bt uzerinden gorusme yapa biliryorsun ekstra bir mikrofonu var istedigin yere koya bilirsin vede arkada direksiyon kontrol aparatina baglamak icin ayrica bir jack bulunmakta

suan arac teyibini mi kullaniyorsun bilmiyorum ama dedigim gibi direksiyon ustundeki kontrol tuslarini kullanmak istersen + 250 tl yi gozden cikartirsan her seyiyle tam tamina olmus olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pioneermusic -- 2 Temmuz 2018; 14:33:9 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.