Şimdi Ara

AVANOS TESTİ KEBABI....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün Avanos a yolum düştü...Tam ortasından Kızılırmak akıyor. Testi, çanak,, çömlek , güveç tabakı her türlüsü yapılıyor....Toprağı kırmızı..Asıl konuya geleyim...Buradaki arkadaşlarım önemle tavsiye ettiler..Avanos a gidersen testi kabı ye....Sofra Lokantası diye bir yer var....Dediler..Gittik, bulduk. Siparişi verdik yarım saat bekledik..Eşimle beraber...2 çorba, bir salata, 1 adet testi kababı..1,5 Lt su istedim..Küçük bir testi ağzı hamur ile kapatılmış..İçinde kuşbaşı et, domates, biber ve bol yağ var...Getirip testinin ağzını kırıp masada altında küçük bir mum yanan yayvan toprak kaba döküyorlar..Bir testi 2 kişilik..Yemek geldi...Et kayış gibi...Ne kesiliyor, ne dişe geliyor....Eşim bana baktı....Ben ona baktım...Zar zor seçerek yarısını yedik yarısını bıraktık..Et pişmemiş..Çok sert ve kayış gibi..Salata ve çorba ile doyduk...Çay içip kalktık...Fiyat sorarsanız 75 Lira....İNSANLLARDA UTANMA SIKILMA ALLAH KORKUSU KALMAMIŞ....Bu parayı alıyorsun doğru düzgün yumuşak et seçin...Ve doğru düzgün fırında pişirin....Haram olsun dedim....Çıkıp geldim...Daha bitmedi...Lokantanın tam önünde otoparkçı var. Arabaya park ücreti ödüyorsunuz..Lokantacı ise beş metre önünüzde öküz gibi size bakıyor...Lokantaya ayrı, otoparkçıya ayrı ücret ödeniyor...O TARAFA YOLUNUZ DÜŞERSE BU KAZIĞI YEMEYİN DİYE AÇIKLAMA YAZDIM...Garsonlara sordum...Günlük 100 - 150 testi kababı satılıyor dediler...Beş kuruş bahşiş bırakmadım.. Bir yer daha var...IRMAK CAFE.....kızılırmağın tam kenarında tertemiz bir yer...Şahane 4 çay içtik....4 Lira...Kazık atma falan yok...Çok nazik ve insancıl davranıyorlardı....Aynı yerde iki farklı mekan yazdım....Saygılarımla...

• hocam ara sıra kapadokyada turist rehberliği yapıyorum maalesef öyle çok fena kitliyorlar adama neler gördüm ben 3-5 liralık şeyleri turistlere kakalıyorlar fahiş fiyatlardan
  • Buralara yazmamızın sebebi işte bu neden...İnsanlar oraya gidince yazdığım yere gidip bile bile kollama kazık yemesinler... Yoksa hiç kimsede vicdan , merhamet , Allah korkusu , utanma , sıkılma kalmamış...Yolda geri dönerken düşündüm...Günde 100 tane demek en az 4500 Lira demek bu rakam imkansız çorba, salata, meşrubat deyip adam başı en az 15 L. daha koysalar bir testi en ez 60 Lira eder..100 - 150 dediler..Bu rakamı 60 ile çarpın günlük hasılatı..Üçte biri masraf, maaş, kira düş...Kalan üçte ikisi neti belli...Bu adamlar yıllık ne vergi öderler ? Bilmiyorum...Neyse hayır etmez....Bir yerlerden çıkar.....Diyorum...

• Her yerde kazık mevcut, kör tuttuğunu misali, bu uygulama, yeri geliyor, tipine veya oraya park ettiğin araca göre fiyat çekiyorlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşlar dün Avanos a yolum düştü...Tam ortasından Kızılırmak akıyor. Testi, çanak,, çömlek , güveç tabakı her türlüsü yapılıyor....Toprağı kırmızı..Asıl konuya geleyim...Buradaki arkadaşlarım önemle tavsiye ettiler..Avanos a gidersen testi kabı ye....Sofra Lokantası diye bir yer var....Dediler..Gittik, bulduk. Siparişi verdik yarım saat bekledik..Eşimle beraber...2 çorba, bir salata, 1 adet testi kababı..1,5 Lt su istedim..Küçük bir testi ağzı hamur ile kapatılmış..İçinde kuşbaşı et, domates, biber ve bol yağ var...Getirip testinin ağzını kırıp masada altında küçük bir mum yanan yayvan toprak kaba döküyorlar..Bir testi 2 kişilik..Yemek geldi...Et kayış gibi...Ne kesiliyor, ne dişe geliyor....Eşim bana baktı....Ben ona baktım...Zar zor seçerek yarısını yedik yarısını bıraktık..Et pişmemiş..Çok sert ve kayış gibi..Salata ve çorba ile doyduk...Çay içip kalktık...Fiyat sorarsanız 75 Lira....İNSANLLARDA UTANMA SIKILMA ALLAH KORKUSU KALMAMIŞ....Bu parayı alıyorsun doğru düzgün yumuşak et seçin...Ve doğru düzgün fırında pişirin....Haram olsun dedim....Çıkıp geldim...Daha bitmedi...Lokantanın tam önünde otoparkçı var. Arabaya park ücreti ödüyorsunuz..Lokantacı ise beş metre önünüzde öküz gibi size bakıyor...Lokantaya ayrı, otoparkçıya ayrı ücret ödeniyor...O TARAFA YOLUNUZ DÜŞERSE BU KAZIĞI YEMEYİN DİYE AÇIKLAMA YAZDIM...Garsonlara sordum...Günlük 100 - 150 testi kababı satılıyor dediler...Beş kuruş bahşiş bırakmadım.. Bir yer daha var...IRMAK CAFE.....kızılırmağın tam kenarında tertemiz bir yer...Şahane 4 çay içtik....4 Lira...Kazık atma falan yok...Çok nazik ve insancıl davranıyorlardı....Aynı yerde iki farklı mekan yazdım....Saygılarımla...

Abi ben avanosluyum ama avanosu hiç bilmem sizden avanoslular adına özür dilerim başlığı görünce hemen girdim ama okudukça utandım hemşerilerimden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara - Kapadokya yol tarifi
    13 yıl önce açıldı
    konya marmaris yol tarifi??
    9 yıl önce açıldı
    Kastamonu Bungalov Önerisi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.