Şimdi Ara

Av ve Kamp İçin Çakı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben opinel inox kullanıyodum ama çok çabuk köreliyor o nedenle bana kolay körelmiyecek Max 120 Tllik bir çakı önerir misiniz?

• Kimse yardımcı olmayacak mı?
  • Her bicak zamanla körelir. Yeni bicakla birlikte bileyleme tasi almanizida oneririm. Bicak olaraksa onerim kershaw tremor olacaktir keskinligini uzun sure koruyabilmesi acisindan tam sizlik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bileme taşım zaten var Kershaw düşünmeden kullanılabilecek bir çakı gibi gelmedi bana. Acırım ben onu kullanmaya :D. Asker96'nın önerdiği victorinox Sentinel'i almayı düşünüyorum.
  • Dagda bayirda kullanacaginiz bicaga yeri gelecek caninizi emanet edeceksiniz. Avda ve kampta bicak/caki en degerli ekipmaninizdir. Paraya kiyip kaliteli birsey almanizi oneririm. Victorinox sentinel tabi ki kaliteli ama kampta ana bicak/caki olarak kullanilabilecek bir caki degildir. Dusunmeden kullanmak istiyorsaniz bir bicaga yonelmenizi oneririm. Yekpare bir bicak sizi kesinlikle uzmez ve guvenilir olur.

• Opinel karbon...mora carbon robust...

• quote:

Orijinalden alıntı: hollyspirit

Opinel karbon...mora carbon robust...

Opinel carbon no 9 bende kullaniyorum gercekten basarili bir caki ancak namlusunun ince olmasi ve kabzesinin ahsapinin suya karsi dayaniksizligi sebebiyle onermiyorum kamp icin. Suya 15 sn temas ettikten sonra ahsabi sismeye basliyor ve acip kaparken ciddi zorlanmalar basliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk tüfek için tavsiye
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerber bear gyrlls bıçaklarını incele

• Gerberler çok pahalı ama sentinel ana çakı olmayacak zaten mora robustta almayı düşünüyorum yanında. Opinel içinde kaynar suda 5 dakika bekletin sonra soğuk suda dakika sonrada durulayıp güneşte kurumaya bırakın. Tek elle açılabilecek hale geliyor ıslanıp şişme yaptığında çok zorlamıyor.(Karbonu sudan çıkarınca bıçağı yağlayıp korumaya öyle bırakın.
  • O zaman sıkıntı yok hocam ben ana caki olarak kullanacaksiniz sandim.Dogada cadir kurmakla,ates yakmakla ugrasirken opinelle ugrasmak istemiyor insan hak verirsiniz ki. Zaten ben dogada hayati idame bicagi kullandigim icin bu konuda sikinti yasamiyorum.

• Sağ olun yardım için.
  • Mora robust aldim ben de bugun.

• Gerber scoutu önerebilirim. Kargo dahil 115 tl
  • Teşekkürler ama tırtıklı yüzey sevmiyorum bilemek farklı ekipman gerekiyor.
  • Konunun basinda victorinox sentinel demissiniz.bende iki tane var.biri tek elle acilabilen ama klipsi olmayan,digeri de klipsli ama tek elle acilamayan.guzel cakilar.ama her ikisinde de bicak acikken ileri geri oynama var.ben tek elle acilani edc olarak herzaman belimde tasidigim spyderco endura 4 zdp-189 cakiya alternatif tasiyorum ve hemen her bicak lazim oldugunda artik ona sariliyorum.bir yildan fazladir kullandigim halde hala kolumdaki killari tras edecek kadar keskin.tavsiye edecegim ise hem tek elle acilabilen hem de klipsli olan modellerinden biri.

• Çok açıklayıcı oldu teşekkürler. Satın aldıktan sonra test edip konu altında yorum yapacağım.
  • Hocam Turkiyedeki satilan cakilarin % 90 cin mali ve kalitesizdir. Marka dahi olsa orjinal degildir vede paslanma yapar lutfen paranizi cope atmayiniz.
     Av ve Kamp İçin Çakı
  • Bugun sabah,bahsettigim mora robust bicagin ellerinde olmadigini soyledi satici arkadas.ben de iki kati fazla fiyatta olmasina ragmen gidip bora m 305 w albatross aldim.ilk izlenimimi paylasayim;super bir alet.ele oturusu,dengesi falan harika.2007 yilinda almanyada odul aldigina sasmamak gerek.bu bicak ile her turlu isi yapabilecegim icin artik baska bicak almamaya karar verdim.

• M-305 W Albatross çok iyi bir bıçak ama Mora robustun 2 katı diyince şaşırdım mora 45 tl M-305 W Albatross 145 tl siz ucuzamu aldınız yoksa morayı daha pahalımı biliyordunuz
    Kaynak:http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=5929
    http://boraknives.com.tr/urun-detay.asp?ID=15&M=2
  • Linkini verdiginiz bayide mora robust yok.benim buldugum yerde fiyat biraz fazla.bir de kapida odeme,kargo falan fiyat artiyor.
    Neyse zaten albatross aldim.artik mora dusunmuyorum.ama albatrossu da kullanamayacagim;ogluma dogum gunu hediyesi olarak verecegim.
    Bana gelince,bicaksiz kalamazdim.bora buyuk wildboar aldim bir tane.sonra bir tane de brisa enzo badger d2 aldim.su siralar yolda,taaa finlandiyalardan geliyor :):)
    Bora wildboar ve enzo badger...bora kemere,enzo capraz aski ile sol koltuk altima veya direk neck knife olarak light my fire ile birlikte boynuma.
    Bir tane de husqvarna hatchet aldim.dusundum de,ates icin odun hazirlarken her iki bicagimla da batoning yapmaya kiyamadim.
    Bunlar haricinde bir tane proturk marka mora benzeri bicak aldim kamp sirasinda pis isler icin.
    Spyderco endura 4 zdp 189 ,victorinox sentinel ve opinel inox no7 ile birlikte kampa goturecegim 5 bicak ve bir hatchet var su anda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.