Şimdi Ara

## AUZEN X-FI PRELUDE 7.1 SES KARTI ## (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
1
Favori
15.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: msy67

Allah'ım bu ne rezil bir kart x-fi chipler vista da zaten rezalet performans verdiği gibi bu karttada aynı performansı gösteriyor.

DDL açıldığında z-5500 lerde özellikle arka hoparlörlerden cızırtılar geldiği gibi baslar açıldığındaysa cızırtı şiddetleniyor.

Sürücülerin açıkca problemli olduğu ortada. İnanın benim alc888dd onboard kart bile bu ses kartından daha iyi ses veriyor. İmkan olsada dinleseniz.
    Benim realtek onbaodr kartta dolby digital de çok temiz berrak bir ses duyulurken auzen de ses lerde kesilmeler oluyor.

Forumda bir arkadaşta sesleri faz la açmayın yazıyor basları açamıyacaz sesleri açamıyacaz neden alınıyor o zaman bu kart.

Bu kartın tek avantajı oyunlarda cpu ya yüklenmemek olsada keşke biraz yüklenseydi de adam gibi ses kartı olsaydı diyecekseniz.

Eminim Şimdi bu yazımda sonra se kartını almış kendini rezil etmek istemeyen birçok kullanıcı bana kızacak ama doğrusu bu. Bu kart Xonar d2 ile kapışamaz yan yana bile konamaz.

Düz düşünüp düz yazmışsın ama haklı tarafların da var.. kusursuz bi kart demiyoruz zaten...

• Alanlar pek tutmadılar bakıyorumda kartı , x-fi yı satıp üstüne para eklenip alınacak bir kart değil herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Alanlar pek tutmadılar bakıyorumda kartı , x-fi yı satıp üstüne para eklenip alınacak bir kart değil herhalde

bencede özellıkle xfiden buna gecmek mantıksızdı..Alanlara saygım sonsuz ancak ben böyle bi macereya girişmezdim..sonuçta aynı chipi kullanan iki ses kartı,aralarında deli gibi bir fark olmayacağı aşikar..
  • Bu konu hakkında (paranın değip değmeyeceği) yukarda yorumlarımı yazmıştım zaten... kişiye göre değişirt bi durum aslında... sansırım biraz zamana da ihtiyacımız var.. ben daha adam gibi denemedim bazı özelliklerini.. analog bağlantı olunca sorucak çok fazla soru da kalmıyo bana aslında... :)) ama konunun daha da hareketlenmesini beklerken hiç kimsenin bişi yazmaması ilginç... ama şunu açık ve net söliyim aldığımdan beri 300 ytl yi kafaya takmadım düşünmedim üzülmedim pişman olmadım kafam rahat Not: zengin de değilim ,öğrenciyim..
  • vallaha ben xtreme music den geçtim öyle bi fark göremedim benim için tek artısı ön panel bağlantısı oldu setim digital olsa pek gam yemiyecektim ama aldık bi kere kullanacaz artık yalnız creative in driverlarının bu kartta çalışmaması biraz kötü oldu auzen in driverları çok sade
  • Ben şu anda gerçekten çok memnunum. Sesin rengi değişti resmen. Ama DD liveda ses kısmak zorunda olmak bazen problem olabiliyor. Tek şikayetçi olduğum konu bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

vallaha ben xtreme music den geçtim öyle bi fark göremedim benim için tek artısı ön panel bağlantısı oldu setim digital olsa pek gam yemiyecektim ama aldık bi kere kullanacaz artık yalnız creative in driverlarının bu kartta çalışmaması biraz kötü oldu auzen in driverları çok sade

Dedim ya ses kalitesi olayı tıkanma yoluna gidiyo... ben audigy 2 zs den geçtim.. mp3 lerde fark var ama dinlediğin mp3 ün her saniyesinde dakikasında farkedilmiyo bu ... zaman zaman ..belli yerlerde.. belli enstrumanlarda.... ve vokallerde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

vallaha ben xtreme music den geçtim öyle bi fark göremedim benim için tek artısı ön panel bağlantısı oldu setim digital olsa pek gam yemiyecektim ama aldık bi kere kullanacaz artık yalnız creative in driverlarının bu kartta çalışmaması biraz kötü oldu auzen in driverları çok sade

Dedim ya ses kalitesi olayı tıkanma yoluna gidiyo... ben audigy 2 zs den geçtim.. mp3 lerde fark var ama dinlediğin mp3 ün her saniyesinde dakikasında farkedilmiyo bu ... zaman zaman ..belli yerlerde.. belli enstrumanlarda.... ve vokallerde...

Crystalizer açık olduğunda bile mi?

• Crystalizer çok farkediyo aslında ama daha sürekli açarak kullanmadım ... sesin doğallığını bozacağından korkuyorum (aman ne korku :P ) ama şu gerçekki Crystalier gerçkten çok farkediyo ve güzel bişi... beğenmeyenler nasıl beğenmemiş hayret doğrusu .. bundan bahsedicektim bi ara zaten ama erken sordun :))
  • genel itibariyle karttan bende memnunnum şu ön panel kulaklığı bağlayabilen varmı bende ses alamadım ön panelden iki giriş geliyo birinde hd audio birinde ac97 yazıyo ben hd audio olanı taktım karta ama ses alamadım yanlış birşeymi yaptım acaba ?
  • onboard ses kartında Dolby digital live alabiliyormusun diye bir soru gelmiş gigabyte 965-dq6 anakartta bulunan alc888dd kart ile hem dolby digital hemde dts encode edebiliyor yani bu kartın verdiği dolby digital i zaten encode ettiği gibi ilerde destekleyeceği dts yi de encode edebiliyor. Ayrıca bu auzentec deki gibi ses açınca bozulmalar da olmuyor. Arkadaşlar bu kart 290 ytl etmez. Diyorumya ses kartının kendi yazılımındaki basları bile açamıyorsunuz. Bu kartın eax harici hiçbir avantajı olmadığı gibi normal x-fi lerden farkı olan dd live ise ise adam gibi veremiyor zaten creative kendi ses kartlarına bu desteği vermezken neden auzentec lere verdi bu da tartışılır.
  • quote:

onboard ses kartında Dolby digital live alabiliyormusun diye bir soru gelmiş gigabyte 965-dq6 anakartta bulunan alc888dd kart ile hem dolby digital hemde dts encode edebiliyor yani bu kartın verdiği dolby digital i zaten encode ettiği gibi ilerde destekleyeceği dts yi de encode edebiliyor. Ayrıca bu auzentec deki gibi ses açınca bozulmalar da olmuyor. Arkadaşlar bu kart 290 ytl etmez. Diyorumya ses kartının kendi yazılımındaki basları bile açamıyorsunuz. Bu kartın eax harici hiçbir avantajı olmadığı gibi normal x-fi lerden farkı olan dd live ise ise adam gibi veremiyor zaten creative kendi ses kartlarına bu desteği vermezken neden auzentec lere verdi bu da tartışılır.

siz bu kartı aldınızmı veya test ettinizmi?
    onboard ses kartıyla bu kartı veya bir başka harici ses kartını kıyaslamak ne kadar doğru acaba ?
    ayrıca ses açtığımda bozulma söz konusu olmuyor bugüne kadar yaptığım denemelerde !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 11 Şubat 2008; 8:26:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

genel itibariyle karttan bende memnunnum şu ön panel kulaklığı bağlayabilen varmı bende ses alamadım ön panelden iki giriş geliyo birinde hd audio birinde ac97 yazıyo ben hd audio olanı taktım karta ama ses alamadım yanlış birşeymi yaptım acaba ?

ben de hd audioyu bağladım dostum ne mikrofonda ne de kulaklıkta sorun yok
  • ozaman microfona taktım ben galiba kulaklığı
  • quote:

onboard ses kartında Dolby digital live alabiliyormusun diye bir soru gelmiş gigabyte 965-dq6 anakartta bulunan alc888dd kart ile hem dolby digital hemde dts encode edebiliyor yani bu kartın verdiği dolby digital i zaten encode ettiği gibi ilerde destekleyeceği dts yi de encode edebiliyor. Ayrıca bu auzentec deki gibi ses açınca bozulmalar da olmuyor. Arkadaşlar bu kart 290 ytl etmez. Diyorumya ses kartının kendi yazılımındaki basları bile açamıyorsunuz. Bu kartın eax harici hiçbir avantajı olmadığı gibi normal x-fi lerden farkı olan dd live ise ise adam gibi veremiyor zaten creative kendi ses kartlarına bu desteği vermezken neden auzentec lere verdi bu da tartışılır.

Onboard bi kartla karşılaştırma bence de .. X-fi ın kendi kartlarıyla karşılaştırma yapılabilir tabi... ama onboard bi kartın lafı bile olmaz harici bi kart hele auzenin yanında ?

• Dün yollamıştım, paylaşmak istedim. Belki içinizi rahatlatır...

quote:

Hi...
    I got this card a few days ago and installed current version of the driver for DD live support. Everything seems ok. But when I activated DD live, i cannot get clear sound (to set volume down from player softwares fixes problem :s). Also I'm experiencing same thing with analog output, when sound level set above %70 from "master volume" of the card.

OK, we can adjust master volume easily but it's still bothersome. In addition to this, it's not easy to set volume down from player softwares or games to get rid of distortion (but I need to do this when DD live activated). This situation becomes really bothersome. Is it possible to fix it with new driver?

quote:

Thank you for contacting Auzentech.

We have concluded that the DDL driver is still unstable.
    (Crackle, Noise, To get sound back, we need to re-check the DDL)
    We are working on the next driver continously and bring out the conclusion as soon as possible.
    We will also check that the Master volume with DDL has distortion.

We appreciate your support and patience.

Sincerely,

• ya bi zahmet tercümesinide yapın forumda herkes yabancı dil bilmiyor
  • evet bende merak ettim şimdi tercüme..
    anladığım kadarıyla hala testlerin sürdüğünü tamamlanamadığını söylüyor yanlışım varsa düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 11 Şubat 2008; 13:59:34 >
  • Kısaca şöyle söyleyeyim. DDL modunda sesin bozuk geldiğini, rahatsız edici olduğunu söyledim ve yeni sürücüyle durumun düzeltilip düzeltilemeyeceğini sordum... Sürücünün hala stabil olmadığını, üzerinde çalıştıklarını ve en kısa zamanda sonuç getireceklerini söylediler...

Ayrıca analog çıkışta ses %70'in üzerinde açıldığında problem olduğunu da belirttim ama sanırım yanlış anlaşıldı. DDL'la bağlantılı sandılar sanırım.
  • Daha önce başka bi arkadaş da mail atmıştı... adam gibi zamanında cvp geldi... gerçekten ilgililer... bu arada sitede gördünüz mü bilmiyorum... ses kartından yada sanrıım drivert da olması gereken bi özellik tavsiye ediyosunuz.. eğer bu fikri / düşünceyi beğenirlerse sizi ödüllendiriyolarmış ...

Beyler ben CD ile gelen driverı kullanıyorum son driverı yüklemem gerekir mi ?? Analog set kullanıyorum zaten ...

*Bu arada auzene laf atanlar bırakın atsın ... er-geç driverlar ile bu sorunlar hallolucak ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 11 Şubat 2008; 14:55:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.